От: Забраната за говорене по телефона била безсмислена
Ясене, абранено е да се гримираш, забранени са потъмнените стъкла на предните врати, забранено е да мляскаш сандвич... Но само за говорене по телефона ще те глобят. И по тая причина си говоря без никакви хендс фрее. Ей така, на пук. На телефона мога да му кажа да избере номер и да говоря без да го пипна даже. ТЦ! Ще си го държа на ухото, ако ще и 15 глоби да измислят.
Като ще сме внимателни, нека да сме заедно. Ако не, аз както винаги съм против...
Разбирам какво искаш да кажеш. Съвсем отговорно заявявам, че даже и говорейки по телефона, съм по в час от поне половината карачи около мен. Ти нали знаеш как се взима книжка тук? И колко от тия нагъват Биг Маг?
Както и да е, докато ченгето я подминава докато те си се гримира, дотогава аз ще си ползвам телефона.
Мен пьк не ме виждат,много са ми тьмни стьклата,на вдигната щора пьк сьвсем никакьв шанс.
Да ти дадат глоба щото телефона ти бил на таблото,а си нямал хендс фрее добре ли е?Обяснението - не ползвате хендс фрее.........Да го питам какво цели,да си купиш хенд фрее или да не си дьржиш телефона на ухото.Глоба за телефонист 300 кинта,глоба за тьмни стькла 25,аз не бягам ма и те не ме гонят
На мен ми се струва, че може и да е друга причината за това проучване - чувствително намалели печалби на мобилните оператори (като знам по колко часа на ден киснат в колите си американците...). Дали не е възможен лобизъм срещу забраната в случая..?!
Нещо вече нищо не разбирам! Къде има забрана на говоренето по телефон? Толкоз ли нямате някой лев за блууутууут, или хендсфриии и си говорете на воля.
Никакво хендс фрии не ми трябва- натискам му копчето както ми стои на съседната седалка и му казвам "набери Обама" и телефона ми го набира...
Въпроса е принципен- не може да гониш само тия с телефона на ухото а останалите да се гримират и ти да се правиш, че не ги виждаш. Да ми даде глобата, не я плащам и ще му се наложи да се разходи до съда, да му се оправи зрението ...
Да не дава Господ да те изряска някоя блондинка с тримесечния си ML и тримесечната си книжка , улисана в разговор по мобифона с любимия ! Че тогава ще има нова тема с възмущение за недомислици ... макар и на 180 градуса.
И мобилния и фаровете през деня и коланите в града .... са неща, за които не съм принципно против. Против съм това да има глоби за тези неща. Достатъчно е да дадат право на ченгето да те спре и направи проверка на документи и годност на МПС-то /аптечки, пожарогасители..../. В човешките държави чувам имало такава процедура - предупреждение. Спират те и ти дават срок да отстраниш нередност. А тука ... в брой , кеш или на ръка а в краен случай акт или фиш. Това ме дразни.
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Никакво хендс фрии не ми трябва- натискам му копчето както ми стои на съседната седалка и му казвам "набери Обама" и телефона ми го набира...
Въпроса е принципен- не може да гониш само тия с телефона на ухото а останалите да се гримират и ти да се правиш, че не ги виждаш. Да ми даде глобата, не я плащам и ще му се наложи да се разходи до съда, да му се оправи зрението ...
Така,де. То и моята черно/бяла 10годишна Нокия си я има тази функция. Та за това и не разбирам, защо си търкаме киййбордите?
И мобилния и фаровете през деня и коланите в града .... са неща, за които не съм принципно против. Против съм това да има глоби за тези неща. Достатъчно е да дадат право на ченгето да те спре и направи проверка на документи и годност на МПС-то /аптечки, пожарогасители..../. В човешките държави чувам имало такава процедура - предупреждение. Спират те и ти дават срок да отстраниш нередност. А тука ... в брой , кеш или на ръка а в краен случай акт или фиш. Това ме дразни.
Нещо не разбрах. Искаш, като те види КАТ-аджията, че говориш по телефона без хендсфри, да те спре, и вместо да те санкционира за констатираното действително извършено нарушение, да започне да търси друг повод за санкция?!? Какъв е смисълът?!?
И какъв срок за отстраняване на тази нередност да ти даде? А и сега никой не пречи на съответния служител по своя преценка да се ограничи с предупреждение. Случвало ми се е, в един от редките случаи, когато бях без слушалката, да ме засекат, ама нито акт ми написаха, нито са ме тръскали за рушвет.
Забраната си е много на място, но лошото е, че масово не се спазва. Дори при наличието на глоба и отнемане на точки.
Преди някоя година една тъпа кифла щеше да ни сгази на пешеходна пътека на зелен светофар, защото беше налапала GSM-а и изобщо не гледаше къде кара. Вече ми е писнало от влачещи се и блуждаещи по пътя индивиди, увлечени в телефонни разговори. Последната беше една патица с малолитражка, която миналата седмица твърдо беше захапала лявата лента и се влачеше с около 25 км/ч, докато водеше напоителен разговор по телефона. Жалко, че нямаше как да я събудя в стил Роби Гордън ...
Тя забраната за говорене по телефона сама по себе си и да е добра, като не се контролира спазването й или се прилага избирателно става като всички други забрани. Като е забранено затъмняване на предните стъкла, някой проверял ли е колко коли на полицаи са със затъмнени предни стъкла, колко патрулки се движат с невключени фарове /аз с включени не съм виждал още/, да не говорим за престрояване без мигач и т.н. А иначе на някои хора дори да им вземеш телефоните, останалите участници в движението да включат прожектори то за тях нищо няма да се промени.
Нещо не разбрах. Искаш, като те види КАТ-аджията, че говориш по телефона без хендсфри, да те спре, и вместо да те санкционира за констатираното действително извършено нарушение, да започне да търси друг повод за санкция?!? Какъв е смисълът?!?
И какъв срок за отстраняване на тази нередност да ти даде? А и сега никой не пречи на съответния служител по своя преценка да се ограничи с предупреждение. Случвало ми се е, в един от редките случаи, когато бях без слушалката, да ме засекат, ама нито акт ми написаха, нито са ме тръскали за рушвет.
Забраната си е много на място, но лошото е, че масово не се спазва. Дори при наличието на глоба и отнемане на точки.
Преди някоя година една тъпа кифла щеше да ни сгази на пешеходна пътека на зелен светофар, защото беше налапала GSM-а и изобщо не гледаше къде кара. Вече ми е писнало от влачещи се и блуждаещи по пътя индивиди, увлечени в телефонни разговори. Последната беше една патица с малолитражка, която миналата седмица твърдо беше захапала лявата лента и се влачеше с около 25 км/ч, докато водеше напоителен разговор по телефона. Жалко, че нямаше как да я събудя в стил Роби Гордън ...
Не знам дали разбра тънкия намек. Би било редно ако не си в нарушение или не съвпадаш с някакъв профил на издирвано лице или нещо такова - да не те спират да досаждат изобщо. А дребни нарушения от този характер могат да им служат за повод да те предупредят /което вече си е досадно/ и да те проверят по-задълбочено за други такива. Щото има бая народ с отнети всички точки, без книжки, издирвани, технически неизправни и т.н. и т.п. Защо да ме глобяват директно заради това че не съм забелязал изгоряла преди 5 минути крушка например? Я да си сложи ръка на сърцето този който никога не е говорил без хендсфри шофирайки и да го заяви тук. Понякога просто няма как да стане без да възникнат по-сериозни рискове или последствия. Изобщо не адмирирам разговорите от типа "Оооо милоооо, как сиии?" из зад волана. Но пък и не виждам, колко допринася въпросното хендсфри за по-добрата ми концентрация и координация зад волана. По-скоро е обратно. Приказвам си на дълго и на широко и се отвявам повече. Със слушалка в ръка разговорите са в телеграфен стил.
Впрочем чувал съм и за места с минимална разрешена скорост за движение. Ама не и у нас.
Мечтая си тука клавиатурно.
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Това де факто си е хендс-фрии - ползваш говорител.
"Без хендс-фрии" означава "държа телефона в ръка на ухото и съм тотален кон с капаци от тази страна, отделно че не държа волана с две ръце", или "плякам смс-и докато карам".
Всичко останало е полицейски трепет и тропот. Не разбра ли най-после че с тия S класи и дълги коси просто ги разочароваш че като те спрат не намират Шорти от "Страшен Филм" в колата ти ?
На мен ми се струва, че може и да е друга причината за това проучване - чувствително намалели печалби на мобилните оператори (като знам по колко часа на ден киснат в колите си американците...). Дали не е възможен лобизъм срещу забраната в случая..?!
Отново - в Щатите няма пълна забрана за употреба на мобилни телефони, нито планове за такава, за обикновените шофьори.
Водачите със специален режим (които имат пълна забрана за употреба на мобилни устройства) пък са прекалено малко за да се отразят по какъвто и да било начин върху печалбите на мобилните оператори.
Налагането на употребата на хендс-фри пък е в тяхна полза, понеже средностатистическия американец си купува тези устройства от магазина на оператора когато си взима и телефона. Което е допълнителна печалба.
Коментар