Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Деу Тико -вериги за сняг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Деу Тико -вериги за сняг?

Колеги ЧНГ !
    За първи път смятам да използвам вериги за сняг и имам няколко въпроса. Карам Деу Тико и никога не съм му поставял вериги, до сега съм се измъквал с техника, лопатка и кофичка с пясък. Запален скьор съм и си купих вериги за сняг, но ме метнаха май с по-голям размер. Тренирах да ги поставя, но са хлабави малко. От задната страна на гумата ремъка се захваща добре, но от предната страна трябва да закача куката на веригата доста по-навътъре. т.е. остават ми 15 см висящ синджир. мога и него да заплета някъде. Опасявам се да не наруша разстоянието м/у стъпката на веригата. Какво ще кажете? мога да ги натегна и излишния сингдир да го заплета така че да не направи беля.

До: Деу Тико -вериги за сняг?

Да добавя, че информацията за вериги за сняг и размерите липсва из българския интернет.

Коментар

Ами ...
      Зависи от ключалката. Ако само с нея можеш да обереш хлабината по цялата гума - добре. Тогава може да мислиш да го прекараш отнякъде. Ама ако не може - трябва да ги смениш. Или скъсиш.

Коментар

За стъпката не се тревожи - нищо няма да и нарушиш, ако просто последната верижка ти идва малко дълга. Т.е. ще промениш малко гъстотата там където се свързват двата края на веригата, но това няма да има никакъв лош ефект. Важното е добре да е опъната веригата накрая. След като я натегнеш мини 5-10 метра и слез да я донатегнеш - така можеш да си спокоен че и 50 км след това няма да падне. Това парче което остава да ти виси или го отрежи, ако си сигурен че е излишно или си вземи някоя допълнителна карабинка с която да го опъваш да си седи мирно някъде по веригата. Това е важно, защото както и да го наплетеш иначе, ше се отпусне и ще почне да дрънка. И така като дрънка няма да чуеш кога се е разхлабила самата верига и ще я загубиш някъде.
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Мерси много за съветите. Не се бях сетил да скъся мъничко синджира които натяга веригите. Така ще мога да ги заключа както му е реда. Мерси отново

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X