Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Информация за пътуващите в чужбина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Информация за пътуващите в чужбина

Първоначално публикуван от Сандо Преглед на мнение
    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1418278 - и ние си имаме такава карта.
    Две места мернах в тази карта и двете не отговарят на истината.

Коментар

Първоначално публикуван от Сандо Преглед на мнение
      http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1418278 - и ние си имаме такава карта.
      Иска регистрация!
      LZ1PER

Коментар

На мен не ми иска.
        http://www.roads-bg.eu/

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
          Две места мернах в тази карта и двете не отговарят на истината.

Пиши им - аз на няколко пъти съм изпращал информация и сравнително бързо излиза.

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          ... Например пътя Орадеа-Дева, не е "ужас", а "ужас, ужас,ужас и три пъти мамата"!!!
          Странно, лятото на 2009 минавах - имаше 1-2 малко по-лоши участъка, иначе си беше добре.

Коментар

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
            Странно, лятото на 2009 минавах - имаше 1-2 малко по-лоши участъка, иначе си беше добре.
            Почнали са ремонт - над 30 светофара с чакане до 10 минути, дупки и т.н.! Средна скорост 25-30 км./ч!!!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

От 01.11.2012 г. за Сърбия е задължително поставяне на 4 зимни гуми с протектор, не по-малък от 4mm, доколкото гумата няма маркери за износване, поставени от производителя. За редовна се счита гума, на която няма маркери, изравнени с протектора. По пътищата, където се очаква снеговалеж, задължителна част от оборудването е наличие на вериги за двигателните колела.
              Последствията са неприятни: глоба до 300 евро и спиране на автомобила от движение(несъответстващите гуми се тълкуват като "техническа неизправност, свързана с безопасността на движението"). За автомобилите с чужда регистрация, това би било допълнителен проблем, защото прилагането на "спиране от движение" се осъществява чрез сваляне на регистрационните номера и изпращането им в съответната страна, където е регистрирано МПС. Което в общия случай означава, че превозното средство трябва да бъде превозено до границата с платформа, а не на собствен ход. Друга особеност е, че ако спирането от движение стане на автомагистрала, оттам натоварване могат да осъществят само определени фирми, което е мярка за безопасност - фирмите са лицензирани за безопасна работа на АМ(цените са солени).
              Следващият проблем е, че до пристигане на номерата в съответната страна, може да минат и няколко месеца, което значи, че МПС не може да се пусне в движение до тогава.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                От 01.11.2012 г. за Сърбия е задължително поставяне на 4 зимни гуми с протектор, не по-малък от 4mm, ...
                Почвам с въпросите:
                1. Коя гума е "зимна" според тях, понеже универсално означение за зимна гума в Европа няма. М+S пише на почти всички джипови гуми, дори на HT-та с типично летен протектор и смеска.
                2. За фул-тайм 4х4 автомобили два компекта вериги ли се изискват?
                Има и още, ама накратко - да го духат... Преди две седмици ходих до Белград и не ме спечелиха с нищо да искам да отида пак.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

M+S се счита за зимна гума. Според буквалния текст на наредбата, изискванията са за "двигателните колела". Излиза - за джиповете - 4 броя, което е глупост, според мен. Но не съм я писал аз.
                  Последно редактирано от Еmil; 26-10-12, 21:46.

Коментар

Тъй като с наближаването на пускането на моста през Видин-Калафат, пътуването през Румъния с багажи(при липса на митническа проверка) ще става все по-актуална, иформирам, че пътя от Сегед-Ценад-Тимишоара-Калафат е в перфектно състояние след ремонта през последните години. Иключение са последните няколко киломерта от Маглавит до Калафат, но предплогам че и него ще го довършат в най-скоро време. При спазване на всички ограничения и скорост извън населените места около 80-90км/ч, ми отне 6,5часа да го мина през ноща. Пътуването го направих вчера.
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Моста реално ще го пуснат следващото лято.В рУмъния внимавйте за ограниченията-необозначени полицейски автомобили снимат и засичат скорост движейки се зад вас.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                        ...
                        В рУмъния внимавйте за ограниченията-необозначени полицейски автомобили снимат и засичат скорост движейки се зад вас.

Аз затова дадох времето за пътуване, като съм спазвал всички ограничения, НАВСЯКЪДЕ!
                        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                          ...При спазване на всички ограничения и скорост извън населените места около 80-90км/ч, ми отне 6,5часа да го мина през ноща...
                          От къде до къде ти отне 6,5 часа ?

Коментар

400 км са ,Горе-долу толкова.Много села са по пътя.Най-добро ми е било 4 часа като време.Ех хубави времена бяха,нямаше евросъюз ,нямаше камери.

Коментар

Навсякъде вече се затяга. Камерите в Холандия ги крият по мантинелите?!
                              Скоро си мисля, че няма да има нужда. Просто колата сама ще дава инфо за движението си.
                              Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                                Тъй като с наближаването на пускането на моста през Видин-Калафат, пътуването през Румъния с багажи(при липса на митническа проверка) ще става все по-актуална, иформирам, че пътя от Сегед-Ценад-Тимишоара-Калафат е в перфектно състояние след ремонта през последните години. Иключение са последните няколко киломерта от Маглавит до Калафат, но предплогам че и него ще го довършат в най-скоро време. При спазване на всички ограничения и скорост извън населените места около 80-90км/ч, ми отне 6,5часа да го мина през ноща. Пътуването го направих вчера.
                                Потвърждавам! Преди около два месеца същия маршрут го минах за абсолютно същото време! Нощем!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X