Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОРЕДНАТА ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРИНА

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Re: ПОРЕДНАТА ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРИНА

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
    Колеги спокойно,

Пребройте до три, помислете, преценете!

Личните карти трябва да се сменят по много причини:

1) Преди 7-8 години (да, 1999 - 2000), когато се сменяха зелените паспорти, много от днешните реалности не съществуваха. Сигурността и антитерористичните изисквания не бяха поставени с такава острота, с която са днес! Перспективата за EU беше, като светлината в края на макарона!
    2) Технологията тогава беше налична, но доста по-скъпа. Представете си да бяхме се появили с биометрични данни в паспортите през 2000! Киберграждани! Те дори и в Щатите не бяха приели изискванията за биометрични данни по това време. Все пак минаха 7 години.
    3) С ниското ниво на защита нашите лични карти са радост за всички фалшификатори и мошенници! Колко от вас не са чували за печатници на паспорти, лични карти и т.н.?
    4) Все пак вече България е член на Европейския Съюз и не можем да сме по-различни - от тези дето не им се четат картите! Когато имаш лична карта с биометрични данни, значи си от сигурните, а не от "несигурните", "лошите"...

Аргументите за "неплащане" не са основателни! Ако всички си плащаме малките разходи, а не шмекеруваме - днес няма да си продупча билета, утре ще прескоча паркинга - нещата ще са коренно различни. Вижте Германия - ходилите там знаят, че системата за събиране на такси, напр. паркинги, входове и т.н. е доведена до върховно изкуство! Няма как да не си платиш, че ползваш някаква услуга! Тогава инвестициите в поддръжката на тази услуга се увеличават.

Когато се говори за номерата на колите много често се пропуска, че голяма част от водачите си карат колите без застраховка и винетка. Веднъж, втори, трети път молба да се застраховат и какво - евтини трикове... Сигурен съм, че никой няма да се зарадва ако някой без застраховка нацели собственото ви возило, което сте избрали и поддържали с много любов!

Недейте с толкова люти клетви!

Успех!

Т.

Да,ама не. Щото съм виждал и държал в ръката си гръцка лична карта и гръцка книжка. И двете са далече даже от нивото на зелените паспорти,а Гърция е член на ЕС.
    Land Rover Freelander Td4
    0884898006

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
      Колеги спокойно,

Пребройте до три, помислете, преценете!

Личните карти трябва да се сменят по много причини:

1) Преди 7-8 години (да, 1999 - 2000), когато се сменяха зелените паспорти, много от днешните реалности не съществуваха. Сигурността и антитерористичните изисквания не бяха поставени с такава острота, с която са днес! Перспективата за EU беше, като светлината в края на макарона!
      2) Технологията тогава беше налична, но доста по-скъпа. Представете си да бяхме се появили с биометрични данни в паспортите през 2000! Киберграждани! Те дори и в Щатите не бяха приели изискванията за биометрични данни по това време. Все пак минаха 7 години.
      3) С ниското ниво на защита нашите лични карти са радост за всички фалшификатори и мошенници! Колко от вас не са чували за печатници на паспорти, лични карти и т.н.?
      4) Все пак вече България е член на Европейския Съюз и не можем да сме по-различни - от тези дето не им се четат картите! Когато имаш лична карта с биометрични данни, значи си от сигурните, а не от "несигурните", "лошите"...

Аргументите за "неплащане" не са основателни! Ако всички си плащаме малките разходи, а не шмекеруваме - днес няма да си продупча билета, утре ще прескоча паркинга - нещата ще са коренно различни. Вижте Германия - ходилите там знаят, че системата за събиране на такси, напр. паркинги, входове и т.н. е доведена до върховно изкуство! Няма как да не си платиш, че ползваш някаква услуга! Тогава инвестициите в поддръжката на тази услуга се увеличават.

Когато се говори за номерата на колите много често се пропуска, че голяма част от водачите си карат колите без застраховка и винетка. Веднъж, втори, трети път молба да се застраховат и какво - евтини трикове... Сигурен съм, че никой няма да се зарадва ако някой без застраховка нацели собственото ви возило, което сте избрали и поддържали с много любов!

Недейте с толкова люти клетви!

Успех!

Т.
      Братче, живея във Франция и се занимавам с търговия с автомобили. Изкушаваш ме да ти кажа, че тук доста често виждам дядовци, които си карат с книжки от 60-те години на 20-ти век, или имат оригинални талони на колите си от 70-те, не е рядкост да видиш симпатични старци с МБ W115, или W123 - перфектни, лъскави, с една чанта фактури и сервизни книжки от Мерцедес-Бенц, по-нови от чисто нови. И да знаеш, че няма никакъв малоумен закон, който да ги задължава да си сменят документите, или рег. номера с нови. ТАКЪВ ЗАКОН НЕМА. А тезата ти за терористите - .......... Брат, виж сега, мммммммммм, терористите няма да ги спреш със смяната на документи, щото лозето не ще молитва, а иска мотика. Ако терористите решат да си изкарат пластмасови книжки, или български лични карти - никакъв проблем. Ако искат могат да избират - или си купуват машината, дето ги прави, или си купуват самите документи . А що се отнася до ГФР-то ........... Приятел, когато пътищата в България станат като германските, когато полицаите в България станат като германските - работещи, неподкупни, дресирани и зловещи като СС-овци, когато се изкорени корупцията, разяждаща обществото, когато пасмината тлъсти адвокати престанат да тълкуват закона, оневинявайки виновника, - ето чааааааааааааааак тогава хората ще си плащат с кеф, че и глобите дори.
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        когато пасмината тлъсти адвокати престанат да тълкуват закона, оневинявайки виновника
        Оневиняват ги не адвокатите, а съдебната система и законите. В този случай аз пак питам, как може енергото да те осъди без да знаеш и да си иска някакви пари с лихвата, а мутрата, ако не му се яви адвоката му отлагат делото с 6 месеца минимум? Та затова не са виновни адвокатите, има закони и те ги използват. И аз да съм адвокат, и на мен да ми плащат сума пари да използвам вратичка в закона - умишлено оставена открехната, вероятно и аз не бих устоял 100% на гола съвест.
        А за катаджийте много е лесно да им се вземат хранилките - към поста от двама некадърни и алчни радароносители трябва да се прикачват всеки ден още 3-ма различни безработни за контрол - толкава се събират на задната седалка на патрулката. При доказано прибрани пари в джоба 1 година затвор за всички. Да видим дали ще рискуват. И за да рискуват, колко ли ще е голяма сумата, която ще поискат от някой превишил скоростта с 20 км? И така ще влезнем в час. Тъпанарите ще си отидат, защото ще им секне далаверката. Има хора, които искат да работят в полицията по призвание. Ще имат шанс и Полицай ще звучи гордо, било то и радароносител.
        Що пожарникарчето не вземе да го направи това. Ще напълни хазната за отрицателно време с пари.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Братче, живея във Франция и ...
          и в Германия книжките не се сменят... още има и коли със старите талони...

Както съм писал в началото, постоянната смяна на документите се прави с едничката цел да се тормозят гражданите и да им се взимат парите... Правят си едни търгчета за държавни поръчки и после си ги печелят...

Защо мислите в БГ има повече лимузини и черни джипове отколкото в Европейските страни... Крадените пари лесно се харчат /за глупости/.
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

когато пасмината тлъсти адвокати престанат да тълкуват закона, оневинявайки виновника
            Не знам как е във Франция, но тук право да тълкува и прилага закона има единствено Съда. И бат Бойковите приказки, че видите ли адвокатите слагали прът в колелата на колесницата натоварена с борци против престъпността са единствено за наивници и селски вечеринки. Делата не ги отлагат адвокатите. Отлага ги съда. И ги отлага, защото такава е буквата на закона. И защото ако не отложи делото ще наруши закона и ще падне съдебния акт. И честно казано вече взе да ми омръзва адвоката да пречи, ту на държавата, ту на гражданина, в зависимост на кого какво му изнася. Е те сега както каза горецитирания, законите вече ще ги пишат не адвокатите, а прокурорите. Ама в съда влизат не само престъпници. Влизат всякакви хора. И не дай си боже правата на някой от вторите да бъдат нарушени поради новото списване на законите. Тогава да видим кой на кого ще е виновен. А иначе аз не си позволявам да слагам всички търговци на коли в един кюп заедно с автокрадците и автоджамбазите.
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

До: ПОРЕДНАТА ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРИНА

Много весело. Тема от 2007ма отново е на мода....и актуална.
              Имам чувство, че сме в България. И пак предстои смяна на нещо...за пари. И адвокатите пак са виновни а полицаите пак са недосегаеми.
              Ами да. Както казал народа: Преоблякъл се Илия, кога се огледал-па у тия.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Колеги,това си е законната кражба на държавата.
                0885719173-Красимир

Коментар

Аз като казвам да престанат да тълкуват закона имам предвид историята дето крадеца влязъл в колата не за да я открадне, а за да се скрие от дъжда . Ето това се казва тълкуване на закона. Повярвайте ми, ужасно ме е яд и ме боли като чета тук в OFFRoad-Bulgaria как на някой му откраднали Витарата, или ТЛКруйзера, или онази история с откраднатите джипове на офроудърите от Варна пред хотела в Бистрица. Толкова ли е трудно да го направят като в Румъния - отворил вратата - 5 години затвор, влязъл в колата - 10 години затвор, запалил - 15 години затвор, подкарва колата - 20 години затвор. Ама чакайте,аз не съм крадец, влязох в колата за да се скрия от дъжда,,,,,, Да бе, брат, никой не ти казва, че си крадец, ама това, че си вътре струва 10 години лют пандиз. Е тва е закон, па нека после някой гениален, мазен противен адвокат да се опита де те измъкне ......... А да видим как .
                  Последно редактирано от мишоци; 05-02-10, 11:00. Причина: корекция на правописа
                  Само DIESEL !!!

Коментар

Разберете едно - корупцията има пирамидална структура - има ли корупция долу, то значи тя идва отгоре. Корупцията долу е невъзможна без такава горе. Кьопавите закони, прогнилата съдебна система и корупцията като цяло се изгодни на престъпниците с цел бързо забогатяване. Престъпник е не само онзи на подсъдимата скамейка, престъпник е и оня дето го защитава и оневинява. Който оневинява престъпник не е адвокат, а съучастник в престъплението. Юристите, които не наказват и освобождават от отговорност извършителя на доказано престъпление са още по-големи престъпници, защото по този начин те създават в него чувство за ненаказуемост и недосегаемост, което пък от своя страна го стимулира да извършва нови и нови престъпления. Престъпник, вкаран в затвора без много-много размотаване носи нулева печалба на адвоката, а това на него ама изобщо не му изнася. Сега да не започне някой да ме убеждава в обратното? На този някой ще му се изсмея на висок глас. Нито съм идиот за да не разбирам какво става, нито съм сляп, нито съм малко дете. МВР е задръстено с неработещи, некадърни и корумпирани толупи, защото там по закон не трябва да си професионалист, а да си послушен и да си траеш за да си пазиш мястото и заплатката. Същото е и в 99% от охранителните фирми, където гъмжи от същите тези толупи бивши от МВР и МО. А за армията няма да говоря, щото тя не съществува. Обърнете внимание на факта, че никой инвеститор не отива да инвестира в България - всички заводи се построиха в Румъния, Турция ...........
                    Последно редактирано от мишоци; 05-02-10, 11:17. Причина: допълнение
                    Само DIESEL !!!

Коментар

С риск да изкривим още повече темата...ПовЕрвай ми друже много време ми отне да перефразирам това, което искам да напиша с риск да няма обидени. Народа го е казал по различни начини, като единия звучи така: на кривата ракета, космоса и пречи. През годините много пъти ми се е искало да изкарам тази или онази нова кола от магазина. Но по различни причини съм вземал кола втора ръка. И въпреки, че обикновено съм попадал на мазни, тарикати и далавераджии автоджамбази (пардон-продавачи на коли втора употреба) не съм винил тях за положението, а ситуацията в страната (тук влизат всички негативи на псевдо-демократичното ни и псевдо-пазарно и псевдо-законово общество), която не позволява поддържане на нормален стандарт на живот. Така че изказванията по адрес на адвокатурата е добре да бъдат малко по-прецизирани, защото някои, които не влизат в дадените от теб обобщения се чувстват засегнати. Ако законът е читав, ако раздаващият правосъдие си е на мястото и в професионален и в морален план, ако работата на полицията е свършена законосъобразно, ако ще и на челна стойка да седим в съдебната зала, доказания престъпник пак ще си получи справедливото наказание. А ако се замислиш може да стигнеш и до извода, че въпреки пролуките на закона и пропуските в работата на правоохранителните органи, които адвокатите ежедневно посочват в съда, никой от тези, от които зависи) май няма сметка те да бъдат оправени.
                      Що се отнася до корупцията и лошата работа на държавната машина съм абсолютно съгласен с тебе.
                      Последно редактирано от Pretor; 05-02-10, 11:24.
                      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                      LZ1YBB

Коментар

Братче, обърни внимание, че аз никъде не споменавам, че всички юристи и полицаи са корумпирани, такова нещо не съм казал. Има разбира се няколко, но наистина само няколко процента честни и чисти хора в тези структури, които всекидневно страдат от неуредиците в държавата. Например онези полицаи дето се оставят да бъдат бити от разни мангали, защото ако те тях ги набият ще последва дисциплинарно уволнение и даже съд. Излишно е да ми казваш, че някъде там в морето от прогнили толупи има и няколко свестни, това е ясно. Но те немогат нищо да направят.
                        Само DIESEL !!!

Коментар

Темата е много отдавна изчерпана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X