Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПТП Тежкотоварни автомобили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПТП Тежкотоварни автомобили

На 27,07,2013г 2:47ч. , магистрала Е40 преди ринг Брюксел, 7,9ти километър.
    Лека автомобил Волво се вряза от зад в ремъркето от лявата страна, натроши габаритите, хидравликата на плота за товаро разтоварна дейност. След удара от зад, тъй като скоростта му е голяма (според експертизата приблизително 170 км/ч), започна да се върти на пътя изпреварвайки ме и се напъха от доло, точно по средата на ремъркето, докъто аз се опитвах да задържа камьона на пътя и да го овладея, като го видях че накъса страничните предпазни решетки на ремъркето и се пъхна от доло, веднага освободих спирачките, защото знаех, че и в двата случая ще мина със двете задни гуми (двуосо ремърке) върху него , но ако държа спирачките последствията ще станат много по тежки, тъй като колелата на ремъркето са блокирали и ще го раздробя на пътя а ако не държа спирачките само ще минаа върху него (ремъркето е празно, няма товар) и има по голям шанс за оцеляване.
    След като минах през него ситуацията стана още по страшна, неговата кола прелетя в ляво през трите свободни платна на магистралата и се заби в мантинелата а моя камьон отново стана още по не стабилен и тръгна да се обръща, дадох всичко от себе си и отново го овладях.
    Успях да го задържа на пътя и да спра.
    Последствията за камьона са никакви, за ремъркето леки повреди които се оправят за около 2 часа работа, за колата ... ужасяващо е!
    Снимал съм я на телефона на видео, много съм я размазал, момичето за което не се знае дали ще уживее е пострадало тежко още когато този пиян идиот е забил колата от зад в ремъркето.
    Пияния идиот, на него нищо му няма.
    От показанията на свидетелите които са карали зад мен и от направената полицейска експертиза заключението е ясно.
    Шофьора на камиона, Невинен!
    Шофьора на колата Виновен!
    Съпътничката... дано да оцелее!
    Главният инспектор обеща да ме държи в течение със случая и дай боже това момиче да се стабилизира и да прескочи трапа, ще отида непременно в болницата да я видя, ако ми кажат как се казва и в коя болница е настанена.
    За тези които пият и карат!
    Момчета и момичета, с тези неща шега не бива!
    Вчера бях свидетел на Е40 при изхода от Waremme карах в посока Brussels на насрещното платно по нанадолнището имаше ужасна верижна катастрова, може би около 10 коли някой от които с каравани.
    Секундата в която се случва грешката, не може да се върне на зад! Вдигнете ли чашата, не сядайте зад волана!

От: ПТП Тежкотоварни автомобили

Момичето оживя и ще се оправи. Така казаха от пътна полиция, без да дават каквато и да е друга информация. Дори отказват да ми издадат Акт за констатация на ПТП, Питах адвокат защо правят така и той ми отговори, че ако отида в болницата и кажа, че от момента на катастрофата сънувам кошмари и ме е страх да карам камион, тогава работата става дебела, този ще трябва много да плаща ... За това не ми дават никаква информация и гледат да претупат нещата.

Коментар

Tова в България ли е? Риторично питам, защото ако беше в България, сигурно щеше да е с етикет "безобразие на българската полиция". Но не е. Мисленето и в Европата не било по-различно, май... Не, че ме учудва, де.

Коментар

Първоначално публикуван от mmdimitrov Преглед на мнение
        тогава работата става дебела, този ще трябва много да плаща ...
        Ми да плаща , интересно пък какво го мислят него, особено в този случай с алкохол
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

намери адвокат и мачкайте застрахователя по ГО на пияния идиот

Коментар

Няма застраховател, който да плати за ПТП с алкохол. Ще е от джоба на виновника. Но така и трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              намери адвокат и мачкайте застрахователя по ГО на пияния идиот
              Съгласен съм, че е добре да се търси законно възмездие за случката...
              Ами ако на твое място бе лека кола?
              И въпроса не е толкова в парите - ако искаш ги дари някъде..
              Като допълнителен + при такова действие е че малко по малко ще започнат да ни уважават на запад - когато си търсиш правата...
              А ако им позволяваме да 'замитат' под килима такива случки - всеки ще те подритва....
              Минуса е ясен - допълнителни нерви, време, припомняне на случката и т.н...
              Така, че сам си решавай дали може да ги отделиш тези твои ресурси за такава идеалистична битка.

Относно алкохола и шофирането - тук си имаме drink&drive компания с много добро обслужване. Такситата също не са скъпи...
              Не смятам, че допълнителни 5-10-20лв към сметката за вечерта си струва риска на твоя и на други животи...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не смятам, че допълнителни 5-10-20лв към сметката за вечерта си струва риска на твоя и на други животи...
                Ако всички мислеха като тебе... Алкохола прави хората безсмъртни и най-вече безразсъдни.
                Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Както каза, IvanIvanovi - мачкай ги!
                  Не знам какво толкова ги умилкват и галят тия Алкохолици!!!
                  Ужастно много случки има в интернет който са станали в близките дни, месеци, години, за пияни шофьори които правят ПТП. Недай се боже с фатален край. Но както каза и колегата slowtraveler, ти си знаеш дали имаш време, нерви и търпение.
                  Но според мен, тези трябва да си понесат последствията - до КРАЙ!

Колега slowtraveler, аз и ти и някой друг по - с акъла си човек. Когато се напием, хващаме такси нали... или се пребираме пеш, давам груб пример. А някой хора си казват,ааа ей къде бе, аз живея на 500 метра, нищо не ме бърка да се кача и да се прибера, а точно тогава стават най - големите бели... Скоро даваха една случка в Враца. 7 момчета мисля, че сабориха стълб или някаква ограда...Хубавото е, че нищо им няма и са се разминали с уплаха.
                  Просто вече Българина няма - дисциплина.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                    Няма застраховател, който да плати за ПТП с алкохол. Ще е от джоба на виновника. Но така и трябва.
                    Няма такова нещо!!!! застрахователят плаща и после има право на регресен иск към водача, употребил алкохол, същото е и ако нямате ГТП, нещо което много хора подценяват.

по темата: аз в момента съм в такава процедура, само че в Бг /като пострадал/ наехме си адвокат, който се занимава с това и нещата си вървят, тук е 3 месеца срока за отговор, а можеш да предявиш претенции до 5 години след катастрофата. В чужбина не вярвам да са по-различни нещата, освен че адвокатите са много по-скъпи, но и обезщетенията са други, скоро разбрах от достоверен източник за над 700 хил. изплатени на наш тираджия по чужбинска ГО.

Коментар

[QUOTE=IvanIvanovi;2281677]Няма такова нещо!!!! застрахователят плаща и после има право на регресен иск към водача, употребил алкохол, същото е и ако нямате ГТП, нещо което много хора подценяват.../QUOTE]

И какво по-точно няма? В крайна сметка, щетите ще плати водачът, а не застрахователят. Това, че застрахователят ще "кредитира" шофьора, изобщо не е проблем за компанията, защото после онзи ще плати всички врътки по процедурата.

Коментар

В крайна сметка, щетите ще плати водачът, а не застрахователят.
                        Еми точно тук е тънката разлика - застрахователят плаща и после той си се боричка да осъди и изтръска виновния, а не ти. Разликата от гледна точка на пострадалия е доста съществена, при добре работеща правораздавателна система.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

[QUOTE=Еmil;2281877]
                          Няма такова нещо!!!! застрахователят плаща и после има право на регресен иск към водача, употребил алкохол, същото е и ако нямате ГТП, нещо което много хора подценяват.../QUOTE]

И какво по-точно няма? В крайна сметка, щетите ще плати водачът, а не застрахователят. Това, че застрахователят ще "кредитира" шофьора, изобщо не е проблем за компанията, защото после онзи ще плати всички врътки по процедурата.
                          виж се какво си написал по-горе! "Няма застраховател, който да плати за ПТП с алкохол. Ще е от джоба на виновника. Но така и трябва."
                          аз казвам, че напротив, застрахователя плаща и от него се търсят парите, а после той от кого ще си ги взима, няма никакво значение....

към пусналия темата:
                          не могат да ти откажат копие от акта за ПТП....... кой иска да претупа нещата? застрахователя ли? ако знаеш поне кой е застрахователя, може да се обърнеш и към агент в България, има такъв, който обслужва няколко хиляди застрахователи и може да ти придвижи нещата, включително и да изиска протокола за ПТП...... не е толкова сложно, с малко повече желание може да се мине и без 40% за адвокат.

Коментар

Имали сме случай при който в колегата се натресе един юнак без ГО... Застрахователя ни плати веднага по каско щетите (по-точно плати на сервиза).
                            Но после 'юнака' доколкото знам доста го въртя застрахователя в опит да си възстанови сумата.
                            Дали е успял - не знам. Не ме и интересува. Застрахователя затова си получава премията - за да понася рисковете вместо нас...

Иначе по случката - напълно бих разбрал колегата и ако не продължи да се бори със системата... Сигурно се радва, че няма жертви, а стреса е бил голям и иска да забрави случката...

Но от друга страна хайманите трябва да се респектират. И това да се разчува, за да помислят следващия път повече хора дали си заслужава риска...
                            Преди няколко месеца автобус с турски шофьор по линията Варна-Истанбул изпреварва мой служител на много рисково място някъде около Обзор. И за да не се натресе в насрещнодвижещ се автомобил автобуса по средата на изпреварването рязко се прибира, забърсвайки преден калник от вратата до бронята на служебния автомобил (въпреки, че колегата е набил спирачки и се е прибрал вдясно колкото може - с лекотоварен автомобил). И автобуса отпрашва нататък... Колегата се обажда на 112... Автобуса бе спрян от поста на Слънчев бряг...
                            Шофьора - 'ама не този автобус е ударил колата' (въпреки следите по бронята на автобуса)... (Дано не се обиди някой колега, но единия от полицаите е бил с небългарско име, и веднага е застанал в защита на шофьора на автобуса).
                            За щастие спрели още 2 коли - едната наблюдавала инцидента, а втората - изпреварвана по подобен начин в завоите...
                            Полицаите описали фактите и пуснали автобуса да си ходи с уговорката на обратния курс да се срещнат в РПУ.
                            По мое настояване служителя пусна жалба в РПУ, където е станал инцидента (е, това са едни 150км за наша сметка).
                            На другия ден на позвъняването от наша страна отговаря стюардесата (само тя говори български), която започва да усуква, че шофьора останал в Турция и т.н.
                            Казах им, че има жалба в полицията срещу шофьора (за причиняване на ПТП и напускане на ПТП). А копие от жалбата е препратено и към фирмата превозвач ...
                            Веднага се оказа, че шофьора си е бил същия, и вече искал среща с нас за да се извини и да се реши извънсъдебно въпроса.
                            Извини се съгласно нашите условия (въпреки опитите да търгува)... А условията бяха такива, че да го заболи.
                            Не знам дали е станал по-внимателен шофьор, но искрено се надявам, че ще си спомня случката и ще мисли поне малко повече зад волана..
                            Да, дори такъв дребен случай като нашия, струваше пари, време и нерви, но пък остана удовлетворението от субективно правилното развитие на ситуацията....
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

виж се какво си написал по-горе! "Няма застраховател, който да плати за ПТП с алкохол. Ще е от джоба на виновника. Но така и трябва."
                              аз казвам, че напротив, застрахователя плаща и от него се търсят парите, а после той от кого ще си ги взима, няма никакво значение....
                              И според теб, в този случай плаща застрахователят? Така ли? Формално -да. Реално - не. Точно съм написал - "ще е от джоба на виновника". Той накрая покрива разходите. Не можеш да кажеш "няма такова нещо", ако след основното изречение има второ - поясняващо първото. Между другото, в някои държави застрахователят изобщо отказва плащането, ако е доказана употреба на алкохол и щетите се покриват или от гаранционен фонд, или по съдебен път, директно от виновника. За Белгия не знам как е. Но при всички случаи, накрая ще е опоскан извършителят. Затова и акцентирах - да се разбере, че ГО няма да спаси никого, ако седне зад волана пил. Което пък е точно в духа на заключителните изречения от първия пост на пусналия темата. Ама както и да е.

Имам въпрос към запознатите по другото предложение - за претенция от България. Запознат ли е някой дали в такъв случай пусналият темата няма право да заведе дело директно от България? За нещо подобно говорих преди време с доста запознат с международното право човек и спомена нещо като "български съд не може да откаже иск на български гражданин". Но е възможно да не съм доразбрал смисъла. Това е нещо, което би могло да представлява интерес за доста хора, предполагам. Най-малкото, заради разноските по дела в чужбина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X