Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПТП с автобус от градския транспорт

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ПТП с автобус от градския транспорт

    Здравейте, днеска претърях ПТП с автобус от градския транспорт. Баща ми взема моята кола за да пътува до София, а аз за да се предвижвам в града ползвах неговата Волга Газ 24. Който е от Русе ще му стане ясно за какво става въпрос. Пътувам си по улица Плиска. Еднопосочна е с три ленти. На пресечката към Русенски уневирситет, аз съм в дясна лента и ще завивам на дясно. В средната лента се движи автобус от градския транспорт. Азвтобуса спира на пешеходната пътека. Понеже от автобуса нямам видимост към пешеходците и аз си спирам и чакам потеглянето на автобуса, за да се уверя че няма никой. След кръстовището има спирка. Автобуса потегля и ми нанася леки материални щети. След кръстовището спря и ми вика да ти дам 50-100лв. Понеже имам същия калник със същия цлят, почети бях готов да приема, само да опишем на един лист какво е станало и да се разпишем. Обаче слязоха и кондукторките. Очевидно майка и дъщеря. Твърдяха че аз съм бил бинове, навлязал съм в тяхната лента за да мога да завия на дясно и подобно глупости. Почнаха да ме убиждат. Шофьора мълчеше, учевидно беше наемен. Аз веднага се обадих в КАТ и поисках да дойде полицай да реши спора. Шофьора се молеше да взема парите и да си ходим, но тези двете така и не спряха да ми мърморят че аз съм виновен. Дойде КАТ. Видяха че при удара, от калника ми е паднало голямо количество кал в дясното платно и парченца стъкла от мигачите на автобуса. Кондукторките продължиха да спорят и с полицаите. Дойде и собственика на автобуса. До колкото разбрах и той е шофьор на автобуса и собственик и съпруг на възрастната кондукторка. Много пъти ми се е случвало да ме засичат автобуси от градския транспорт, но днеска, просто нямах на къде да избягам, стоях си спрял без да имам възможност да направянищо.
    Преди седмица учебен автомобил ме бутна, при опит да потегли курсистката пред мене, но нямах никакви щети.

    Много хора мрънкат че на 5 години ще се сменят професионалните книжки, но за мене даже и на изпит трябва да се приминава. Автобуса вози и пътници. Какво става ако се случи с по-висока скорост и с пътници. Да не дава господ.

  • #2
    От: ПТП с автобус от градския транспорт

    Не мога да се въздържа ........тъпи крави.
    Актове , точки , разправии , губене на време.
    При козметични повреди разберете се като хора(мъже)
    кой какво ще плаща и си хващайте пътя......

    Коментар


    • #3
      От: ПТП с автобус от градския транспорт

      Ти спрял ли беше докато те блъскаха?
      Ако не, той с мигач ли се преустрои, и ти беше ли наравно с него?

      Коментар


      • #4
        От: ПТП с автобус от градския транспорт

        Аз бях спрял и го чаках да потегли, защоти имаше две момичета, кито преминаха пред мене, а не знаех от другата страна да не идват други пешеходци. От автобуса не се вижда нищо. Предпочетох да изчакам няколко секунди, от колкото да блъсна пешеходец. Това е правило при мене като съм до автобус, камион или каквото и да е превозно средство ограничаващо ми видимостта да преминавам с повишено внимание. Ако виждам че ще тръгне, изчаквам за да съм сигурен, поне докато не препречи напълно пешеходната пътека. Автобуса го видях да спира преди мене, като и аз бях в средна лента, но от далеко си заех дясната и двамата с автобуса чакахме спрели на кръстовището. Под калника на колата се беше събрала доста кал и при удара паднала. Това беше и най-показателното доказателство че съм спрял и то преди пешеходната пътека. Полицая я видя с начупените стъкла от мигачите. За мене парите не са толкова важни. 100лв няма да ме оправят. При въпросната кола, подмяната на калника ще ми отнеме сигурно цял ден работа. Предвид че никога не са развивани болтовете му, ще се наложи правене на нови гнезда и гайки. Предполагам че самото изчукване, китване и боядисване ще отнеме също толкова време.
        Другото което е че тези превозвачи са си доста нагли. Особенно кондукторките едвам ги изтърпях. И всичките умуваха че не било така и нямало как да ме ударят. А то шофьора си знае какво е станало, но той нито дума не посмя да каже, защото знае каква е ситуацията.

        Коментар


        • #5
          От: ПТП с автобус от градския транспорт

          А каква е идеята на темата?
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

          Коментар


          • #6
            От: ПТП с автобус от градския транспорт

            Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            А каква е идеята на темата?
            Е,за всяка тема ли трябва идея...Да си сподели колегата,макар че първия пост ми се наложи да го чета два пъти...сигурно,щот съм пРос тенекиджия
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

            Коментар


            • #7
              От: ПТП с автобус от градския транспорт

              Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              щот съм пРос тенекиджия
              То и аз, ама аз съм ПроЗД /сори за спама/
              На сърбела майката му е чесането.
              Борислав Борисов Русе О885 О37815

              Коментар


              • #8
                От: ПТП с автобус от градския транспорт

                Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                А каква е идеята на темата?
                Идеята ми е да споделя разочарованието ми от професионалните шофьори в градския транспорт и отношението на кондукторките. Това според мене е важно за безопасността, не само моята, а и на останалите съвестни граждани.
                Не казвам че всичките шофьори са такива, но не ми се случва подобна ситуация за първи път. Всички русенци знаят кръговото ни движение. Обикновенно от крайна дясна лента е за влизане и излизане на следващата отбивка. Но автобусните и тролейбусните шофьори от крайна дясна влизат в кръстовището и буквално избутват тези намиращи се в средната лента. А правилното е след като не се излиза от следващата отбивка, да се влиза от средна или дясна лента за да не се създават подобни обстоятелства за ПТП.

                Коментар


                • #9
                  От: ПТП с автобус от градския транспорт

                  Такива неща се случват непрекъснато. Такъв инцидент е значително по безопасен от току що взел книжката тинейджър с триста коня неизправна кола на две "магистралки".

                  Това, че този водач и тази кондукторка са тъпани не говори, че всички водачи на градския транспорт са такива. Един от най-уважаваните от мен съфорумници с това си вади хляба в момента. Аз като студент също съм го работил.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

                  Коментар


                  • #10
                    От: ПТП с автобус от градския транспорт

                    Понеже жената е от Руси,Русе...колкото пъти ми се случи да карам из града,толкова пъти се чудя,не им ли показват на тия хора от къде се пускат мигачите...лента за движение знаят ли к`во е.
                    И,да ти кажа в София е по-зле,ако автобуса не те размаже отзад,обикновенно те изкарват виновен.Имаше един виц,за автобусните шофьори:
                    След много лашкане,някакъв пътник се провиква" По-леко бе,картофи ли возиш..."
                    "Возим,квот се качи" отговаря шофьора.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

                    Коментар


                    • #11
                      От: ПТП с автобус от градския транспорт

                      Аз съм професионален шофьор и нямам нищо против ние професионалните да минаваме не на пет години, а на пет месеца на изпит само, че с едно категорично условие, изпита да е за сметка на този който иска да ни го прави!
                      Ти приятелю имаш ли представа какво одиране е с тази наша професия.
                      То категории всяка по отделно, че и тахографни карти, че и професионална компетентност, че и ADR курсове и опресняване ...
                      Това всичкото са неща който ти стискат и без това плиткия шофьорски джоб.
                      Да си чул някъде да има богат шофьор ? Няма и да чуеш! Виж гърбави шофьори колкото искаш.
                      На всеки му се случва да греши.
                      Човека ти е направил леко ПТП, признал си е дори е бил готов да се разберете по мъжки. Но глупавите крави са объркали нещата.
                      Ех… където се намеси жена все мирише на ….а!

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X