Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Белгия забранява изпреварване от камиони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Белгия забранява изпреварване от камиони

Видях тази новина:

Нова забрана за изпреварване се въвежда в Белгия23 декември 2007 | 10:44 | Агенция "Фокус"Брюксел. От 1 януари 2008 година в Белгия се въвежда забрана за превозните средства с маса над 3,5 тона да изпреварване по всички пътища и магистрали в страната. Това съобщиха от АЕБТРИ, цитирайки информация на Белгийската асоциация за международни превози. Забраната не се отнася за изпреварване на земеделски машини и не е валидна за пътищата и магистралите, съдържащи три и повече ленти за движение в една посока.

- - -

Струва ми се по-скоро разумно, друг е въпросът как ще се контролира.

Поздрави!
    Искам България чиста!

До: Белгия забранява изпреварване от камиони

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение

Струва ми се по-скоро разумно, друг е въпросът как ще се контролира.

Поздрави!
    Охо, ще се контролира и още как. Полицаите им изниват, като изпод земята, само да сгафиш!!!!!!
    Това е така, защото всички я ще я спазват, и ако се намери някой тарикат, се набива като трън в очи.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Почна се ...
      А това ще създаде маса други, и то още по-тежки проблеми. Милиционерското мислене не се съгласува много с теорията на многомодовите вълноводи. Макар че от катаджийската си камбанария тия и не могат да свършат нищо повече.
      Кво ли няма да измислят, само и само да не се реши никакъв проблем правилно.

Коментар

Идеята е добра, би могло да се приложи и за автобусите например (справка - катастрофите при Симитли и Хасково преди седмици). За съжаление в България няма да стане, докато не уволнят 100-200 полицаи за корупция. И не се сложат камери навсякъде.
        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

) Това ще доведе до брутални тапи и намаляване на пропускателната способност на еднолентовите пътища. При това тапи, които не можеш да разкараш току така, защото са масивни колони от камиони. А в случай на верижни катастрофи, не е истина кво ще стане пък с леките коли. Които практически също няма да могат да изпреварват колоните камиони.
          Не можеш да пускаш без конфликти ВЗАИМОДЕЙСТВАЩИ вълни с различни скорости в един и същи вълновод. Фотоните не взаимодействат, в светловодите може. А в радиото вече не може току така заради интерференциите. На шосето - хептен.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            ) Това ще доведе до брутални тапи и намаляване на пропускателната способност на еднолентовите пътища. При това тапи, които не можеш да разкараш току така, защото са масивни колони от камиони. А в случай на верижни катастрофи, не е истина кво ще стане пък с леките коли. Които практически също няма да могат да изпреварват колоните камиони.
            Не можеш да пускаш без конфликти ВЗАИМОДЕЙСТВАЩИ вълни с различни скорости в един и същи вълновод. Фотоните не взаимодействат, в светловодите може. А в радиото вече не може току така заради интерференциите. На шосето - хептен.
            Ще доведе - нанайци
            По пътищата за които става въпрос камиони така и така се допускат на високосна година веднъж. А на пътищата на които има камиони (многолентовите) така и така забраната не важи.

Просто са си дали сметка че ще струва по-скъпо да продължат да слагат забранителни знаци по малките пътища, на които така и така има забрана за изпреварване от камиони. Голямата новина.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

А, е, щом са решили и без това да блокират транспортната система ... Не съм карал в Белгия, не знам какви ограничения имат.
              Все пак движението на камиони е по-важно отколкото на частните леки коли. Освен ако това не е способ за постепенно качване на товарите на влаковете. Където всъщност си им е мястото. Тогава може да се окаже разумна мярка.
              Макар че някога много разумно изглеждаше и лятното часово време, и задължителното каране на фарове денем, и още много противоестествени действия. Пък сега тихомълком ги отменят.

Коментар

Не познавам белгийските пътища. Но личното ми мнение е, че без въвеждане на минимални допустими скорости за движение, просто ще доведат до вълни от задръствания. И мисля, че може да влошат обстановката. Представете си 20 камиона, оставили по разстояние за 2-3 коли помежду си, движещи се със скоростта на най-бавния(първия) от 50-60 км/ч! Мярка, водеща неминуемо до образуване на колонно движение, според мен! Но, аз съм аматьор, а анализите са ги правили професионалисти, все пак! Да видим какво ще стане!

Коментар

Естествено. А после ще се наслагват кратностите на колоните, после ...
                  Просто в КАТ не са чували за вълнова физика. Хубавото е че не могат да я отменят с вътрешна разпоредба. Щото тя важи и за транспорта, не само за контролното по физика)) Колегите им от регулирането на градското движение в мегаполисите отдавна използват тоя апарат. Ама тия явно още се радват че са открили колелото.
                  А кви дълбоки законови мисли идват тъкмо от Белгия вече и тука видяхме ...(((

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    ...А кви дълбоки законови мисли идват тъкмо от Белгия вече и тука видяхме ...(((
                    Брюксел - София на Европата...

Иначе, може пък да не доведе до катастрофа. Не знам каква е пътната мрежа на Белгия и относителното и натоварване, нито профила на популацията ППС по общо тегло, но нищо чудно ситуацията да няма нищо общо с тукашната.

Дългосрочно, е беля. Ще доведе до преместване на част от транспортните дейности към машини с по-малко общо тегло, което може да допринесе за вдигане на общия разход на гориво.

Коментар

Да((( Освен ако едновременно не вземат и други мерки, за да свестят железниците и речния флот.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X