Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак катастрофа ...... с автобус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пак катастрофа ...... с автобус

Не за съжаление. Ма е толко голям министър и така изтрепа престъпността, до под живковото време, че няма как да не съм му фен.

Коментар

Тия шофьори са полудели. Завчера пътувах от Пловдив към Карлово. За тези които не знаят, през 5 км по пътя има села. Та карам аз със скорост 100-110 км/ч между селата. Отзад ми се лепва някакъв автобус и напира да ме изпреварва. Тоя ме замина поне със 130-140 км/ч. И това на доста натоварен и сравнително тясен междуселски път. Шофьора не намали дори когато влезна в село Чернозем. Пътя минава по края на самото село, да прав е, но е населено място и има къщи на самия път. Добре, де - тоя кара 40 човека, които са си доверили живота на него. Сега въобще не се учудвам защо е станала такава катастрофа.

И да попитам нещо: Пак наскоро пътувах по същото направление с автобус (веднъж за 3 години). Седях на седалката върху предна дясна гума. И нещо тропаше - ама много силно под гъ**а ми. Сетих се за катастрофата на река Лим, където се оказа че причината е скъсан шарнир... Освен това гледах шофьора как кара. Ами той въобще не натисна педала на спирачката. Спираше само с ръчната (малкото лостче до него). На мен тези две неща ми говорят че автобуса е абсолютно неизправен.

Въпросът ми е: В такива случаи мога ли да сигнализирам някъде за този неизправен автобус. Все пак вози ХОРА. И да съм сигурен че ще му се направи проверка.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Това не е ръчна а моторна спирачка, така че правилно е спирал. На тежките колесните спирачки са им само за дребни маневри и за паркиране.
        Виж за другото ... Не знам. Страхувам се че където и да се обадиш ще излезе че не е тяхна работа.

Коментар

Може малкото лостче да е и ретардер. Ако си сигурен в някаква нередност може да се обадиш на КАТ, ако ти се стори че шофьорът е пил примерно или в ИА Автомобилна инспекция/ДАИ/ ако е нещо по автобуса, но когато е минал съответните прегледи и на пътния лист има печат автомобилът е изправен незнам дали могат да направят нещо.
          Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            В цяла Европа стават страшни дневни автобусни катастрофи...
            Съгласен, но през ноща причините за инциденти се увеличават в пъти, та затова ми хрумна да се ограничат нощните автобусни превози. И каква е разликата между групи деца и групи възрастни
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
              новите автобуси са откъм здравина пълна нула.с тия големи странични стъкла неостава никаква здравина в гредите
              +1
              Виждал съм автобус, станал "кабрио" след относително лек удар. Таванът направо беше паднал на няколко метра, скъсан точно от долната ламарина-стоеше си на пътя с гредичките на прозорците!

А пък тия шофьори не ги разбирам: Да натовариш за едно гробище хора и да играеш Ники Лауда...

Коментар

Нали видя - 25 годишен шофьор на междуградски автобус

Коментар

Да? Ми да им слагат нощни гуми и да сипват нормална нощна нафта. Единственото технически смислено нощно ограничение е скоростта - трябва да е по-ниска. Лимитира се от осветеността от фаровете, която пък е ограничена от условието за заслепяване на насрещните.
                  А колите са по-малко. Така че реалните предпоставки за ПТП са реално по-малко.
                  Аман от чиновнически идиотизъм. Вечно воюват с резултата а не с причините. Като педераса Кошлуков и закона за наркотиците. Законодателен триумф на перачките над разума.
                  Според др. Ленин и готвачката можела да управлява държава. Ама той не го е допуснал. Обаче сега истинските ленинци управляват.
                  Значи следващият автобус с деца ще се разбие на светло. Тогава кво ще забраним?

Коментар

...Така че реалните предпоставки за ПТП са реално по-малко...
                    Имам предвид човешкият фактор...

Коментар

Човешкият фактор вижда по-слабо в тъмното. Ако човешкият фактор е спал колкото трябва другото човешко му е фактически. И пак може да кара. Половината човеци са неработоспособни сутрин и до обед. А нощем - напълно способни. И?
                      Трябва да караме совите да карат когато не могат и чучулигите да спят също когато не могат?
                      Вакханалия на дебилизма. Тържество на олигофрените. Пак със юридически ще променяме природните закони.
                      Спряха ли катастрофите през зимата като измислиха фаровете? Увеличиха се. Намаляха ли труповете като измислиха коланите? Увеличиха се. Кво праим?
                      Не нощта е причината за катастрофите.

Коментар

Човешкият фактор вижда по-слабо в тъмното. Ако човешкият фактор е спал колкото трябва другото човешко му е фактически. И пак може да кара. Половината човеци са неработоспособни сутрин и до обед. А нощем - напълно способни. И?
                        Трябва да караме совите да карат когато не могат и чучулигите да спят също когато не могат?
                        Вакханалия на дебилизма. Тържество на олигофрените. Пак със юридически ще променяме природните закони.
                        Спряха ли катастрофите през зимата като измислиха фаровете? Увеличиха се. Намаляха ли труповете като измислиха коланите? Увеличиха се. Кво праим?
                        Не нощта е причината за катастрофите.
                        Някакъв психолог, мисля американец беше казал: "Ако вместо предпазни колани, от волана към гърдите на шофьора стърчи подострен шиш, смъртните случаи по пътищата щяха да бъдат много по-малко".Така,че всичко си зависи от "фактора" Или почти всичко. Все пак от тях се изисква да гонят графици съставени от хора, които може и да нямат книжки. Животът ни е пълен с такива примери. И все пак, главната вина/поне според мен/ е на шофьора на автобуса.
                        Жалко за изгубения човешки живот.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Те "книжки" може и да имат, може и да нямат, същественото е, че имат джобове, които трябва да се пълнят, както беше написано погоре, според графиците им, те трябва да се движат със 120км/ч средна скорост, което значи на моменти и със 150!
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Колега това лято съм поработил в този сектор и мога да ти кажа че това за 120 и еле пък за 150 са пълни глупости!!! Даже във фирмата където бях глобяваха шофьорите ако ги хванат със скорост повече от 110. Логиката на автобусните шофьори не е някой бърза газ до ламарина, а за който бърза има по ранни автобуси . Относно разписанията съм гледал доста маршрутни и искам да кажа че въобще не са така нереални каквито ги изкарвате. По маршрута за Бургас аванса с който сме се движили е от порядъка на 40-50 мин НЕ защото сме бързали, а защото са правени при по къса магистрала. Айде стига с тези митове за вечните бързащи!
                            Танки грязи не боятся!

Коментар

пък и повечето ако не и всички по нови автобуси са ограничени на 90

Коментар

може и да не ви се вярва ама тоя автобус го засякох на пътя след Търговище и се прибираше на собствен ход беха му поизрязали тенекиите и беше замязъл на автобус кабриолет
                                Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X