Обява

Свий
Няма добавени обяви.

1969г. за 16ч. София -> Кан възможно ли е? ~113км/ч средна скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 1969г. за 16ч. София -> Кан възможно ли е? ~113км/ч средна скорост

Алпина(110ката, не рено 8 и 10) в почти всичките си варианти вдига над 180км/ч (говорим за истински по хронометър, не километраж). Версиите над 95к.с вдигат над 210км/ч. Горната версия (не я помня с каква мощност беше, мисля че 130к.с) гони 240км/ч.

Не казвам че може да ги държи навсякъде. Но това е кола която е лека като перце, и залепена на пътя. Като знам с един "цивилизован" сивик 130 коня какви неща се правят и какви средни скорости се поддържат, и мога да си представя с една такава пила.

Особено в епоха в която по пътищата колите се разминават през минути, и в която ограниченията на скоростта са все още четири - пет години в бъдещето (ограниченията идват през голямата петролна криза през 1973та).

Не казвам че точно тоя алпин с точно тоя шофьор го е направил, но продължавам да твърдя че технически е абсолютно възможно. От френската страна магистралата е завършена през 1967ма. Италиянците кога са направили тяхната не знам, но надали е по-късно. В Югославия пътя в Хърватска беше като слънце, с лента за изпреварване.

В общи линии, както и днес, лошия път свършваше в Ниш.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Алпина е последната кола която стои залепена на пътя при скорости над 180км/ч. По-скоро е точно обратното. Силата и е съвсем другаде.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Доста го мислих, и смятам, че би било е възможно, но ако това е чистото време, без загубеното по граници, бензиностанции (колко и какво работно време са имали те тогава?) и прочие. Разбира се с доста риск и разни уговорки: при тръгване през нощта събота срещу неделя (заради пътя до Ниш и Белград),както и задължително двама агресивни и способни шофери с издържлив пикочен мехур. Сам човек е невъзможно да издържи и половината без почивка.

Коментар

Re: 1969г. за 16ч. София -> Кан възможно ли е? ~113км/ч средна скорост

Това е невъзможна скорост без магистрала за този маршрут. И в момента последните 300+ км са гадни завои, ако нямаше магистралата, това прави над 400км бавен планински път само преди Кан. Да не говорим, че има и други планини по пътя.
          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Освен ако не е минаван пътя предварително ще има загубено време и за ориентация 100%. Само с карта и чат пат табели не е като по магистралата да пердашиш и да чакаш отбивката. И гпс-то да ти каже, че слизаш, завиваш и прочее... и едно губене отнема маса време после.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Алпина(110ката, не рено 8 и 10) в почти всичките си варианти вдига над 180км/ч (говорим за истински по хронометър, не километраж). Версиите над 95к.с вдигат над 210км/ч. Горната версия (не я помня с каква мощност беше, мисля че 130к.с) гони 240км/ч.

Не казвам че може да ги държи навсякъде. Но това е кола която е лека като перце, и залепена на пътя. Като знам с един "цивилизован" сивик 130 коня какви неща се правят и какви средни скорости се поддържат, и мога да си представя с една такава пила.

Особено в епоха в която по пътищата колите се разминават през минути, и в която ограниченията на скоростта са все още четири - пет години в бъдещето (ограниченията идват през голямата петролна криза през 1973та).

Не казвам че точно тоя алпин с точно тоя шофьор го е направил, но продължавам да твърдя че технически е абсолютно възможно. От френската страна магистралата е завършена през 1967ма. Италиянците кога са направили тяхната не знам, но надали е по-късно. В Югославия пътя в Хърватска беше като слънце, с лента за изпреварване.

В лека заблуда си относно тежината на колата. За този обем на купето си тежеше доста. Не знам колко точно но си беше доста дебело изделието а на места и в пъти повече от необходимото. Епоксидната смола си тежи. Пък и нишката си е стъкло за разлика от повечето сегашни тъкани използвани за тази цел. Иначе по онова време се говореше и за 1.8 двигатели но май че тук тази версия никой не я е виждал.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

..

Компенсацията за Ниш: от него до Белград трябва твърдо да държиш поне 160.

Белград също е нямал скоростното си трасе което има сега и там също имаш за 30км. средна около 80-90 мах.

купона почва след Загреб.

Загреб - Триест е нямало грам магистрала 69-та, дори по магистралата сега, рядко са тия дето държат 130 - просто твърде често има влажни участъци дори да не е валяло.

и след Триест другия купон е Генуа - Кан. Там също сега по магистралата трудно се държи 130. Монако - Ница също не са скоростни отсечки

Та накратко: Физически няма възможност. Колата никой не я оспорва макар че едва ли е със 100л. резервоар.
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

.
                  С малко доработки 8 и 10 също спокойно стигаха 200 километра . Вуйчо ми (лека му пръст) се е състезавал и с трите модела . Някъде 1986 година от приятел купи булгар 10 и му поразпилихме двигателя ей така за да си чешем крастата . Тръгвали сме приятели надвечер да пием кафе на мотела в Ихтиман обикновено тръгвахме 3 коли две лади 1500 S и аз с реното . По магистралата им взимах поне 5 минути а един път тръгнахме по стария път през Нови хан и Вакарел там по завоите ги откъснах с над 10 минути . Тая кола въпреки че формата и определено не може да се нарече аеродинамична седеше като закована за асфалта .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Е аз не съм прочел някой да говори лошо за рендетата. Даже напротив. Просто баш това за времето и разстоянието е фантастика

Ткаа, малко данни дето съм записвал аз:

хиподрума - меден рудник 3:30 @110 km/h - 6.2/100 за 435 km

хиподрума - стара загора околовръстно - 1:30 @ 137 km/h

хиподрума - сливен - 2:30 @ 110 km/h

ст.з. се оказа най-неизчистения град в бг - по -скоро най идиотски изчистения и заледен ...
                    нямам думи

действието се развива на 29.01.08

Та за да постигна тва нещо карах с 200 повечето време и по магистрала. Е, сори ама с Алпина не стаа.
                    Абе Петьо, как ги записА тия числа...нито едно разстояние не ти излиза.

хиподрума - меден рудник 3:30 @110 km/h - 6.2/100 за 435 km 3,5h х 110 km/h=385km

хиподрума - стара загора околовръстно - 1:30 @ 137 km/h 1,5h х 137 km/h=205,5km

хиподрума - сливен - 2:30 @ 110 km/h 2,5h х 110 km/h=275km

Ще трЕЕ яко да си секал завоите

Коментар

Емии, така съм си ги записал. Ся кво съм объркал 2008 година мога само да гадая

За времето за стигане до Меден рудник съм сигурен, щото трябваше да съм там навреме, а се оспах яко и се наложи да раздам сичката газ.

ПП Така като гледам вероятно първата средна скорост не вярна, щото разстоянието 435 км е вярно за 2008 година. Излиза да е 124 км/ч средната скорост
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                      X