Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неписаните правила на пътя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неписаните правила на пътя

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    И не просто новобранска работа, а жест - голямо евала - на околните, затова и считат, че цъкнат ли мигача, значи всички трябва да замрат и да ги оставят да правят това, което са решили, каквото и да е то.
    Ми на аварийки и газ - наляво , надясно.А тия с неписаните правила ще пускат.
    Ще пускат , зер.Аварийните са за обозначаване на спрял и неподвижен , с невъзможност да освободи пътя автомобил.
    И е такива измислени , па и не писани.
    Що не карате всички по писаните правила и да видим ще има ли нужда от такава тема.
    ...
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
      А тия с неписаните правила ще пускат....
      Ам'че да пускат, това си е тяхна работа.
      Днес - например - карам по еднопосочна улица. Скача ми един без предимство, та и тръгва насреща ми:
      - И к'во прайм ся?
      - Ми не виждаш ли, че давам мигач!
      - А, ти убу го даваш тоя мигач, ма на мен хич не ми трябва...
      (Ма не бих се подписал, че успя да разбере, как е едновременно в пет нарушения)
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        Що не карате всички по писаните правила и да видим ще има ли нужда от такава тема.
        ...
        Щот' сме тЕрикати бе, батеее. Свободни душевности, които органично не търпят да им налагат ограничения на фуя. Човеко си е купил "на Пешо калибрата" ти го караш знаци-маци да чете. Правилника е за балъците, смотаняците и за ...
        Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
        заблеяни шофьорки
        ... разбра ли ся?

Тука е събран каймака на каймака на мега-утра-дупер шофЕрите на КМБ. Всички по дифолт сме дис' терикати, оптимизатори и първи братчеди на Фитипалди. Даже и зимни гуми не ни трябват (както стана ясно от една друга тема), щот сме кУрави пичУе.

Бегай да се срамуваш в ъгъла сега

П.С. Тая вечер докато пушех на стълбите, станах неволен свидетел на титаничния сблъсък на двама под-човека за парко-място пред съседния блок. Забавляваха ме безплатно близо 2 цигари време. Пцуваха се, кълняха се като дърти циганки, пилене на гуми "ти к'ъв си бе", "ей ся ш'ти кажа к'ъв съм". Пълна програма. И се замислих да го ева, Малтус дали не е бил прав?
        Последно редактирано от windwarrior; 04-11-16, 22:52.
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          Малтус дали не е бил прав?
          Пак стигаме до средностатистически българин.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            ...средностатистически българин...
            Изобщо човек Божич, средностатистически човек. Българинът, даже е по в горния сегмент на такивата.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
              Правилника е за балъците, смотаняците и за ...

... разбра ли ся?
              Тъй като ме цитирате считам че имам право на отговор.

Заблеяни шофьорки имам предвид онези дето са глътнали бастуна, стиснали здраво волана, погледа точно пред колата и тръгват от спряло за 15 минути

Иначе лично аз избягвам да минавам в пиков час през това кръстовище а си заобикалям чинно с 5-10 км и спестявам поне половин час.

Ако случайно неизбежно се наложи да мина през това кръстовище в час пик, тогава няма как да спазвам правилата и да стартирам от светофара в средната лента с 30 а се правя на състезател като повечето минаващи и се мушкам където сваря незастрашавайки другите учасници.
              Но никога не пускам мигач и моля някой да ме пусне задръствайки движението.
              1 на 100 се случва и да завия наляво

Надявам се е станало ясно!
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

[QUOTE=windwarrior;3046478
                ... разбра ли ся?
                Бегай да се срамуваш в ъгъла сега
                [/QUOTE]

Само да допия кафето и заминавам в ъгъла,Със захапан показалец на дясната ръка.
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Ще говоря конкретно за мен,нищо че цял живот съм на волана.
                  Има случаи в които ми се налага да се престроя в последния момент,
                  мисля че е колегиално някой да ме пусне.Говоря за моя грешка,при престрояване.
                  Винаги съм бил колегиален на пътя,нищо не ми струва да пусна някой пред мен.
                  Но мразя тарикатите,и тогава ставам луд!
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ами не знам дали е правилната тема... но донякъде мисля че това което ще напиша, все пак се вписва в нея.
                    Тая вечер успях да сътворя поредната простотия, но тоя път вече ми се размина много за малко.Що поредната, щото все по-често почнах да правя простотии.Карам като джигит, това скороста за нищо я нямам, въобще и не я гледам в града, по магистралата 150-160 е нещо нормално за мене и се замислям че това са тъпотии, когато спра и се кача в нас на топло и чак тогава си помислям-а можеше ли да не стигна в нас?И вместо на топло, да лежа гол на доста студено място, а родата ми да печати некролози и да вари жито.Можеше, колко му е-всеки ден става.Ей такива като мене, уж с акъл, уж нормални хора, пък прави поредната ежедневна простотия и изведнъж нещо се обърка... или пък се засече с друг дето прави своята ежедневна простотия.
                    И какво сътворих тая вечер-ми тръгнах от светофара на червено... светофара на Цар Симеон и Константин Величков в София, в посока нагоре към енергото.Седя и блея и изведнъж както си блея (поне съм правилната лента, че напоследък много често заставам в дясната, която е само за надясно, уж оптимизирам и аз... поредната простотия), гледам спира отдясно такси.И си викам, тоя са е само за направо и ще ме резне, тоест няма да ме пусне да си влезна в лентата след кръстовището.Друга простотия-застанат две коли, едната си е в правилната лента, другата в неправилната, тръгват направо и не могат да си поделят пътя.Аз и в двете ситуации не отстъпвам на другия, обикновенно и те така правят и накрая по бързата кола печели.Само че аз съм с ладата тая вечер, викам си ооо, няма да се дам и почнах да гледам секцията на тези които карат по Величков, в посока към Сливница-от моята позиция се вижда секцията за ляв завой, която щом светне червено-пуска на нас зеленото.И ми се стори страшно добра идея, да тръгна не на тяхно червено-наше зелено, а още преди това... и още когато им замига зеленото, включих първа и тръгнах, поздравявайки се наум колко съм готин и умен, как преебах тея отдясно и сега ще съм пред тях и ще стигна точно 0.005 секунди по рано вкъщи.Единствената кола идваща откъм Тодор Александров чинно спираше на изтичащия сигнал, докато аз навлизах в кръстовището и си мислех, че всичко ще мине както съм го планирал, даже вече бях минал на втора предавка-ладата с късите си скорости първа и трябва само за да отлепи от място.И в този момент видях мерцедеса, който се носеше откъм Тодор Александров, заобиколи спиращата кола отляво и в следващия момент осъзнах че пътищата ни се пресичат, като по принцип траекторията на мерцедеса минава някъде между гръдния ми кош и таза.Дадох газ до долу, но оборотите на колата бяха твърде, твърде ниски.Руснаците, колкото и да ги обвиняват че са глупави инжинери, в крайна сметка са предвили първа предавка, не просто за да потеглиш...
                    И някак си се разминахме-аз пресякох кръстовището, мерцедеса направи ляв завой, може би не му беше в плановете, но зави зад мене.Видях го да дава мръсна газ и очаках че ще ме засече, ще спре и ще ме изкара от колата с тупаници и шутове, които напълно си бях заслужил.Вместо това, човека явно реши, че съдбата си знае работата по добре, задмина ме и си замина.А на мен ми остана да си паркирам ладата, да я заключа с треперещи пръсти и да се прибера, мислейки си-дали ще си взема поука?Следващия път може би няма да има прошка.Следващия път може да причиня смъртта на други хора, с глупавите си действия, основани на безмозъчни хрумвания, целящи да почешат егото ми.И сигурно все пак ще има жито заради мен.Чудя се просто, как да го предотвратя...

Коментар

Фриско, поведението в критични ситуации, зависи от поведението в ежедневните- обикновени ситуации.
                      Ако откриеш друга "рецепта", която да управлява само критичните ситуации, сподели я, моля. Може и на ЛС.
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                        ............дали ще си взема поука?Следващия път може би няма да има прошка.Следващия път може да причиня смъртта на други хора, с глупавите си действия, основани на безмозъчни хрумвания, целящи да почешат егото ми.И сигурно все пак ще има жито заради мен.Чудя се просто, как да го предотвратя...
                        катарзис ще има...................май? На мнозина се е случвало, включително и на мен, след подобна случка, после да внимавам повече, но за целта трябва да оживееш първо, нали?

Днес, в участъка Мездра - Ботевград, един джигит с бял голф и закачено ремарке с мотор, тръгна да изпреварва колона от 7-8 автомобила при пълна липса на видимост, за малко не ме отнесе в опит да се прибере в дясно, а след 100м. изпреварвайки в завоя, някакси успя да се шмугне пред идващия насреща ТИР............ за момент съжалих, че му се размина челосването с тир-а, следващия път няма да има толкова късмет някое семейство в насрещната кола

Коментар

Аз съм не съгласен. Поведението в ежедневните е рутинно и не може да се сравнява с поведение в критични. Мозъкът обработва информацията по бързо от машините. За съжаление, ръцете и краката работят доста по-бавно и тук е разликата в шоферите.

Туй за Тропчо. Мноо бръже пишете, брье!

Коментар

Е писано , говорено е ...смятало се е .
                            Тва не върви .
                            Кога Змията те уапе - няма сметка.Всичко става на гаЗЗЗЗЗЗЗЗ...
                            Късмет на пътя - все ще се намерат ЕдЕотИ като мен да не се съобразяват с писаните ПРАВИЛА.
                            За мен НЕПИСАНИТЕ са по- важни и по-правилни.

Коментар

Божич.
                              Ако не разбираш за какво говоря, значи не осъзнаваш нуждата от терапия. Вероятно си образцов шофьор или си бандит.
                              Фриско осъзнава нуждата да промени нещо. След няколко кошмара как блъскам пешеходец, подминавайки автобус, осъзнавам го и аз. Примерно казано.
                              В критична ситуация винаги имаш варианти. Газ или спирачка, наляво или надясно, в дървото или в колата пред теб. Времето за решение е малко, а от избора зависи животът ти, че и не само твоя. Точно в този момент, изборът ти ще зависи от много неща, отчасти и от поведението ти на пътя вчера.
                              Който трябва, ще ме разбере.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                                ,
                                Който трябва, ще ме разбере.
                                Пак не! Би те разбрал този, който мисли като теб. Което пък не е задължително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X