Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вчера в Пловдив - челен удар !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вчера в Пловдив - челен удар !

Вчера на изхода на Пловдив се удариха два автомобила - челно.
    Единия с аербег - с леки драскотини, той е потърпевшия (невинен) и вероятно се е оттървал.Този с пикапа.
    Другия - без колан, виновен, навлиза в насрещното и е от .... прокуратурата (човек който няма да го накажат за "без колан").Този с червения голф .
    Дали е оцелял ..... малък шанс, макар да го извадиха жив........много кръв и гадост....
    Слагайте коланите и умната !
    Прикачени файлове

От: Вчера в Пловдив - челен удар !

Е те впрокурата отдавна са наясно, че червения голф е с предимство пред всички останали участници в движението. Ама за да е валидно трябва и номера да започва с ..... вие кажете.

Да псува ли човек да плаче ли? Няма край тая война!
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Аз имам чувство,че това при нас вече е естествен подбор!

Коментар

Брех, ама не намаляват тия от "прокуратурата", въпреки естествения подбор, което е странно - дане би да се размножават като амебите - с просто делене?

това с кавичките е поставянето под общ знаменател на всички богоизбрани, де..

Коментар

И аз се оказах в задръстването заради тази катастрофа. Две колони автомобили - от магистралата до началото на Пловдив.

Вината е основно на ОБЩИНАТА, защото в този участък е задължително да има мантинели, или поне остров с бордюр. Само че вместо това общината даде една камара пари за огромен кръст в съседство.
          И едно огромно знаме сложиха пак там.
          Явно символите са по важни от живота на хората!
          То е ясно, че има много прости хора, които не разбират, защо там не трябва да се правят обратни завои, и да се кара в насрещното. Ама за управниците е по удачно да им тури кръста, отколкото да им сложи една ограда.
          Аз всеки ден минавам оттам и постоянно се чудя на акъла на някои хора - карат си в насрещното и ти тръбва да ги заобикаляш. А в другото платно (от ляво) в участъка от края на мантинелите до кръстовището (около 150 метра) всеки се наредил да чака за обратен завой, където му падне.
          Не знам защо общината допуска това, вече много години. Не виждат и не разбират проблема ли, или за тях това не е проблем.
          Или може би чакат някои да им каже, че в този участък нещо не е както трябва.
          Абе ще има още катастрофи там, после евентуално "Господари на ефира", и накрая ще го оправят. Нищо не се прави превантивно в България.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
            И аз се оказах в задръстването заради тази катастрофа. Две колони автомобили - от магистралата до началото на Пловдив.

Вината е основно на ОБЩИНАТА, защото в този участък е задължително да има мантинели, или поне остров с бордюр. Само че вместо това общината даде една камара пари за огромен кръст в съседство.
            И едно огромно знаме сложиха пак там.
            Явно символите са по важни от живота на хората!
            То е ясно, че има много прости хора, които не разбират, защо там не трябва да се правят обратни завои, и да се кара в насрещното. Ама за управниците е по удачно да им тури кръста, отколкото да им сложи една ограда.
            Аз всеки ден минавам оттам и постоянно се чудя на акъла на някои хора - карат си в насрещното и ти тръбва да ги заобикаляш. А в другото платно (от ляво) в участъка от края на мантинелите до кръстовището (около 150 метра) всеки се наредил да чака за обратен завой, където му падне.
            Не знам защо общината допуска това, вече много години. Не виждат и не разбират проблема ли, или за тях това не е проблем.
            Или може би чакат някои да им каже, че в този участък нещо не е както трябва.
            Абе ще има още катастрофи там, после евентуално "Господари на ефира", и накрая ще го оправят. Нищо не се прави превантивно в България.
            Добре де, като имате такъв проблем направете една докладна записка и я входирайте до кмета, подпишете се повече приятели и тогава има шанс да се вземат мерки.
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Явно ще трябва да си взема един почивен ден и да ходя да пиша докладни записки (не че знам как се пишат). А нашият кмет и неговото обкръжение от заместници и съветници явно са абсолютно некомпетентни, или безотговорни. Иначе не мога да си обясня, как след като толкова пъти са минавали от там, и са открили толкова символи на входа на града, не са забелязали този абсурд.
              Най-добре да отнеса въпроса до Калаша, Росен и Лесов. Те по се оправят с институциите и медиите.

Коментар

Едва ли е виновна общината за:
                1. Навлизане в насрещното
                2. Шофиране без предпазен колан
                А за това - колко са неуки, неподготвени и безчувствени хората озовали се професионално на мястото.... не ми се говори .
                Същото и за времето за пристигане на първата линейка.
                Само ми се мълчи .....жалко и дано да са по-малко подобни картинки.

Коментар

А не е ли виновна общината, разрешила построяването на автосервизи и организирането на автосалони на такова място, което предполага нарушаването на всички правила за движение, ако иска един нормален човек да ги посети, или разгледа, без да пътува до с. Труд, за да може да обърне и да отиде на желаното място?

Щото е много лесно да се взимат луди пари за местата покрай Карловския път, ама не е лесно да се мисли успоредно с това, че и да се дават пари за инфраструктура.

И като има колекторен път на север, какво от това? Ако искам да си купя парче мокет, трябва да пропътувам двайсетина километра - до Труд и обратно?

Няма логика, няма и начин.. освен рискования... в случая непечеливш...уви...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    А не е ли виновна общината, разрешила построяването на автосервизи и организирането на автосалони на такова място, което предполага нарушаването на всички правила за движение, ако иска един нормален човек да ги посети, или разгледа, без да пътува до с. Труд, за да може да обърне и да отиде на желаното място?

Щото е много лесно да се взимат луди пари за местата покрай Карловския път, ама не е лесно да се мисли успоредно с това, че и да се дават пари за инфраструктура.

И като има колекторен път на север, какво от това? Ако искам да си купя парче мокет, трябва да пропътувам двайсетина километра - до Труд и обратно?

Няма логика, няма и начин.. освен рискования... в случая непечеливш...уви...
                    Адаш - виновна е общината като цяло за всичко неправилно.
                    Обаче, нарушенията ги правим ние за да спестим половин литър и 5 минути.
                    Аз дори си чакам акта точно за тази еднопосочна отсечка и завеждам дело, но това си е моя работа. посочвам го само за да кажа, че сте прави че има грашки.
                    Пича си е пътувал от Труд към Пловдив и навлиза в насрещното (не е обръщал и нарушавал правилата ). Така, че спора е в грешна посока.

Коментар

Въобще не е грешна посоката, защото това навлизане в насрещното се разрешава от институциите. Никой не наказва пресичането на този 150 метров участък "разделителна ивица". Това става пред очите на КАТ, и всеки, който отива до автосалоните, сервиза и автоморгата от западната страна на Карловско шосе прави нарушение и рискува своя живот, и този на останалите, като пресича по възможност най-близо до започващата мантинела. А някои дори след като пресечат шосето предпочитат да карат по асфалта срещу идващите от Труд автомобили, за да не се друсат по разбития и кален терен пред салоните.
                      Не знам само дали го правят от простотия, или от наглост. И в двата случая обаче не осъзнават, какво правят.
                      Колкото до обръщането в началото на Труд, аз мисля че това не е най правилното решение. Едно че е забранено , друго че е предпоставка за катастрофа, но е възприето от всички за нормално, дори от КАТаджийте. По правилно е да се обръща на детелината на магистралата. Хем е по близо. Не знам защо никой не се сеща.
                      В Труд откакто сложиха мантинели навсякъде, движението се подобри и обезопаси в пъти, въпреки че има хора, които паркират на шосето до мантинелата, и отиват да си избират кола. Друг е въпроса, че няма никаква инфраструктора и никой не мисли за бизнеса.

Коментар

Малко вън от конкретната тема, но може ли някой да ми каже защо в България изчезнаха всички светлоотразителни колчета? Не бях обръщал внимание, но един колега ходи до София и вика: "Много сте зле! Едно светлоотразително колче няма. Не се вижда страничната линия, очите ми изкапаха на фарове". Оттогава непрекъснато търся да видя такова, но има само тук-там останали от едно време. Пътувам често до Виена и забелязвам, че в Австрия и Унгария тези колчета се поддържат в отлично състояние. Това в България някаква промяна в маркировката ли е или е израз на тотално безхаберие?

Коментар

Пуснах друга тема, но се обърках.
                          Сетих се , че си имаме тема за челни удари в Пловдив.......
                          И така - ОТНОВО челен удар.
                          За жалост този път ....... двама загинали.
                          Млади момчета. Едното ......приятел, навигатор в колата.......... за баланс на олекотената кола с много мощност .
                          Шофьора - отново младо момче не го познавам, но това не прави мъката по-малка.
                          Висока скорост и загуба на контрол .
                          Много мога още да разкажа...... но няма смисъл. Насълзяват ми се очите...........
                          Просто дали високата скорост има някакъв смисъл.......
                          Дали ползата или вредата е по-голяма от голяма мощност на 10 годишни коли.
                          Колко ентусиазъм и енергия хвърлени на вятъра ..... с трагичен завършек.
                          МИТКО - навигатора беше най-сърдечния майстор на коли и особено БМВта който познавам през целия си живот.
                          Една голяма УСМИВКА .....
                          Дори да го нагрубят ... той се усмихваше.
                          Не се сърдеше , че върши по-голямата част от работата ......
                          Винаги спираше своята работа за миг, за да помогне на колегата си..... да го насочи и отново се вглъбяваше в работата си.
                          Нямам думи колко беше добър ........ и като майстор..... и като човек (дете )......
                          Мир на праха му.........
                          Мир и на другото младо момче ............
                          Дано поне в последните си мигове са били щастливи ..............

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X