Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернатива на камерите по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Алтернатива на камерите по пътищата

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
    Защото във въпросните държави си се спазва правилото, че щом си в кръговото си с предимство. Тук при нас го има това правило, но на всяко кръгово, което съм виждал има знаци, които преместват предимството при влизащите в кръгото, при което се получават опашките.
    От всички натоварени кръгови в София се сещам само за едно такова - на Руски паметник. И там май най-лесно се минава... Проблемът е при кръговете на големи булеварди с 3 и повече платна, много шофьори се плашат от влизането в кръговото и трите платна остават неизползвани през по-голямата част от времето. Стига да се движи една единствена кола в най-външното платно и трите вливащи се ленти седят и чакат. Дори и да се движи във вътрешните пак много хора ги е страх да влязат в някоя от външните, дори по-лошо тръгват и се разколебават в последния момент. Следва удър отзад и една лента е блокирана... Или с други думи - движението в кръговото движение е по-сложно, сложните решения затрудняват някои хора, а в колона от 100 коли стига да има 5-ма такива и всички са блокирани.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Това е много сложно и скъпо като изпълнение, но според мен най-лесно и евтино ще бъде на всяко проблемно кръстовище да стоят по двама полицаи , хем да оптимизират движението и да пишат актове по цял ден ,а при катастрофа да реагират веднага.Може и да им зачислят по една секретарка на кръстовище да им пише по-бързо и красиво актовете.

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
        Това е много сложно и скъпо като изпълнение, но според мен най-лесно и евтино ще бъде на всяко проблемно кръстовище да стоят по двама полицаи , хем да оптимизират движението и да пишат актове по цял ден ,а при катастрофа да реагират веднага.Може и да им зачислят по една секретарка на кръстовище да им пише по-бързо и красиво актовете.
        Абе, секретарка... Колко време не можаха едни pda-та да приспособят да четат документите и да печатат актовете... всичките документи са с цифрова част. Може акт да се пише с три цъквания по екрана.

Коментар

Схемата е много по-проста: на всеки булевард 1 полицай (не двама) с прикрепени към него 3 свидетели за нарушението - 2 на щат и 1 обучаващ се! Разпределете рушвета и риска между тримата цивилни и полицая. Знаеш ли кога ще пропуснат някой без акт... ами никога. Двама полицаи в опелчето се покриват за рушвета и некъдърността си, обаче цивилни като почнат да забогатяват и се разчуе.... мааалииии става мазало.
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Полицай ... компютър ... Интернет ... нещо не мога да ги съчетая тези в едно изречение - не ми пасват ...
            Разказвали са ми за полицейски управления, които даже и Интернет връзка си нямат, камо ли достъп до базата данни с документите, пък да обучиш полицаеца как се боцка със стайлуса по ПДА-то .... Лееелеееее ... !!!

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
              Голяма дискотека ще се оформи и страшно количество адреналин ще е в наличност. А колко нерви... За село с 1 кръстовище и 5-6 коли става, ама в Сф. движението съвсем ще се блокира. Освен това, червеното и без това се лови в 70 процента от случаите и при това с небивал късмет.
              А и честно казано, не съм видял в България полицай с такъв потенциал, че да регулира адекватно работеща обикновена светофарна система, да не говорим за система от такъв тип. Фиаското ще е на изключително високо ниво. Бих казал - градоустройствено и инфраструктурно ниво.
              колега прав си имам само една малка забележка. Не знам дали сте забелязали, но е факт че когато в София е неделя, нац. празник или друг повод, при който улиците са почти празни, шофьорите карат бавно, спокойно и по правилник, а когато има движение все ще се намери поне един тарикат (а те са мноого), който да застане посредата на кръстовището на червено и да прецака другите. И от там съответно задръстванията да станат още по-голями. Така че тази система за която говори колегата ще е абсолютно безмислена в София понеже всички са олигофрени и всеки гледа да прецака другия
              Или иначе казано ако всеки спазва елементарни правила на движение (да не прави втора, трета, а понякога и четвърта лента, да спира на кръстовището на зелен сфетофар, когато прецени че няма да успее да го пресече и съответно да остане по средата на червен сигнал и куп други такива елементарни неща), тогава повярвайте ми задръстванията ще са поне с 20-30% по малки
              Колокото по-як е джипа - толкова по-търсен е трактора... :twisted:

Коментар

На мен лично ми харесва една друга идея, за която писа Zaarin в "Информация за пътуващите в чужбина". Става дума за прилаганата система за следене на средна скорост(пасивно засичане на скороста в дадена отсечка). Ще кажа за непрочелите поста, че се засича часа на влизане в определен участък и часа на излизане. По изминалото време се изчислява средната скорост на движение. По този начин се съставя комплексна картина за скоростта на движение на даден участък(средна скорост за по-голяма отсечка-примерно 30-50км), а не само моментната скорост в малък участък. И тук сигурно няма да мине познатия номер "аз само малко превиших, че да изпреваря".
                Иначе за нашите реалности варианта с червения светофар, според мен ще има повече минуси, отколкото плюсове.
                Май е добре пак да се създадат доброволни отряди, както едно време имаше ДОТ. И членове да се въртят за дежурства с полицаите. Така полицаите няма да смеят да вземат, че няма да знаят кого са им прикрепили. Имам чувството, че и в този форум има доста хора, които по чисто морални причини биха участвали в такова нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                  На мен лично ми харесва една друга идея, за която писа Zaarin в "Информация за пътуващите в чужбина". Става дума за прилаганата система за следене на средна скорост(пасивно засичане на скороста в дадена отсечка). Ще кажа за непрочелите поста, че се засича часа на влизане в определен участък и часа на излизане. По изминалото време се изчислява средната скорост на движение. По този начин се съставя комплексна картина за скоростта на движение на даден участък(средна скорост за по-голяма отсечка-примерно 30-50км), а не само моментната скорост в малък участък. И тук сигурно няма да мине познатия номер "аз само малко превиших, че да изпреваря".
                  Да до някаде съм сагласен но теоритично автомобил кара със 180 половин час шофйора спира пие кафе половин час и
                  Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 11-06-08, 21:24.

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
                    Да до някаде съм сагласен но теоритично автомобил кара със 180 половин час шофйора спира пие кафе половин час и
                    По принцип камера би трябвало да има на всяка отбивка, включително и към кафето. Е, ако спира да си пие от термоса в аварийната лента е доста частен случай...

Проблемът на този метод е, че отново снимат камери и отново има нарушение на правата на човека, дори повече защото се записва през цялото време, а не само при нарушение. Аз лично не мога да преценя кое е за предпочитане - сегашното безхаберие по пътищата или предпоставки за полицейска държава... Ама чисто инстинктивно второто кара червата ми да се обръщат...
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Незнам според мен повечето полицаи излизат като на риболов "да хванат нещо"

Коментар

Под полицейска държава разбирам, тази при която полицаите по пътищата биват заменени от оператори пред монитори, които във всеки един момент могат да разберат къде си, къде отиваш, с кой се срещаш и т.н. Абе, надявам се всички сме чели Оруел и си спомняме, че думичките "Биг Брадър" са се появили много преди телевизионното шоу...

Коментар

Те въпроса с наблюдението са го решили. Поставят знак, че се навлиза в участък с видеонаблюдение. На който не му изнася-назад.
                          Мярката с камерите се налага изцяло заради липсата на отговорност. Важи и за двете страни. От една страна има прекалено много безотговорни водачи, които карат както си искат и считат за свое право да рискуват чужди животи, само за да избият комплексите си и да докажат на самите себе си, че са "някой", а от друга-безотговорни полицаи, които не си вършат работата, а си пълнят джобовете. Затова се налагат драстични мерки.

Коментар

А днес гледам че на тунела за Люлин са сложили "пътни знаци", показващи скоростта ти. Пише "В момента вашата скорост е:" и отдолу с цифри колко е. И беше точно с колкото карах.

Не знам поради каква причина, но ме накара да се замисля с колко карам. Дали от любопитство, или от друго. Макар че карах с 54км/ч, а не със 154.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хубавото е, че има хора, които да се замислят, а лошото, че със сигурност, много повече хора изобщо няма да му обърнат внимание след поредното преминаване... И това със сигурност ще са от тези, които не карат с 54 км/ч.
                              Не изключвам и да започнат критики, че отвличат внимянието на водачите или някакви подобни небивалици от този род.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                А днес гледам че на тунела за Люлин са сложили "пътни знаци", показващи скоростта ти. Пише "В момента вашата скорост е:" и отдолу с цифри колко е. И беше точно с колкото карах.

Не знам поради каква причина, но ме накара да се замисля с колко карам. Дали от любопитство, или от друго. Макар че карах с 54км/ч, а не със 154.
                                Ефекта ще бъде още по-осезаем ако освен :"В момента вашата скорост е:" има и втори надпис : "А в момента вашата глоба е:"...
                                08седемшест5едно513четири

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X