Имам един такъв въпрос: Задължителни ли са зимните гуми през зимния сезон, на територията на България? След толкова промени в Закона, вече изпуснах тази част от него. Дилемата ми е следната: Купих две нови зимни гуми и ги слагам отпред - колата е с предно предаване. Не знам какво да сложа отзад, защото разполагам с по-стари зимни гуми с дълбочина на шарката около 4,1 - 4,2 mm, което е на долната граница на позволеното тук(по норма - 4 мм) и две всесезонни, с дълбочина 5 мм. Пътувам до България и според тукашните стандарти, са задължителни ДВЕ зимни гуми, а се допуска поставяне на всесезонни с дълбочина на шарката, не по-малко от 4mm на другите две колела. Как стоят нещата в България, обаче? Не мога да реша и кой е по-добрият вариант, защото ми се струва, че и двете алтернативи за отзад, реално нямат голяма разлика в качеството. Съвети?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гуми през зимния сезон.
Свий
X
-
От: Гуми през зимния сезон.
В България зимните гуми са препоръчителни,а не задължителни.Задължително е обаче дълбочината на протекторния рисунък /разбирай грайфер/ да е най-малко 1,6мм.Това е долната граница тук.0884 987 137
В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"
-
От: Гуми през зимния сезон.
Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнениеБлагодаря!
Значи, нямам проблем, защото ще съм с повече от 4мм, заради тукашните изисквания.Шегувам се разбира се,тези неща не търпят компромис
YAMAHA RAPTOR 700R
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар