Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работата на КАТ-София или Абсурдистан в действие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Работата на КАТ-София или Абсурдистан в действие

Почти е по темата - знаете ли майка ми за колко минути(!) си получи книжката след като си взе изпита?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
      Спокойно,БМВ скоро пак ще пуснат машините.
      А табелите може да са на същите цени...
      Утрепаха ми 3 дни миналата седмица. Първият ден не издаваха постоянни номера, само транзитни. Втория ден отидох без колата, уж за транзитни ама хОй, тогава вече издаваха само постоянни, а транзитни не. Третият ден отидох пак... и до 10 часа им беше паднал сървъра, натрупа се дива навалица. На всичкото отгоре сбъркаха цвета на колата в талона и се връщах екстра още веднъж .
      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        ...В данъчното в момента няма проблем - завеждат ти МПС по информация изпратена от КАТ - вече няма нужда да ходиш да си записваш колата...
        Като всичко в нашата държава и това не е баш така - проверено лично с твоята бивша кола
        Ако чакаш КАТ да ти пратят информацията за ново МПС, в данъчното ти начисляват данък за остатъка от годината след покупката. Без значение дали предишния собственик е платил вече.
        Добре, че онлайн банкирането ми има опция да си следя местни данъци, та така го видях.
        Трябваше да ходя в общината и по стария начин да си подам декларация за придобито МПС с копия на всичко там каквото искат + копие от платения данък от предишния собственик.
        Който не се усетил - честито, плаща втори път нещо вече платено.
        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

По-интересното е, че след като продадох едно возило (пак в София, май месец) още нямат инфо в общината от кат.
          Толкоз беше объркан тоз в общината, че ме пращаше в кат с договора за продажба - какво ли да правя там?

п.п. два месеца по-късно КУПИХ друго возило и след седмица имаше пълното инфо в общината...
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
            Това в София. В останалите области / общини май все още информацията в "местни данъци и такси" не идва по служебен ред от КАТ.
            Идва идва. Регистрирах кола в средата на август и след две
            седмици дойде писмо, да отида да си платя данъка в 30 дневен срок. Това без сам да съм декларирал нищо.
            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              По-интересното е, че след като продадох едно возило (пак в София, май месец) още нямат инфо в общината от кат.
              Толкоз беше объркан тоз в общината, че ме пращаше в кат с договора за продажба - какво ли да правя там?

п.п. два месеца по-късно КУПИХ друго возило и след седмица имаше пълното инфо в общината...
              Не я записваш ти при покупка,но трябва ЛИЧНО да я отпишеш! Имах и аз разправии на тази тема.
              088пет722пет99
              http://www.hydropompi.com/

Коментар

вчера 16/11/2015г регистрирах камиончето вьв окрьжен кат софия.пьлна трагедия.временни номера не се издават за неопределен срок.карах го сьс италиянските номера през половин софия.кьсмет че не ме спреха. от 8сутринта кьм 15 ч. бях сьс номера и талони.чакането е яко,нерви,псувни.на всеки час и половина имат технологични почивки.а през останалото време имитират че работят.ако не ви е много належащо неходете.

Коментар

Някой има ли инфо за кат-Пловдив?Купих си нов мотор,регистриран е има номера,застраховка,данък колко време мога да си го карам така?Има ли вероятност данъчните да ме ощавят ако не го пререгистрирам скоро?

Коментар

[QUOTE=PinMaster;2862324]По-интересното е, че след като продадох едно возило (пак в София, май месец) още нямат инфо в общината от кат.Толкоз беше объркан тоз в общината, че ме пращаше в кат с договора за продажба - какво ли да правя там? п.п. два месеца по-късно КУПИХ друго возило и след седмица имаше пълното инфо в общината... /QUOTE]
                    Не се заяждам, просто поредния пример как всеки в България си "знае правата", ма не и задълженията:
                    ЗДвП
                    Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
                    (2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
                    (3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.
                    (4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.
                    Колкото до данните на новото МПС в общината.... ми вече ставаме европейци. Службите вече имат връзка една с друга. Свърши играта с "Аз ще си купя една колица, ма няма да и плащам данъка, ще минавам ГТП с една двайска отгоре (или пък няма да минавам въобще, нито ГО ще плащам. Ще си я карам на село, дето ченгето ми е братчед....) и накрая ще я продам на части и ще си върна парите. И ще съм яко на далавера..."
                    Последно редактирано от kuzdov; 17-11-15, 21:57.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      ...Службите вече имат връзка една с друга...
                      Службите отдавна трябваше да имат връзка една с друга, еле пък ако борим дадените амнайсе пъти кинти за тая работа. Очевидно от горните постове обаче, както винаги и това можем да осерем.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То трябваше и аз да си седя на задника, не да скитам по света на дърти години и да доказвам, че не съм камила, ма пак го направих въпреки, че не искам. И то не заради държавата, ми заради населяващите я в преобладаващ процент. Щото държавата е такава, каквато си я направим. Ма мнозинството иска друго, пък после плюва ....
                        Последно редактирано от kuzdov; 17-11-15, 22:25.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Мда - явно в случая аз не съм разбрал, макарче досега всички ми обясняваха, че при продажба аз в КАТ работа нямам - попълва се само в общината формуляр за тва, че не е твоя като прилагаш договор и незнам си какво още беше.
                          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                            Като всичко в нашата държава и това не е баш така - проверено лично с твоята бивша кола
                            Ако чакаш КАТ да ти пратят информацията за ново МПС, в данъчното ти начисляват данък за остатъка от годината след покупката. Без значение дали предишния собственик е платил вече.
                            Добре, че онлайн банкирането ми има опция да си следя местни данъци, та така го видях.
                            Трябваше да ходя в общината и по стария начин да си подам декларация за придобито МПС с копия на всичко там каквото искат + копие от платения данък от предишния собственик.
                            Който не се усетил - честито, плаща втори път нещо вече платено.
                            Зачисляват ти автоматично МПС-то без да го декларираш, а за данъка - и при мен беше така... носиш квитанцията и с нея ти "опрощават" данъка до края на годината /който е платен от предишния собственик/. КАТ не пращат дали е платен данъка, а пращат само данни за новия собственик...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              ... носиш квитанцията и с нея ти "опрощават" данъка до края на годината /който е платен от предишния собственик/. КАТ не пращат дали е платен данъка, а пращат само данни за новия собственик...
                              Демек ако мине номера?

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                                Демек ако мине номера?
                                Точно.

Е, при мене мина. Нямах време да се разправям с тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X