Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Необходими документи за преиздаване на изтекла шофьорска книжка!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Необходими документи за преиздаване на изтекла шофьорска книжка!?

Не знам какви са актуалните глоби, ама се чудя, с тия съвременните им таблети, дали няма да отнесеш и двете глоби, и за забравена и за изтекла...
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
      каква е глобата за забравена книжка?
      10лв е за забравени всякакви документи (ама ако съществуват и са само забравени).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        10лв е за забравени всякакви документи (ама ако съществуват и са само забравени).
        Е да де... забравени на тездяха в районното докато лелките решат, че е минало достатъчно време...

Коментар

https://www.mvr.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B...BD%D1%82%D0%B8

Виж тук дали ти е издадена книжката и тогава карай. Иначе можа да е далеч повече от 10 лева щетата.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
            https://www.mvr.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B...BD%D1%82%D0%B8

Виж тук дали ти е издадена книжката и тогава карай. Иначе можа да е далеч повече от 10 лева щетата.

Точно това ми трябваше . Благодарско.

Коментар

Да обобщя - сайтът работи поне до някаква степен... за съжаление не можах да засека дали се актуализира в реално време.
              Документи за новата книжка подадох в общината/районното на 13.06, книжката е издадена на 03.07, на 08.07 видях на сайта да показва, че имам издаден документ.

Коментар

Не бързай. Това, че е издаден, не означава, че е получен там, където си подал заявление. Просто е отбелязан в системата като изработен и сега го чакаш да дойде физически до там, където ще си го получиш. Моята ЛК навремето излезе готова на третия ден в тая същата система. Физически дойде три седмици по-късно в паспортното.
                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Моят мач вече е свирен... кетапът е при мен. Мисълта ми е, че излезе ли документа като издаден в системата им, спокойно може да се кара и минава по схемата - ми забравих я. При проверка по радиото ще излезе, че има валидна книжка и ще се мине само с 10-20 лева за забравен документ. Само не забравяйте да си "забравите" и синият талон, че без него след това не дават новата книжка.

Бърза питанка - как се вади златен талон в КАТ СФ?

Коментар

• Някой с актуална информация относно отказ от категория C ?
                    Дали в този случай категорията си седи на "трупчета" и ако ти потрябва, вадиш си медицинско и подаваш на ново документи или напълно я губиш след декларация и заявление за отказ ?
                    Който търси , намира !
                    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• И аз скоро точно за това се интересувах. По неофициални данни,губи се во век и веков. Официалните какво ще кажат е друго нещо.
                      То и декларация не е нужна. Просто не я вписваш в медицинското и воала. Нямаш вече С категория. 😁
                      Последно редактирано от kameno karp; 04-06-24, 20:05.
                      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• А аз така попитах преди две години семейния ни автоинструктор /децата караха при него/ и айде от дума на дума изкарах С+Е
                        Значи по информация от него - от около 2000 година /ако не бъркам/ всичко е в електронно досие. Ако протоколът ти за изпита за С е в компютъра - имаш го доживот. Правиш си медицинско за В, караш си с В, ако ти потрябва С ще си изкараш С. Проблем е /според него/ че в някои области има протоколи от миналия век които са загубени...

П.п. Дописвам си, частен случай. Като извадих медицинското, бързане ала бала и не съм догледал че нашта докторка писала на хартията за В категория. На гишето в КАТ едно младо момиче веднага ме засече и ми каза вариантите - пуска ми документи за В или пуска за С ако напиша декларация на гърба на заявлението че утре сутрин нося медицинско за С. Аз бях учтив, тя беше учтива, подписах, навъртях още едни 200 километра и си изпълних точно ангажимента...
                        Последно редактирано от jordanov sv; 04-06-24, 20:30.

Коментар

• kameno karp
                          kameno karp коментира
                          Редактиране на коментар
                          То и аз съвсем случайно го научих това. На медицинското писах само С,защото за него се изискват всички прегледи и предполагах,че останалите категории - М,В,А, ....просто ще си ги препишат на новата книжка. Добре,че един доктор ме пита дали нямам никакви други категории или се отказвам от тях. Ей така,без малко да остана само с едно С!😁

• Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                        А аз така попитах преди две години семейния ни автоинструктор /децата караха при него/ и айде от дума на дума изкарах С+Е
                        Значи по информация от него - от около 2000 година /ако не бъркам/ всичко е в електронно досие. Ако протоколът ти за изпита за С е в компютъра - имаш го доживот. Правиш си медицинско за В, караш си с В, ако ти потрябва С ще си изкараш С. Проблем е /според него/ че в някои области има протоколи от миналия век които са загубени...

П.п. Дописвам си, частен случай. Като извадих медицинското, бързане ала бала и не съм догледал че нашта докторка писала на хартията за В категория. На гишето в КАТ едно младо момиче веднага ме засече и ми каза вариантите - пуска ми документи за В или пуска за С ако напиша декларация на гърба на заявлението че утре сутрин нося медицинско за С. Аз бях учтив, тя беше учтива, подписах, навъртях още едни 200 километра и си изпълних точно ангажимента...
                        Много вероятно да е така, както казваш. Моят протокол е от миналия век, та няма да се отказвам.
                        Мина ми идеята за отказ , не само заради 5-те години срок, ами заради медицинското и цената му.
                        У наше село на единственото място дето дават такъв лист хартия ми поискаха 100 лв. Преди 5 години цената беше 40 лв, отделно после таксата от 30 лв при личния лекар.
                        Обаче за късмет питах в поликниката в съседния Сливен и хората ми казаха 20 лв е всичко... 😁
                        Изводите всеки да си ги направи.
                        Който търси , намира !
                        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• kameno karp
                          kameno karp коментира
                          Редактиране на коментар
                          После при личния лекар работа нямаш.

• cnc82
                          cnc82 коментира
                          Редактиране на коментар
                          Хм...
                          Честно казано забравих как беше последния път.
                          Днес за това питах и ми казаха, след поликниката и кабинетите, при личния лекар да напише годен по спомен.
                          Как е в действителност и въобще при личния имам ли работа ?

• Преди 2 седмици вадих нова книжка поради изтичане срока ....в медицинското се вписва най високата
                        категория ...в моя случай С ....не пишат кат.Е, кат Д и т.н.....В мойто медицинско вписаха само С категория

В книжката си ми фигурират всичките останали които си ги имам А,Б,Б1,и т н

Аз платих 180 лв...за медицинско..минах по всички кабинети...и ме гледаха подробно....хирурга (жена)
                        Ме кара да клякам....казах и че мога и с един крак ....да клекна....и други работи....тя пък каза,ние от къде да знам че можете,трябваше да проверим....и слуха на някаква машина ми тестваха,и очите на компютър ....едни клоуни фокусирах....поне за 180 лв ми беше интересно...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2024-06-05-01-39-31-833_com.miui.gallery-edit.jpg Прегледи:0 Размер:138.1 КБ ID:6966707 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2024-06-05-01-37-58-238_com.miui.gallery.jpg Прегледи:0 Размер:298.8 КБ ID:6966708
                        Последно редактирано от Roninn; 05-06-24, 00:49.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

• mishomishev
                          mishomishev коментира
                          Редактиране на коментар
                          То туй .... ние нямаме съмнения в твоите физически способности....
                          Съмненията са дали си психологически годен ?? Това провериха ли те?
                          Т.е дали те слуша главата ? Дали като попаднеш в тапа и е жега и се изнервиш няма да скочиш да ни биеш)))
                          Дали като те ядоса женати и ти отидеш да спиш на вилата с колата а си жулнал две бири (онази с неоправения водосток)
                          Или дали имаш бухалка под седалката или друго...
                          ))))))

• Roninn
                          Roninn коментира
                          Редактиране на коментар
                          А....Мишо....ако климатика на колата работи,всички са в безопасност!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X