Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е OFFROAD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е OFFROAD?

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
    Същата тема е ...
    Никога не предпиремам излишни рискове, мога да рискувам да се закантаря, да потроша нещо дребно, но не и да рискувам живота си и този на спътниците ми. Това ми позволява да ходя сам по дупките. За другото има телефони и лопати.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Феновете на Риболова знаят, че са фенове на хващането на Риба (някои и я пускат после, други я ядат или се снимат с нея), това не им прави удоволствието от риболова по-малко.
      Обикновенно феновете на нещо, знаят точно на какво са фенове...
      Последно редактирано от iai-bg; 01-08-08, 16:50.
      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Същата тема е ... докато има хора които си мислят, че офроуд е : САМ с Мотор, Джип, АТВ и Адреналин В Гората ...Планината ...
        Ами пусни такава тема тогава (макар и да е пускана многократно). Защо се опитваш да търсиш дефиниции, когато търсиш Ум и Разум - иначе казано разсъдливост, още по-иначе, предпазливост, на места където адреналина и младоста вилнеят?
        Да казвал съм го не веднъж, сам си е по зле дори с "джип" (ще трябва да чакаш дълго докато те извадят), НО с МОТОР си е близко до опит за самоубииство...
        Но както казваше един мой шеф - "всички грешим и НИКОГА не се учим от грешките на другите! Ако обаче сбъркаме два пъти - значи не сме много умни, ако три пъти "настъпим мотиката", сме може би Безнадеждни" (цитирам по-памет)

Коментар

Същата тема е ... докато има хора които си мислят, че офроуд е : САМ с Мотор, Джип, АТВ и Адреналин В Гората ...Планината ...
          И ти искаш да ги спреш ли?!? Естествено е, че е по-добре да са поне 2-3.
          Но това просто не винаги е възможно. И ако тези, които са на моя акъл, ги няма или нямат възможност да излязат в гората аз какво, да не карам ли?
          А когато човек е подготвен, може и сам да се справи с доста проблеми ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Въпросът всъщност е съвсем сериозен.
            Всички във Форума са фенове на нещо, което всеки сам си разбира по свой собствен начин...
            Защо търсиш нещо сериозно във офроуда?Сериозните хора не правят така.Те си карат по пътищата,не рискуват,не ги влече калта.
            Всички във Форума са фенове на нещо, което всеки сам си разбира по свой собствен начин
            С това ти сама си отговаряш на въпроса
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Един цитат на Андрей Судьбин ("Кирасир"), от списание Off Road DRIVE, за карането извън пътя и Оф роуда.

"Америка подари на Русия...не, не параход. Америка подари на Русия оф-роуд! И въпреки че у нас безпътица и разпътица е имало открай време и в изобилие, оф-роуд нямахме. Каква е разликата, ще запитате? Огромна! Първо, за разлика от романтично-доброволния северноамерикански офроуд, руската безпътица е неизбежно-принудителна.
              И второ, ако за заложниците на пролетното кално безпътие привични мерни единици са бутилките изпита водка, частите на собственото тяло и друга такава „метрика”, то любителите на офроуда оперират предимно с инчове. Като всеки инч ( и това го знае всеки джипар), е равен на 25,4 милиметра."

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                И ти искаш да ги спреш ли?!? Естествено е, че е по-добре да са поне 2-3.
                Но това просто не винаги е възможно. И ако тези, които са на моя акъл, ги няма или нямат възможност да излязат в гората аз какво, да не карам ли? ...
                ...
                Ако си сам - Язди кон.
                Двама гледате , двама мислите, двама чувате, автоматичен регулатор на скоростта 50км/ч. , можеш и да си говориш с него. Раздрусващо преживяване. Ако се претрепеш - той се връща сам и знаят че трябва да те търсят. Ако Той се претрепе - имаш какво да ядеш на първо време. А ако усети и един мол Адреналин - те прави на луд задължително и те сваля на земята където е по-сигурно. И отново е Офроуд... с доста по-голяма проходимост - между другото, а и традиционно български древен Офроуд.

Коментар

Ако си сам - Язди кон.
                  Повече ми харесва, когато конете са цяло стадо ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Обикновенно феновете на нещо, знаят точно на какво са фенове...
                    Ха-ха Да обикновено е така.
                    Освен в случаите когато не е така.
                    Което пък може да се определи само с една дума - НЕВЕЖЕСТВО.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                      Защо търсиш нещо сериозно във офроуда?Сериозните хора не правят така.Те си карат по пътищата,не рискуват,не ги влече калта.С това ти сама си отговаряш на въпроса
                      Какво ви пречи кротко да се наредите при Любителите на природата - Туристите , само че - по-моторизирани , ами трябва да сте свободни , адреналинови , волни , млади и безумни.
                      Туристите, са сериозни организирани хора , които могат да поемат отговорности и да обичат природата в същото време и не пропускат красивото в природата от бързане да си разбият мотора, джипа, атевето или главата.

Коментар

Ако си сам - Язди кон.
                        Двама гледате , двама мислите, двама чувате, автоматичен регулатор на скоростта 50км/ч. , можеш и да си говориш с него. Раздрусващо преживяване. Ако се претрепеш - той се връща сам и знаят че трябва да те търсят. Ако Той се претрепе - имаш какво да ядеш на първо време. А ако усети и един мол Адреналин - те прави на луд задължително и те сваля на земята където е по-сигурно. И отново е Офроуд... с доста по-голяма проходимост - между другото, а и традиционно български древен Офроуд.
                        Е с това "изби рибата", "Изкърти миФките" и т.н.
                        Първо ездата е ДОСТА по-опасна от карането на "джип" (за мотора не коментирам, не съм пробвал достатъчно) - т.е. ти сега ни натискаш за повече травми (аз от "джипа" не съм падал, в интерес на истината и от кон не съм за една година езда).
                        Пък и отглеждането на коня е Доста по сложно! Ако на джипа не му сипя бензин една година, на втората ще налея и давай, ако коня не хапне една седмица... да не говорим като не излиза.... къде да го гледам в града? Къде да го разхождам?

Да като "порасна голям" и като заживея на село и съм финансово добре (когали пък ще стане това) може да си взема кон, ама ще трябват Коне, за мен, за жената, за децата, за приятели...
                        Та както казва народа "по-добре е да си богат НО Здрав, от колкото беден НО болен" - знам и не спирам да се НАДЯВАМ!!!

Коментар

Какво ви пречи кротко да се наредите при Любителите на природата - Туристите , само че - по-моторизирани , ами трябва да сте свободни , адреналинови , волни , млади и безумни.
                          Туристите, са сериозни организирани хора , които могат да поемат отговорности и да обичат природата в същото време и не пропускат красивото в природата от бързане да си разбият мотора, джипа, атевето или главата.
                          Същите тези Отговорни туристи - който се губят в Зимната Буря и умират тръгнали на незнам къде? Стига с идеализирането!!!
                          Във всяко занимание има луди глави, който поемат рискове и си плащат за това - Апелирай към разумност, не към смяна на Хобито!

Коментар

Ако си сам - Язди кон.
                            И язденето на кон не е офроуд? Или е безопасно? А ако те хвърли коня докато препускате и ти набие къч и ти раздроби 1/2та крак? А ако няма обхват там? Ако някой знае, че те няма дълго време ще те потърси и без да трябва да се прибере само транспорта. Това не премахва опасностите, които малко или много са съзнателно предизвиквани. Какво точно те гложди някак не съумявам да разбера...

За мен това офроуд е = на български без път. Аз си го мисля и като безпътица. А тръпката е да не безпътицата, а измъкването от нея /поне за малко, докато не ти писне от пътища и не се забодеш в безпътицата отново/...

Коментар

Каквито хората - такова и хобито.
                              Без разбиване е скучно.

Коментар

Незнам дали се делим на туристи и офроудаджии по собствено желание, но съм сигурен, че познавам много офроудъри чистили чували с боклуци оставени от пешаците. Те с цялата си любов съсипват всичко кадето и да идат, оставят боклуци поголовно, а в западното общество има не малко забранени за пешеходи защитени територии. Щото туристическите пътеки са не по-малко съсипия от 1 потдържан черен път. Спорадичните изцепки без път не мога да определя като сериозен проблем именно щото са спорадични. Корозията и останалите видове човешка вреда в/у природата са свързани с трайна експлоатация на природните "обекти", а не с единични набези.

Това няма нищо общо с всевъзможните малоумници, които могат да се возят на краката си, така и на какво да е моторно превозно средство. Така зададен от теб в заглавието на темата, въпросът придобива едно много ясно осезаемо значение и мисля най-добре се вижда от този цитат пуснат от Кинекс :

"Америка подари на Русия...не, не параход. Америка подари на Русия оф-роуд! И въпреки че у нас безпътица и разпътица е имало открай време и в изобилие, оф-роуд нямахме. Каква е разликата, ще запитате? Огромна! Първо, за разлика от романтично-доброволния северноамерикански офроуд, руската безпътица е неизбежно-принудителна.
                                И второ, ако за заложниците на пролетното кално безпътие привични мерни единици са бутилките изпита водка, частите на собственото тяло и друга такава „метрика”, то любителите на офроуда оперират предимно с инчове. Като всеки инч ( и това го знае всеки джипар), е равен на 25,4 милиметра."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X