Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наредба ограничава скоростта в градовете на 30 км/ч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Наредба ограничава скоростта в градовете на 30 км/ч

Поредното безумие доказващо единствено безпомощността на държавата и съответните структури да наложат спазването на правилата.Сега ще ми е интересно да прочета какъв водещ европейски опит са ползвали авторите на промените.След глупостта с фаровете, загрижени за безопасността ни, ще вземат да ни задължат и да шофираме с каски.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
      Пак някой е ходил на екскурзия в чужбина и е почерпил опит. Туристите се връщат със сувенири, държавникът се връща със свежи идеи за нововъведения. Важното е да имитираме нещо и да въвеждаме "модерни" неща. А дали ще се сложат на подходящо място? Може би да, защо да бъдем непрекъснати песимисти. Дори да се разчита на случаен принцип, поне 50% от нововъведенията ще ги сложат на правилното място и ще са смислени.

"На входовете на градовете ограничението ще е 50 км/ч." - и това може. Все пак не всички "градове" са София. Има градове от селски тип, където баби и деца пресичат непрекъснато и не е приемливо разни юнаци да прехвърчат покрай тях, а се случва.

Предполагам на "булевардите", особено софийските, ще има знаци за по-висока скорост като изключения.

Това което ми се вижда най-неудачно е идеята да се въвеждат повече кръгови, където неминуемо ще задейства принципа че предимството е според размера и цената на автомобила

КолЕга. И в настоящия закон, ограничението за движение в населени места е 50. Във всичките НАСЕЛЕНИ места!!!! Освен, ако не е указано друго! А как си карате из село - си е на Ваш риск.

П.с. В центъра на Виена си е 30 от поне 20г.

Коментар

Водещ европейски опит

Ей тези са най-гадните, бетонен улей. Тук е заседнал един камион:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:C_71_article_1417904_image_list_image_list_item_0_image.jpg
Прегледи:1
Размер:194.0 КБ
ID:5404022

Още едно крайно стесняване. И кво като има знак за колко трябва да ти е широка колата, като няма къде да обърнеш ако си по-широк:

Име:1874221_1da847b0.jpg
Размер:168.6 КБ
ID:5404023

Тези са ми досадни, защото трябва да ги обкрачиш и са най-бавни :

Име:DSCF0021amends(1).JPG
Размер:145.5 КБ
ID:5404024

Такива понякога има в поредица от няколко, така че цялата улица се минава на зиг-заг:

Име:1868681_611b4502.jpg
Размер:88.4 КБ
ID:5404025

Тука лентата ти направо изчезва (ляво движение), както си се засилил по междуградското шосе :

Име:daresbury20_4.jpg
Размер:53.4 КБ
ID:5404026

Но както се вижда, това са странични улици, където няма сгъчкан трафик.

Коментар

Всички тези "красоти" ги има и в Швеция. Това което най - ме кефи е как си пазят децата. Едно от училищата граничи с булевард. През ваканцията ограничението е 50 км. В училищния период е 30км от 7 и 30 до 16 часа. Минаване с 35 км се санкционира с 250 евро.
          Полицай на улицата за 3 месеца видях веднъж по време на националния празник, когато масово се кара в нетрезво състояние-проверка алкохол на всички които влизат в града, без изключение. Всичко и навсякъде е тъпкано с електроника, включително управлението на светофарите, независимо как изглежда-старо или ново.
          Мога само да кажа, че въпросните мерки имат нужния ефект. Е намира се по някой дето не го свърта и дрифти из кръговите движения, ама реално не нарушава закона , движи се с под 50 км в час...
          На печелившите-честито!
          Ха и новото 20/ в болницата която работя въвеждат от октомври дрегер за алкохол, задължителен при пристигане на работа и след излизане в обедна почивка- ще се пукна от смях.

Коментар

Мдаммм.
            Както се установи в една съседна тема ..... дилемата е - кон или катър да е следващата покупка. Мисля си - една кобилка май е най-добре. Периодически да ражда по едно две жребчета да си избива разходите за подкови и зоб. Лятно време с високо седло. Зимата направо на голо да си я яхам да ми топли. Ямурлук също ми се струва ще е подходящо да си намеря. Класически. Само не знам с калпак ли да юркам или с каска?

Какво толкова? Нали се гордеем че сме били конен народ? Били сме и пак ще бъдем. По-добре от овчи в какъвто са ни превърнали последните десетилетия.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Те го те файлчето с наредбата.
              Пък си коментирайте глупостите на журналястите.
              Прикачени файлове

Коментар

Ако вкарат легналите полюцаи в някви норми аз ще почерпя. Щото сега с колата не мога да мина през половината улици в София.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Re: От: Наредба ограничава скоростта в градовете на 30 км/ч

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Ако вкарат легналите полюцаи в някви норми аз ще почерпя. Щото сега с колата не мога да мина през половината улици в София.
                  Че кой нормален човек кара лека кола в София?
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Норми си имаше и преди. Защо не се спазват не знам. Какво ще попречи да не се спазват и за в бъдеще, пак не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                      Я да видим. Журналистите най-вероятно четат това

Чл. 2. Тази наредба има за цел да се създадат условия за повишаване на
                      изискванията за безопасност на пътищата, отворени за обществено ползване, и на
                      улиците в населените места, както следва:
                      1. намаляване на броя и тежестта на пътнотранспортните произшествия (ПТП);
                      2. намаляване на скоростта на пътните превозни средства в населените места в
                      границите от 50 до 30 km/h;
                      на входовете на населените места - до 50 km/h; извън
                      населените места - до 40 km/h;
                      ...
                      и пишат, каквото пишат, още повече, ако си спомнят какво приказваха представители на КАТ след случая с детето, ударено на пешеходна пътека, в София ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        Прехвърлих го на бързо и не го четах от-до , но вярно никъде не видях ограничение 30км/ч, има такива за разните му "препятствия" (по-малките кръгови и "заспалите ченгета") , които ще се слагат на оживени места, училища/детски градини.
                        Все по-често се питам новинасрките вестници/сайтове/ТВ за чии да ги гледам, като в повечето случай информацията е по-скоро изкривена и леко подвеждаща отколкото полезна и информативна. Журналистите го "четат" как им кеф, стига да изглежда сензационно и привличащо внимание, а пък ти после се чувствай свободен да ровиш по официалните сайтове за закони и наредби да разбереш така ли е наистина .
                        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                          Прехвърлих го на бързо и не го четах от-до , но вярно никъде не видях ограничение 30км/ч, има такива за разните му "препятствия" (по-малките кръгови и "заспалите ченгета") , които ще се слагат на оживени места, училища/детски градини.
                          Все по-често се питам новинасрките вестници/сайтове/ТВ за чии да ги гледам, като в повечето случай информацията е по-скоро изкривена и леко подвеждаща отколкото полезна и информативна. Журналистите го "четат" как им кеф, стига да изглежда сензационно и привличащо внимание, а пък ти после се чувствай свободен да ровиш по официалните сайтове за закони и наредби да разбереш така ли е наистина .
                          Сигурен ли си, че си го чел?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

От: Re: От: Наредба ограничава скоростта в градовете на 30 км/ч

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Че кой нормален човек кара лека кола в София?
                            Кога пък съм претендирал да съм нормален
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Я да видим. Журналистите най-вероятно четат това

и пишат, каквото пишат, още повече, ако си спомнят какво приказваха представители на КАТ след случая с детето, ударено на пешеходна пътека, в София ...
                              Значи извън населените места няма да се движим с 90, а с 40. Яко.
                              Заглавието на наредбата ясно говори за какво става дума.

Коментар

Re: От: Re: От: Наредба ограничава скоростта в градовете на 30 км/ч

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Кога пък съм претендирал да съм нормален
                                Имаш адекватен син градски автомобил.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X