Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Категория В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Категория В

ЗДП

6. категория В - моторни превозни средства с допустима максимална маса, която не надвишава 3500 kg, проектирани и конструирани за превоз на не повече от 8 пътници плюс водача; моторните превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, която не надвишава 750 kg; без да се нарушават разпоредбите на правилата за одобряване на типа за съответните превозни средства, моторни превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, надвишаваща 750 kg, при условие че допустимата максимална маса на състава не надвишава 4250 kg;

Това как да го разбирам? Че с категория В мога да карам 1.5 тона кола с 1.5 тона ремарке?
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

От: Категория В

Доколкото ми е известно, ремарке до 750 кг само с категория Б .При по големи килограми на ремаркето Б+Е . Става въпрос за обща маса товар + ремарке.

Коментар

И аз така знаех, ама като чета текста от закона май излиза друго?

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        И аз така знаех, ама като чета текста от закона май излиза друго?
        Май, Юни, ама как да се стигне до: ма кво праим сега?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Ъъъ? Ни тъ, ръзбрах?

Коментар

Ъъъ? Ни тъ, ръзбрах?
            Е, не си ме разбрал!
            Повечето ни закони предполагат многостранно тълкуване. Мисля, че си наясно защо. А в конкретния случай знанието ми е, че ремаркето за чисто В е 750кг. За В1 не знам.

Коментар

Сега вече те разбрах. Нещо съм загубил бистрота на разума тази вечер. Обаче, все пак е любопитно да се пита юрист.... Че не ми се дават 400-500 лв за курс за каравана...Дали пък да не им пратя едно искане за официално тълкуване в КАТ?

Коментар

Дали пък да не им пратя едно искане за официално тълкуване в КАТ?
                Всъщност това е най-разумно.

А после ако имаш добър адвокат можеш да съдиш кат за кофти тълкуване

Иначе в ППЗДП е написано ясно

Глава четвърта.
                КАТЕГОРИИ МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Чл. 21. Моторните превозни средства се делят на следните категории, означени с латински букви:

1. категория А - мотоциклети;

2. категория М - мотопеди;

3. категория В - автомобили, чиято максимално допустима маса не надвишава 3500 кг и броят на местата за сядане, без мястото на водача, не превишава 8;

към тях може да се прикачва ремарке с максимално допустима маса не повече от 750 кг; максимално допустимата маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото превозно средство;

4. категория С - товарни автомобили, чиято максимално допустима маса надвишава 3500 кг; към тях може да се прикачва ремарке с максимално допустима маса не повече от 750 кг;

5. категория D - автомобили, с изключение на тролейбусите, предназначени за превоз на пътници с над осем места за сядане, без мястото на водача; към тях може да се прикачва ремарке с максимална допустима маса не повече от 750 кг; към тази категория се отнасят и съчленените автобуси. Прикачването на ремарке към тях е забранено;

6. категория В + Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория В и ремарке, когато:

а) максимално допустимата маса на ремаркето надвишава 750 кг;

б) максимално допустимата маса на ремаркето надвишава масата без товар на теглещото превозно средство;

7. категория С + Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория С и ремарке с максимално допустима маса над 750 кг;

8. категория D + Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория D и ремарке с максимално допустима маса над 750 кг;

9. категория Т - колесни трактори и тролейбуси; към тази категория се отнасят и трамваите.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да не отварям нова тема :
                  С Б+E до колко кг общо тегло (колата + ремъркето) може да се кара?
                  Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                  Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                  Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

А трябва! Май в друга тема споменаваш спазване на закона? Няма начин да минеш метър у цяла Европа (континента) без Е катгория. Изводите си ги прави сам. И успех на изпита.
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Сега вече те разбрах. Нещо съм загубил бистрота на разума тази вечер. Обаче, все пак е любопитно да се пита юрист.... Че не ми се дават 400-500 лв за курс за каравана...Дали пък да не им пратя едно искане за официално тълкуване в КАТ?
                      Аз съм палаткар от 40г. ама ако намериш яснота - сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Удряш го със закона по главата! Текстът е достатъчно ясен.

моторни превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, надвишаваща 750 kg, при условие че допустимата максимална маса на състава не надвишава 4250 kg;
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Мноо па сте бързи. Редактирах си поста, прочетете го пак.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Мноо па сте бързи. Редактирах си поста, прочетете го пак.
                            Нито ще е първия, нито последния случай правилник и закон да си противоречат ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Затва и казах че може да съди кат.
                              Но така или иначе без +Е не може да кара с ремарке над 750 щото ще го шляпкат. Евродирективи кво да го правиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X