Обява

Свий
Няма добавени обяви.

20 автомобила във верижни катастрофи на "Тракия"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 20 автомобила във верижни катастрофи на "Тракия"

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4424351

Скоро май не е имало такава верижна катастрофа.
    (не прочетах новината, че го видях по ТВ-то) Не споменаха за сериозно пострадали, което поне е добре.
    И някакво бебче е имало.
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

От: 20 автомобила във верижни катастрофи на "Тракия"

Пак тази мъгла.
    И несъобразената с нея скорост.
    Като е на магистрала човек се отпуска, щото нали е магистрала и няма насрещно движение. Човешко е ама...

Представете си с каква скорост трябва да е карал камиона който е блъснал отзад другия камион, за да може втория да се блъсна с такава сила в полицейската нива та да я обърне по таван. И това ако не е "несъобразена с пътните условия скорост"....
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Какви ли ще ги гледаме, като завършат Марица и Струма?? Там какви мъгли стават!

Коментар

Само несъобразена скорост им е в устите на тия ненаялите се. А къде е солта и пясъка? Баси боклуците, баси системата.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Несъобразената скорост е голяяяма врата за всичко,свързано с ПТПтата и измиване на ръце на институцийте!!!
          Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            Само несъобразена скорост им е в устите на тия ненаялите се. А къде е солта и пясъка? Баси боклуците, баси системата.
            Абе, каква сол какъв пясък? Пътя е на гол хасфалт и не се споменава поледица?

Все някой друг ни е виновен.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Абе, каква сол какъв пясък? Пътя е на гол хасфалт и не се споменава поледица?

Все някой друг ни е виновен.
              Казаха, че е било заледено.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Скоростта на камионите - скорост. Първият е реагирал криво-ляво на фръцналата се пред него полицейска кола, вторият - не дотам и ето резултат.
                "Несъобразена скорст" е любимата универсална дъвка на "органите". А, дали безумната маневра на полицаите е съобразена с пътната обстановка - и в конкретният случай, а и по принцип! Тези хора, до такава степен се имат за господари на пътя, че дори инстинктът им за самосъхранение е притъпен - но физичните закони нещо не са респектирани достатъчно...
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  Казаха, че е било заледено.
                  Аз пък чух само за мъгла. За лед не.

Коментар

Адаш, ако е било заледено е още по-лошо за несъобразилите се с обстановката.

Помислете-на заледен път, с мъгла като сирене с каква скорост трябва да се движите?

Има едно много просто определяне на безопасната(оттам и съобразена) скорост-да можете да спрете пред препятствие което се появява в зоната която виждате.
                    Ако вместо полицейска лада камиона беше ударил ваш близък нямаше да говорите така.
                    Помислете, и кажете криво ли говоря.

П.П. Не казвам, че аз бих карал с 20 там, но при евентуална катастрофа нямаше да роптая защото съм наясно, че скоростта ми не е била съобразена с условията в конкретния момент.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Ако вместо ...
                      А дали "редови" водач, в такава обстановка, след като просто цъкне мигача (ако и мигач са пуснали) директно ще застане напреки на магистралата!

Коментар

И друг път е имало мъгли, та причината не е само в мъглата. Точно си е било заледено и хората си го казаха. С мъглата се съобразяваш и караш с такава скорост, че да спреш в рамките на видимия участък от пътя, при наглед мократа пътна настилка и спирачките на макс. Обаче се оказва че има лед и не можеш да го направиш. Лошото е, че на леда не можеш и много да подбираш посоката си на движение за да заобиколиш.
                        Колкото и да ми е противна фразата "несъобразена с пътните условия скорост", то тук тя си е на мястото. Спорен е въпроса доколко е могло да се съобрази за заледяването на път от такава категория...
                        Последно редактирано от cecoa1; 27-12-11, 20:04.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Наборе, Митко...
                          Пак прочетох статията, и не пише, че ладата е била напреки на пътя. Пише, че след като са видели хора в другото платно сигнализиращи за катастрофа са дали десен мигач за да спрат в своята аварийна лента. И тогава ги е треснал камионът.

Но няма смисъл да се спори-приемаме за вярно това което са написали някакви журналисти, а от опит знам, че почти винаги има нещо грешно написано.
                          С лед или без лед, всеки е длъжен да кара така, че да може да спре пред препятствие в зоната на видимостта. И това го пише в закона. Колкото и да псуваме и плюем катаджиите-това е положението. Ако си съобразяваме скоростта ще има много по-малко нарушения. Ама нали ни е яд на полицаите щото ни глобяват-недоволстваме.

Коментар

Пише, че след като са видели хора в другото платно сигнализиращи за катастрофа са дали десен мигач за да спрат в своята аварийна лента. И тогава ги е треснал камионът.
                            А това не е ли достатъчно ясно!
                            Лично аз особени проблеми с КАТ, нямам и не пиша от такава позиция.
                            Журналистите, такива-онакива-всякакви, но в края на краищата и аз, и ти пишем въз основа тяхната информация. `Щот, ако по презумпция приемаш, че на писаното от журналисти не бива да се обръща внимание - то какво изобщо обсъждаме тук?

Коментар

Ако си съобразяваме скоростта ще има много по-малко нарушения. Ама нали ни е яд на полицаите щото ни глобяват-недоволстваме.
                              Така де. А мен не ме е яд. Не ме глобяват. Даже имам и златен талон.
                              За над 1 000 000км. нямам произшествие по моя вина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X