Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не е смешно, но ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не е смешно, но ...

Мъж загина при челен сблъсък на ТИР с българска регистрация и лек автомобил с пловдивска .......
    От тук: http://bulgaria.actualno.com/news_171997.html
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

До: Не е смешно, но ...

То, не е смешно, но решение продължава да си няма.
    Скоростите от 150 - 200 км/ч вече изобщо не са изключение извън магистралите... Че и нощем.
    Когато самите "безсмъртни" си отиват, не е толкова голям проблем - те, ако не катастрофират точно днес, ще го направят утре, но в масата от случаите отнасят със себе си много други хора.
    Не мога вече да си представя, каква мярка би свършила работа - може би, да ги отстрелват от хеликоптери по ненатоварени участъци от пътя?

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
      Не мога вече да си представя, каква мярка би свършила работа - може би, да ги отстрелват от хеликоптери по ненатоварени участъци от пътя?
      Може да се започне от елементарни мероприятия за обезопасяване на пътищата...99% от пътищата са под всякаква критика относно пътната безопасност(вертикална и хоризонтална синализация, изследвания и анализи, обезопасителни съоръжения и др.)...А това, повярвайте ми, ще намали инцидентите поне с 30%...

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
        Може да се започне от елементарни мероприятия за обезопасяване на пътищата...99% от пътищата са под всякаква критика относно пътната безопасност(вертикална и хоризонтална синализация, изследвания и анализи, обезопасителни съоръжения и др.)...А това, повярвайте ми, ще намали инцидентите поне с 30%...
        Съгласен съм се теб. Пример: Околовръстното на София нощем е влакче на ужасите. Но НЕ ТИ ВЯРВАМ, че ще намали инцидентите. Хората ще виждат хубавия път и пак ще гонят... И ще гонят още повече...

Но скорости от 90-100 на междуградски еднолентов път нощно време са много повече от достатъчни. 130 на магистралата нощем пак не са малко. В неделя се прибирах през нощта от морето. По малките пътчета около Златна панега и Ябланица се залепих за един, който гонеше със 120, на места с повече. Далеч не съм горд от постъпката си, изживяването/карането беше крайно неприятно. През цялото времедокато гоних тези скорости бях като седнал на дъска с пирони...
        Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
          Съгласен съм се теб. Пример: Околовръстното на София нощем е влакче на ужасите. Но НЕ ТИ ВЯРВАМ, че ще намали инцидентите. Хората ще виждат хубавия път и пак ще гонят... И ще гонят още повече...

..... През цялото времедокато гоних тези скорости бях като седнал на дъска с пирони...
          И ще гонят, и ще гинат. Ама така и така, няма войни, мноооого маймуни станахме.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

... изживяването/карането беше крайно неприятно ...
            А защо го направи?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Но НЕ ТИ ВЯРВАМ, че ще намали инцидентите. Хората ще виждат хубавия път и пак ще гонят... И ще гонят още повече...
              Нещо не те разбирам май...Сега се гонят като луди, а ако обезопасим пътищата ще се гонят още повече...Оттук идва извода да правим по-лоши пътищата, за да няма гонещи се?

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                А защо го направи?
                Защото е много по-лесно да караш нощем когато имаш водач. Защото бях много уморен и по този начин си повиших адреналина и се събудих. Като излезнахме на магистралата на осветено спрях, дремнах 10 минути и се оправих. Тъй като бях сам ме беше страх да спра някъде около еднолентовия път. Постарах се колкото може да спазвам правила: дистанция ~50 м., фаровете имаха регулировка и ги намалих така, че да не му светят на човека пред мен. Знам, че не е правилно, старая се да го избягвам. Случва се много рядко.

Нещо не те разбирам май...Сега се гонят като луди, а ако обезопасим пътищата ще се гонят още повече...Оттук идва извода да правим по-лоши пътищата, за да няма гонещи се?
                Виж, то е като трафика и пътищата в града: Общината строи по-големи пътища и по-този начин облекчава трафика. ПОради облекчения трафик повече хора си купуваат коли и трафика пак нараства. Това твърдение не съм си го изсмукал от пръстите (не искам да прозвучи обидно на фона на твоето твърдение за 30%, просто ползвам този израз). Това, което казвам е следствие от проучване проведено ако не ме лъже паметта във Виена. Ето линк към статитята: ТУК. Може и статията да е налична само за абонати, ако не сте може да цъкнете СМС или да станете...

Не съм съгласен с твърдението, че наличието на маркировка ще намали ПТП с 30%, няма начин да се докаже, да не говорим, че една огромна част от произшествията стават в града... Идеята ми е, че наличието на по-добри пътища ще доведе до по-високи скорости. Виж наличието на по-добър контрол (това също е лошо) наистина може да намали жертвите (така си мисля, не е потвърдено емпирично).
                Георги Гатев

Коментар

...да правим по-лоши пътищата, за да няма гонещи се?
                  Абсолютно! Да се изкърти всичкия асвалт и останат само черни пътища. От т'ва по-голЕм кеф, здраве му кажи!

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                    Абсолютно! Да се изкърти всичкия асвалт и останат само черни пътища. От т'ва по-голЕм кеф, здраве му кажи!
                    ЗА !!!
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Оттук идва извода да правим по-лоши пътищата, за да няма гонещи се?
                      Тотален офф роуд!
                      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Не съм съгласен с твърдението, че наличието на маркировка ще намали ПТП с 30%, няма начин да се докаже, да не говорим, че една огромна част от произшествията стават в града... Идеята ми е, че наличието на по-добри пътища ще доведе до по-високи скорости. Виж наличието на по-добър контрол (това също е лошо) наистина може да намали жертвите (така си мисля, не е потвърдено емпирично).
                        Е не се хващай за цифрата.Да може да се постигне и този процент та дори и повече, но освен обезопасяване на пътищата трябва да се подобри автопарка и друго много важно - обучението. И обучението не само на шофьори и кандидат шофьори, а и на децата.
                        Европейския съюз е поставил за цел намаляване на жертвите от катастрофи с 50% до 2013г.(или 2011г. не съм много сигурен). Трите фактора, от които зависи това са пътни условия, водач, автомобил.
                        В много страни процента на редуциране на жертвите е и над 30. Едно от най-важните неща е и въвеждането на одитори по пътна безопасност.Също така и интелигентните транспортни системи чрез спътника Галилео.
                        Може и да се отплеснах малко, но това е много важна и обширна тема за разсъждение.
                        Само един пример за заблудата на много хора - жертвите от катастрофи, причинени от алкохол - в България този процент е 5, а в Европейските държави се движи между 10 и 15.

Коментар

Леле, накъде се е отплеснала дискусията .... На мен ми направи впечатление това:
                          Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          "Мъж загина при челен сблъсък на ТИР с българска регистрация и лек автомобил с пловдивска ....... "
                          От тук: http://bulgaria.actualno.com/news_171997.html
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

... Европейския съюз е поставил за цел намаляване на жертвите от катастрофи с 50% до 2013г.(или 2011г. не съм много сигурен). ...
                            Това, кой знае защо, ми прилича на решенията на Н-тия пленум на ЦК на КПСС ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              Това, кой знае защо, ми прилича на решенията на Н-тия пленум на ЦК на КПСС ...
                              Да, ако целта беше намаляване на жителите на Европейския съюз с 50% до 2013...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X