Обява

Свий
Няма добавени обяви.

а като се качим на малките коли???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• а като се качим на малките коли???

Здравейте!
    Предлагам интересна и интригуваща ме тема!

Предполагам повечето от участниците тук карат освен джипките си и по-малки, по-икономични, по-градски, по-маневрени или както искате ги наречете автомобили. Всеки от нас малко или много нарушава правилата за движение по пътищата. Кога сте по-дисциплинирани шофьори? Когато сте в малката или когато сте в голямата кола? Доста мнения прочетох в различни теми. Иска ми се да го системетизираме и ако някой от модераторите реши може да го направи като гласуване (видях подобно в темата - кой е най-добрия експидиционен джип). Молбата ми е да отговорят участници който редовно карат двата вида автомобили, а не тези който изцяло са сменили возилото си.

Аз превишавам скоростта, по-нахален съм, пъхам се, ръгам се и засичам другите, когато скоча в голфа си. Даже не се плаша и от трамваите! Като вляза обаче в ГОЛЕМИЯ ме обзема медитативно спокойствие и бащинско чувство към останалите участници в движението. Културата ми ако не в пъти то с 10-ки процента се повишава.

Благодаря!

До: а като се качим на малките коли???

.....аз дори и с голфа не се ръгам, пъхам и карам като див.... Но определено карам по темпераментно, защото е бързооборотен, щъка бързо и се тикам навсякъде, а и не ми дреме кой ще ме одраска или натисне........ Когато карам Бенца съм наказанието на бързаците, защото го карам само за удоволствие уикендите и карам бавно, спокойно, спазвайки 98% от ограниченията и знаците, с хубава музика и релакс... Давам път на всички и особенно на дами, баби и майки с деца..... С джипа се старая да пазя другите участници в движението, защото колите повечето са като буболечки отдолу и отзад..... Такива нахални с голфове дето се ръгат като ми е по-накипяло слизам да се разправям с тях.....

Коментар

Аз в леката кола съм доста по-бърз и темпераментен. Тя е мощна, нова и служебна, карам я по работа, а времето никога не ми стига. В джипа съм все едно друг човек - спокоен и търпелив. Нали си е мой, пазя го от излишен зор, а и го карам за кеф.
      Но и в двата случая си имам мое кредо - както и да карам, каквото и да правя, никога да не създавам опасни ситуации на пътя, в които да се налага друг да ме пази. Бързо, не по правилника, но никога опасно шофиране.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
        .....аз дори и с голфа не се ръгам, пъхам и карам като див.... Но определено карам по темпераментно, защото е бързооборотен, щъка бързо и се тикам навсякъде, а и не ми дреме кой ще ме одраска или натисне........ Когато карам Бенца съм наказанието на бързаците, защото го карам само за удоволствие уикендите и карам бавно, спокойно, спазвайки 98% от ограниченията и знаците, с хубава музика и релакс... Давам път на всички и особенно на дами, баби и майки с деца..... С джипа се старая да пазя другите участници в движението, защото колите повечето са като буболечки отдолу и отзад..... Такива нахални с голфове дето се ръгат като ми е по-накипяло слизам да се разправям с тях.....
        Точно така съм и аз
        От леката кола Ауди 80 ми е много трудно слизането и качването.
        Постоянно ме заслепяват и често отварям вратата и удрям някой бордюр
        Друго си е удоволтвието на ...
        [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Какво сте каза ли по горе важи и за мен.Даже прави впечатление и на жената и често като пътуваме:
          -Аааа като си с Джипа караш внимателно,по-бавно,избираш.....и т.нт,
          а с колата си като луд все едно си на 20г./ де късмет да съм де.../ въртиш я като пергел. Втълпила си е,че е нейна и аз съм лошия...
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Аз малка кола не съм си оставил, всъщност Ферозата ми е малката кола . Карам с един и същи стил на каквото и да се кача. Е, понякога включването от малка уличка в голям булевард зависи от мощноста на колата, когато съм в по-мощна може да се изнеса по-бързо, но никога на косъм. Има обаче една разлика, като съм с Ферозата(по не лъскавото ми 4х4) и тя е продиктувана от наличието на булбар боядисан с блажна боя и теглич . Като са паркирали на две редици, стърчащи от ъгъл или по някакъв друг безумно запушващ движението начин... понякога си спестявам част от маневрите, които биха спасили драскотините и откъртените огледала на наглеците . Също когато са ме запушили се е случвало да включвам бавните и да си излизам...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

E това е единствената причина, поради която понякога съжалявам, че нямам булбар или яка ръбеста броня. Иначе и с малка и голяма кола си карам внимателно сравнително спокойно(доколкото може да е спокойно в София) и само като ме издразни яко някой с голф, карам агресивно и затискам ..... Обаче пак гледам да не прекалявам, че 2,5 тона са си 2,5 тона ....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз карам по почти еднакъв начин и колата и джипа като наистина джипа малко по спокойно.А колите си ги подбирам такива дето да "слизам" от тях а не да "излизам" т.е. по-височки.За това карам Витара и берлинго.А по повод темперамента прави ми впечетление, че в София шофьорите едновременно са и по-толерантни един към друг и същевременно си правят доста по-мръсни номера-засичане, затискане и т.н.Пример-движение по трилентов път, за преминаване от най-дясна в най-лява лента в София отваряш прозореца подаваш ръка и с клаксона малко и за нула време си в най- лявата лента.В Русе няма да стане така, просто никой няма да ти даде път.От друга страна при конфликтна ситуация тук си теглим по една майна и в общия случай това е, не прибягваме до горепосочените прийоми-засичане, затискане и т.н.Това все пак е мое мнение базирано на моите наблюдения.
                Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
                  Аз карам по почти еднакъв начин и колата и джипа като наистина джипа малко по спокойно.А колите си ги подбирам такива дето да "слизам" от тях а не да "излизам" т.е. по-височки.За това карам Витара и берлинго.А по повод темперамента прави ми впечетление, че в София шофьорите едновременно са и по-толерантни един към друг и същевременно си правят доста по-мръсни номера-засичане, затискане и т.н.Пример-движение по трилентов път, за преминаване от най-дясна в най-лява лента в София отваряш прозореца подаваш ръка и с клаксона малко и за нула време си в най- лявата лента.В Русе няма да стане така, просто никой няма да ти даде път.От друга страна при конфликтна ситуация тук си теглим по една майна и в общия случай това е, не прибягваме до горепосочените прийоми-засичане, затискане и т.н.Това все пак е мое мнение базирано на моите наблюдения.
                  Не е парадокс. Просто болшинството хора наистина са много толерантни към другите автомобили и пешеходците. Бързо те пускат да се престроиш, да излезеш от малка уличка, да пресечеш пеша и т.н., но в същото време броя идиоти-камикадзе на глава от населението е много по-висок от другаде.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Прякорът на Вранглера ми е Бясната Табуретка - сещате се защо - тежи 1400 кила и носи 4.0 двигател. Е с него се чувствам като риба във вода в градските джунгли - даже не съм и много нахален спрямо другите водачи - успявам да си взема моето си място само с бързина и манавреност без да бутам и засичам. Иначе се пазят от него определено въпреки че не е голям, но изглежда заплашително. Иначе съм имал големи джипове с автомати и още по-големи мотори. Е, там обикновено наистина караш спокойно и релаксиращо. Така че мога да кажа че маниера на каране не зависи от возилото а доколко самото то е енергонаситено и нервно
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                      Прякорът на Вранглера ми е Бясната Табуретка - сещате се защо - тежи 1400 кила и носи 4.0 двигател. Е с него се чувствам като риба във вода в градските джунгли - даже не съм и много нахален спрямо другите водачи - успявам да си взема моето си място само с бързина и манавреност без да бутам и засичам. Иначе се пазят от него определено въпреки че не е голям, но изглежда заплашително. Иначе съм имал големи джипове с автомати и още по-големи мотори. Е, там обикновено наистина караш спокойно и релаксиращо. Така че мога да кажа че маниера на каране не зависи от возилото а доколко самото то е енергонаситено и нервно
                      А защо буташ хората с баничарки по светофарите, а ?!
                      Табуреткаджия ГАДен!!!

По темата.
                      Просто се възползвам и съобразявам с възможностите на автомобила.
                      Не с тези на масата му, а на двигателя.
                      Рядко си позволявам да респектирам някой с джипа,
                      само когато е много нахален. НИКОГА не засичам и не избутвам,
                      защото е опасно. И изобщо, старая се да карам максимално безопасно, което не значи бавно. Много мразя малоумниците,
                      които се "състезават" на пътя, за това си има писти,
                      искам да ги видя там как са...!!!

В тая връзка. Отдавна искам да ви предложа, през някой сух УЙкенд, да се позабавляваме на картинг. За мен най-добрата писта в София е на Септември, в Красна Поляна. Можем да си направим и състезание, ако искате и ранглиста и да бъде постоянна.
                      Ще пусна отделна тема, за това.

Коментар

Да, толерантност има до голяма степен, но трябва да се мисли и да се прилага само когато е необходимо. Например ако пред вас кара най-големия толерант на пътя, който тъкмо е излявъл на разходка, можете да закъснеете за работа, докато той пропусне колоната коли без предимство чакащи да се включат в главния път. Други пък, само през трупа си пускат някой в насрещното да направи ляв завой за да влезе в малка уличка, нищо че зад него колоната застрашително расте и свирят гуми. Мен напоследък взе да ме дразни не толкова наглостта и засечките, колкото глупостта и липсата на елементарна преценка на ситуацията.

Коментар

Ами! Не е липса на преценка. Чиста простотия! Липса на "първите седем години"!
                          Карайте както искате и с каквото искате, само, пак да повторя, ползвайте главата си! Горната!
                          Ако срещнете по пътя състезател, оставете го да си се състезава сам!
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

пък аз два дена карах корсата за 500лв, дето я купих за дЕдото...
                            впечатленията са ми, че много по-често ми подсвиркваха разни смотаняци на кръговото на 4-ти км и др... Явно като видят 22 годишна малолитражка пред тях и се мислят за много бързи и отворени.. ама остават с пръст в устата, защото не само че не съм ги забавил, а дори изостават...
                            вчера на 3 пъти щяха да ме блъснат - установих "по трудния начин", че клаксонът не работи, когато един ситроен се опита да се престрои върху мен... подобна маневра направи малко след това и маршрутка караща по насрещната трамвайна линия...
                            накрая за капак една мацка караше срещу мен по една малка уличка и си настройваше радиото... видя ме малко преди да се "цунем"...

когато си с голям автомобил, много по-рядко ти подсвиркват пренебрежително и те засичат...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от peshobb Преглед на мнение
                              ...Предполагам повечето от участниците тук карат освен джипките си и по-малки, по-икономични, ...
                              Имам, Но само не е по-икономична
                              Иначе с нея е по-бързичко и по-неусетно, просто наистина не чустваш скоростта (пък радарите си работят), ще трябва повечко де се контролирам
                              Но с "джипа" повече те "Уважават", правят ти път, не те натискат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X