Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запалена кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Запалена кола

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
    Нали това беше основният аргумент на Гаранционния фонд. Да си платиш ГО, въпреки че не караш колата, защото, ако се запалела и увреди съседните, да не плащаш ти. Никога не ми стана ясно, ако си я спрял от движение и се запали, по-различно ли ще гори....
    Ако си я спрял от движение и се запали, първо ще ти запали къщата защото все едно не може да се намира на пътя при другите коли.

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
    около 11к.
    Колегата ми е 23 годишно момче
    Тук с просто око се вижда проблемът.

Но нищо де, адвокатът на никого не е навредил (пряко).

Коментар

Колата е прибрана, вчера каза че ще му пишат някакви протоколи и пак ще ходят на оглед / не знам кои/. Утре ще говоря с него и ще дам повече информация.
      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ако си я спрял от движение и се запали, първо ще ти запали къщата защото все едно не може да се намира на пътя при другите коли.
        Я смени малко мащаба...

Ако се запали в двора ти, и двора е с нормални размери - ще си изгори, без да ти запали къщата.
        Ако двора е като на аскьовския кмет, или тоя на татарпазар - може да изгори, без да я видиш, дори, клетата колица..

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Тук с просто око се вижда проблемът.
        И какъв е точно проблема - че 23-годишен младеж кара кола за шест хиляди евра? Или че притежава кола за тия смешни пари?
        Явно не ми е просто окото, щото не виждам проблема..

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Тука ГО е само към "трети лица", демек за нищо в автомобила, дори и пътници.
          Е то и другаде е така (освен за пътниците, на повечето места са покрити поне малко). Идеята ми е че повечето ГО по света дават и правна помощ ако се заведе дело срещу застрахования, а в някои случаи - ако той трябва да заведе дело, какъвто е случая.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

А застраховката на първата кола не покрива ли неговите щети?
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Да, ако е застрахована.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да по нагоре писах,и двете коли имат валидни застраховки ГО.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Колата е прибрана, вчера каза че ще му пишат някакви протоколи и пак ще ходят на оглед / не знам кои/.
                  Добре е почнал.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  И какъв е точно проблема - че 23-годишен младеж кара кола за шест хиляди евра? Или че притежава кола за тия смешни пари?
                  Аз нямам нищо против всеки да прави каквото си иска с наличното си имущество. По-горе обаче е казано че е много шашнат или нещо подобно. Което е обяснимо ако току-що му се е затрил доходът за половин или една година. Парите са смешни за мене или тебе или в световен мащаб като цена на колата ама за него явно не са.

Ако някоя от моите коли се запали и не пострадат хора - ми така и се пада, да не ми е попадала в ръцете. Следващия месец-два ще попълня автопарка - и не щото съм паралия и не щото съм застрахован ами толкова ми струват таратайките. Ако имах кола която ми струва дохода за половин година сигурно щях да я застраховам и пак щеше да ми е ортогонално.

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Повечето ГО по света дават и правна помощ ако се заведе дело срещу застрахования, а в някои случаи - ако той трябва да заведе дело, какъвто е случая.
                  Тук чак такава практика няма. Включително, доколкото ми е известно, и в случаи в които би било в пряк интерес и полза за застрахователя.

А застраховката на първата кола не покрива ли неговите щети?
                  Покрива. Даже и да не е била застрахована, ако е подлежала на застраховане - покриват се от ГФ. Ама това теоретично. Кой какво ще покрие завиви още и от куп дребни подробности - примерно правилно ли е бил паркирал твоя човек и други такива.

Коментар

Другият човек паркира до колата на колегата неправилно, установено от КАТ. За информация момчето има и лада, заплатата му е достатъчна, и няма да я коментирам.
                    Киа спортаж2000тди 98г
                    Ауди А3 1.9ТДИ
                    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Бат Гошо знаеш ли дали първата кола се е самозапалила -поради техническа неизправност-или е умишлено запалена и какви документи има твоя човек по случая.

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
                        Бат Гошо знаеш ли дали първата кола се е самозапалила -поради техническа неизправност-или е умишлено запалена и какви документи има твоя човек по случая.
                        Е нали това се пита отначало.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Е нали това се пита отначало.
                          След разговора днес. Наел си е адвокат който да движи нещата, и се води следствие което ще продължи месец. В този период не може да прави нищо с нея. По негови думи колата подлежи на възстановяване. За сега това е информацията. Извинявам се ако подвеждам някой с информация, но просто съм трето лице.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

След разговора днес. Наел си е адвокат който да движи нещата, и се води следствие което ще продължи месец. В този период не може да прави нищо с нея. По негови думи колата подлежи на възстановяване. За сега това е информацията. Извинявам се ако подвеждам някой с информация, но просто съм трето лице.
                            Скоро взимах пари по ГО на виновния:
                            Първо се завежда иск срещу застрахователя по ГО на първата кола и той назначава оглед, много е важен този оглед от оценителите на застрахователя на първата кола, при нужда се прави втори след разглобяване в сервиз, за да може да се опишат всички щети. Протокола се подписва от твоя човек, така че огледа внимателно дали всички щети са вписани в него.
                            После се чака да излезе оценката и евентуално наказателното постановление на виновния и чак след това плащат. Ако не ти хареса оценката, може да я оспорваш по съдебен ред.

Коментар

Вчера са запалили двигателя, преди това е разглобена и направен оглед, в сервиз.Адвокат и застрахователи, са гледали. За сега това е информацията.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X