Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странна история

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странна история

Преди месец и половина купих кола на жената, но поради ред причини се наложи да я регистрирам на мое име. Автомобила е закупен от официалния вносител (върнат от лизинг), надлежно е прехвърлен нотариално, в КАТ и общината.

Днес получавам призовка от КАТ да се явя еди кога си, по повод нарушение извършено на 29.03.2011 (т.е. около 3 месеца преди аз да стана собственик на автомобила), явно се касае за видеозапис. Нямам никакви притеснения относно нарушението - имам един куп документи, с които да докажа че по това време не съм бил собственик на автомобила, е, ще ми загубят половин работен ден.....

Въпросът ми е - толкова ли е зле базата данни на КАТ и данъчните, че да не могат да се оправят кой точно да призоват ?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

От: Странна история

Риторичен въпрос - риторичен отговор: да, толкова е зле. Преди година и нещо ме викаха в едно районно и ме навиваха с лош тон да си призная, че на еди-коя си дата еди-къде си съм заредил бензин за 200 лева с крадена фирмена карта за гориво. Имало я джипката заснета на камерите на бензинджийницата. На третото посещение в районното най-накрая се разбра, че на въпросната дата колата изобщо не е била моя още. Цялото удоволствие ми струваше доста нерви, време, и пари за адвокат - че разговорите насаме със следователя взеха да придобиват неприятен оттенък.

А че веднъж в самия КАТ София ме прибраха от гишето, и си повисях доволно време в полу-официално положение на арестуван - докато не разберат, че някъде някой кретен е въвел грешно ЕГН-то на друг издирван кретен в системата - това вече си е чиста дреболия.

Та така с родната милиция.
    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

според мен призовката е стигнала до лизинговата компания, а оттам са видяли кой е собственика, без да обърнат внимание, че е имало промяна след нарушението и са дали твоите данни

Коментар

Тцъ, колата не е на лизинг, талона си е на мое име. Предишния собственик (по талон) също беше физическо лице.

Коментар

Преди 3 месеца е бил на лизинг. В КАТ са имали данни на лизинга. Изпратили са им призовка. Тя се е забавила порядъчно. От лизинга обаче са посочили, че в момента вие сте собственик като не са забелязали от кога е нарушението или не им се занимава да обяснят, че друг е бил собственика.
          Реално в момента никой не може да накара предишния собственик да се яви в КАТ, а вие ако се явите ще ви загубят времето и ще ви ядосат или ще ви накарат да доведете извършителя на нарушението.

Коментар

Аз трябва да се явя така или иначе, защото съм редовно призован. Че ще ми загубят времето е ясно, но със сигурност няма как да ми окачат нарушението на врата Договора ми за покупко-продажба е от 17.06.2011, нарушението е от 29.03.2011. Въобще не възнамерявам да търся и да водя предишни собственици, а и не вярвам да се стигне до такива степени на дебилизъм.

Отношения с лизингодатели нямам, така че те нямат моите данни и не могат да ме посочат като собственик на автомобила. Въобще - пълна каша

Коментар

нямам друго обяснение...може и официалния вносител да забъркан...а може и директно от КАТ да не са догледали, че е сменена собствеността на а-ла след нарушението.
              Преснимай си всички документи като ходиш да си ти под ръка. И някаква готова жалба/молба към шефа на КАТ.

Коментар

Направо си искай надницата за деня, не че ще ти я дадат .
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                  Въпросът ми е - толкова ли е зле базата данни на КАТ и данъчните
                  Надценяваш ги.
                  Базата данни си я имат, но не им е това на сърце. Ако призоват някого по грешка - проблемът си е изцяло негов, загубеното време - също. Освен това, ако им беше нормална организацията, нямаше да се бавят толкова, че колата да смени двама собственици - и нямаше това да се случва толкова често.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Надценяваш ги.
                    Очевидно. Плашим се как тия юнаци издирват крадени автомобили при това положение.

П.С. При регистрацията на автомобила в КАТ ми издадоха талон на фамилно име, което официално не нося от 15 години - сменено със съдебно решение, променено в ГРАО, от 15 години всичките ми документи са с новата ми фамилия и прочие. Същите тези юнаци преди по-малко от 3 години ми подновиха СУМПС с новата фамилия (старото СУМПС също беше с новата ми фамилия). По незнайни причини обаче, в някаква тяхна база данни (явно различна от тази която ползват при издаването на СУМПС) още фигурирам със старата си фамилия. Тогава доста се чудех как е възможно това. Сега вече не се чудя.

П.П.С. След кратък скандал на гишето ми оправиха талона де. А призовката е с вярната фамилия, иначе щях да ги отсвиря зловещо

Коментар

Тъст ми получи скоро призовка за кола, която беше продал преди повече от 10 години. Чак и беше забравил регистрационния номер. И дори не разбрахме как такова нещо може да се случи, при положение, че от тогава до сега имаше законови разпоредби за пререгистрация на всички МПС-та веднъж със сигрност, ако ли не и два пъти.

И от фонд за граждански отговорности(че не си спомням точно как се наричаше) също получи, че не е плащал ГО за МПС продадено преди 2 години. Е не е ли точно КАТ органа, който трябва да уведоми всички организации след смяна на собственост на МПС. Или пък тия организации защо не проверяват в КАТ.
                      Аз знам, че при продажба на МПС се уведомява само в общината, за да ти премахнат данъка. По закон трябва да уведомиш и в КАТ, но за последното продадено МПС ми се присмиваха в КАТ, че ги уведомявам, а аз се бях подготвил като им показах извадката от закона и тогава ми казаха да оставя копието на договора за покупко-продажба като небрежно го захвърлиха на едно бюро...

Коментар

Oще една причина за безумието на идеята да те търсят за ГО само по документи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X