Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пореден абсурд...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пореден абсурд...

Днес на мен и на още едни приятели ни написаха фишове за неправилно паркиране на служебен паркинг на "Бърза Помощ" в Сапарева Баня. Всичко това се случи след като излязохме от минералния басейн, който се намира в същия двор. На входа наистина има знак В2 „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки".

Всичко до тук е ясно. Интересното в случая е, че на останалите коли полицаят каза, че не може да състави акт или фиш, защото те имали пропуски издадени от Общината.
    Според мен това е неправилно и единствено ППС със специален режим на движение би следвало да не спазва въпросния знак. Друг интересен факт е, че в патрулната кола имаше само един служител на МВР, а доколкото ми е известно трябва да са поне двама. Също така - защо фиша е за неправилно паркиране, след като единствения валиден пътен знак е B2. Да, до него има поставен знак за забрана на паркиране и престой, но както се вижда от снимката, той не съответства на стандартите и вероятно е поставен от трето лице без правомощия. Вътре в служебния паркинг има такъв знак, но той е поставен на паркоместата за линейки, на които ние не сме спирали. Всъщност нашето нарушение е неспазване на знак B2, а пропуските които имаха въпросните коли, не би трябвало да ги спасят от санкции. Служителя нареда, видимо притеснен от въпросите каза, че Общината била взела решението за тези пропуски, а той само спазвал разпореждания. Аз го попитах дали той е служител на закона и съответно държавата или е служител на Общината, на което той отговори с неловка усмивка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimka1.jpg
Прегледи:1
Размер:211.6 КБ
ID:5967057 Басейна се намира вляво. С червено са нашите коли а в синьо са господата, повикали полицията (собственика на басейна и шофьора на линейката)

Име:snimka2.jpg
Размер:199.5 КБ
ID:5967058 Знаците

Име:snimka 3.jpg
Размер:191.8 КБ
ID:5967056 Знаците

Въпросът ми към всички компетентни колеги е :

Има ли смисъл да плащам този фиш, след като той очевидно не е правилно съставен и има ли смисъл да изпратя писмо с входящ номер към МВР (министерството) със снимков материал относно поставянето на незаконен знак (този за забранено паркиране и престой)?

П.П. Става дума за градската баня , басейна е със синя окачена фасада и се намира на главната улица. В случая сигнала беше дошъл от шофьора на линейката и/или собственика на басейна, които през цялото време седяха от страни и коментираха. Подчертавам, че по никакъв начин не пречехме на линейката и наистина, както и други клиенти на басейна, бяхме нарушили забранителното действие на знак В2, за което обаче не бяхме санкционирани.
    Като цяло не се считам за невинен и вероятно чинно ще си платя глобата. Просто обстоятелствата по самата ситуация ме притесняват и искам да чуя трето мнение. Ако сметнете, че темата е безсмислена, а недоволството ми безпочвено, моля да я изтриете.
    Александър

От: Пореден абсурд...

Колега, според мен си си виновен! А щом полицая го е казал... с него по-добре да не спориш.
    Да, нарушил си В2. Ама той важи за всички. Тоя имал пропуск, оня бил полицай - правилата са за всички, ама не в БГ. Преди няколко години съобщиха, че писали фиш на Кралицата на Великобритания за неправилно паркиране! Нашите сини буркани мачкат коли из цяла България, нали возят важни хора със спешни работи!!!
    SUBARU FORESTER 2.0XT '03
    УАЗ

Коментар

За поставянето на пътните знаци не мога да кажа нищо, но за фиша доколкото съм запознат, с полагането на подписа на "нарушителя", същия си признава вината и наложената санкция/глоба/. В случая няма нужда от свидетел. При отказ да се подпише фиша, се съставя акт за административно нарушение. Щеше да е интересно ако сте отказали да подпишете фишовете, за акта на полицая щеше да му бъде нужен свидетел.

Коментар

Да, аз си признавам вината, подписах си фиша и ще си платя. НО!

1. Фиша е съставен за нарушение, което не съм извършил - на мястото няма поставен знак за забранено паркиране.

2. Смятам, че трябва да се глобят всички освен линейката или на входа да се постави бариера.

3. Смятам, че знака, поставен на входа е незаконен и поставилото го лице подлежи на санкции.

Питането - дали да не напиша едно писмо до МВР с прикачена снимката и адреса на обекта и какво ще следва от това?
        Александър

Коментар

До МВР не знам, там са 60 000 търтея, но виж до община Сапарева Баня, да ги "попиташ" за план за "Организация на движението" си е идея. Там според мен някой сиводрешко си е спретнал хранилка.
          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Пишеш писмо(жалба) до човека, който отговаря за организацията на движението в града. Искай да ти покажат разрешение за поставяне на тези знаци. Копие до кмет и до който решиш. Фишът не можеш да го отмениш, но можеш да им създадеш главоболия. Допустимо е знак В2 да не важи за МПС с пропуски, но трябва да е изрично упоменато с табела под самия знак. В случая не е и всички сте в нарушение. Ти защо реши, че за теб не важи знака?

Коментар

Аз се подведох по другите, абе виновен и толкова, за това не споря. Спрях там, защото отстрани на паркинга се навъртаха едни субекти и не исках да ми разбият прозореца заради двата сака с дрехи вътре. Платен паркинг в близост няма. Хмм до общината не знам дали има смисъл - те най-вероятно знаят, но може да се пробвам. Мисля да пратя писмото до МВР с копие до Общината. Просто колеги едно на ум като посещавате този басейн и изобщо този град - нищо против живеещите там хора, то май навсякъде у нас е така.
              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                Да, аз си признавам вината, подписах си фиша и ще си платя. НО!

1. Фиша е съставен за нарушение, което не съм извършил - на мястото няма поставен знак за забранено паркиране.

2. Смятам, че трябва да се глобят всички освен линейката или на входа да се постави бариера.

3. Смятам, че знака, поставен на входа е незаконен и поставилото го лице подлежи на санкции.

Питането - дали да не напиша едно писмо до МВР с прикачена снимката и адреса на обекта и какво ще следва от това?
                отговарям ти директно:
                1: ако успорваш в съда (след излизане на НП) - ще спечелиш само при проверка в пътното (адвоката знае къде да провери) и поставения знак е поставен неправомерно;
                2: Това не е съвсем вярно... полицая има право да провери когото си поиска (така му се дава право при 100 неправилно паркирали да провери точно теб и да състави акт точно на теб, кофти, но закон (демек фЪк!)
                3: директно към т.1;

Към питането - отивай при адвокат, той знае какво да прави. Каквото и да пишеш ти, си е за твоя сметка!

Някой беше писал нещо за подписа, който си положил - не струва и 1 стИнка
                И аз се бях подписал на акт за ПТП, но в съда се оказа, че ПТП няма... защо ли? Защото не беше засегнат детайл на колата (потърпевшата). При положение, че аз бях отзад!
                Наскоро на приятел му писаха акт за превишена скорост "УЖ" с 40км... след като го запознах с адвокатката ми, някак си НП беше за 50лв глоба (по закон е поне 200лв)... айде сега вие ми говорете за кво става дума тук>!?!? а глоби до 50лв вкл. не подлежат на обжалване... да не стане и с теб така

Коментар

Не знам защо са се дублирали темите. Както и да е. А по принцип ако не платя фиша и ми излезе акт, той къде следва да се обжалва - в смисъл по адреса ми в шофьорската книжка или този по Л.К. или в района където е издаден акта? Това по принцип, за да знам ако ми напишат някой измислен акт за повече пари какво да правя.

П.П. Малко безсмислено е всичко, само консултацията с адвоката е някъде около 20 лв. Просто ще си платя фиша, така или иначе съм извършил нарушение и то е неспазване на забранителен знак, което май е по-лошо от неправилно паркиране.
                  Александър

Коментар

Колега, съвсем ясно е, че сте нарушили знака за забрана на влизането. Останалото в темата ви е само философия, и не ви дава никакви права.

Специално за Сапарева баня, отвън има място за поне 100 автомобила - паркинга на площада и околните улици. Не знам на някой в последните години да е имал проблеми с кражби или каквото и да е. Така, че оправданието с липса на място за паркиране е също безпочвено.
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

И аз мисля, че знаците са поставени не за да се чудим, дали са правилно поставени, а да се спазват.
                      То това ни е основна причина, за хала на който сме. Законите са за другите, за мен -не.

Коментар

Ако знаците са незаконни къде отиваме?
                        Колега тия са като дупките по пътищата ,плюй ,изпсувай и продължавай напред. Докато има идиоти харесващи този начин на мислене тази държава ще върви надолу и встрани от нормалните държави.Мене ми писаха фиш пред магазина ми, защото съм спрял с едното колело на тротоара да си разтоваря тежотилата.След като нямат мозък да направят хората проспериращи и от това да се пълни хазната тъпите милиционери я пълнят с глоби.Идиотизъм на квадрат.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                          Ако знаците са незаконни къде отиваме?..
                          Отиваме на отпадане на акта

И на питане към "службите", отговорния актаджия що не е докладвал за незаконния знак(щот туй му е работата)
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Единият знак - закован с пирони на дървото /плаче си за проверка от екоинспектори/, другият - на самоделна поставка - е просто няма начин да са законно поставени. Има си нормативна уредба относно вертикалната маркировка.

Edit: Та това второто дори не е знак, а някаква рисунка върху ламарина. А в този смисъл, ако взема тебешири и положа "хоризонтална маркировка" каквато ми е кеф из квартала - дали някой е длъжен да я спазва ? А ?

Коментар

В случая мога да ти кажа само едно, радвай се че случката е станала в България, защото ако беше някъде другаде (имам предвид държавите, които все сочим за пример и разказваме колко е хубаво там по пътищата) можеше да се окаже, че глобата за нарушението надвишава пазарната стойност на автомобила който управляваш в момента.
                              Ще перефразирам една народна мъдрост : Първо спазвай, после разсъждавай защо как и от кого е поставен знака.
                              Съвсем друго щеше да е ако си беше спрял където трябва и тогава да напишеш тази тема, в частност за това дали и доколко са валидни тези знаци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X