Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на МПС с различна от задължителната категория

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каране на МПС с различна от задължителната категория

Имам спомен от някой който ми е казвал, но не съм много сигурен дали е така.
    Имал B и М Категория, спрели го със някакъв си мотор, голям бил ама колко голям не знам. Писали му акт или фишче, несъответствие в категориите, колко е вярно не знам.
    П.П Изкарайте си курса, ко са лигавите, колко пари бил акт и разни бабешки глупости. Ангел Иванов/sereco1/ ти го каза.

Коментар

И не дей си Боже Колега ако причиниш щета си я плащаш. Няма застраховател който ще плати за неправоспособен. Изкарай си категория А и Здрав да си.

Коментар

Момчето може да няма годинки даже и за "В" За А категория над 250 кубика се искат 21 годинки.

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
          И не дей си Боже Колега ако причиниш щета си я плащаш. Няма застраховател който ще плати за неправоспособен. Изкарай си категория А и Здрав да си.

Колегата е прав, но все пак е доста оптимистичен, защото мисли само за причинени имуществени щети. Ами ако освен материалните щети има пострадали или загинали хора (неимуществени щети) по вина на неправоспособен водач, тогава става доста трудно. Обезщетенията за телесна повреда често са над 20 - 50 хил. лв., а за смърт се случва да надминат и 200 хил. Без правоспособност за съответната категория, без гражданска отговорност и ако си пил, по-добре не сядай зад волана. Административното наказание, колкото и голямо да е е нищо в сравнение с бедата, която може да ти дойде до главата. Ставаш роб до гроб - без кинти, без собственост и т. н.
          Напомням, че колкото и внимателно да се кара, никой не е предпазен от вероятността да стане виновник за ПТП.

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
            Ако имаш В категория се явяваш само на кормуване,карам мотор от 5г.и преди месец се явих на изпит за А категория.Сашо прав си за всичко друго!
            Прав съм за всичко, просто не си прочел внимателно написаното в началото. Човекът има категория М и за придобиване на по-висока трябва да се яви и на теория. В твоя случай имаш по-висока категория и се явяваш само на кормуване.

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
              И не дей си Боже Колега ако причиниш щета си я плащаш. Няма застраховател който ще плати за неправоспособен. .........
              Само едно уточнение. Щетата се изплаща от ГФ, като след това се регресира (води се личен регрес) към виновния водач. Демек пак така де. Плаща се накрая от виновния без необходимата категория (неправоспособен водач).
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X