Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимателно с моторите!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Внимателно с моторите!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Q4VBYQNJgHk

От: Внимателно с моторите!!!

Какво по-точно да внимаваме? Аз съм що карам мотор, но така като гледам колегата моторист не е от най-внимателните, превишена скорост, не следи движението и следователно - късна реакция...
    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
    Mercedes w212 E350 4matic
    Ducati Monster 600
    O888795575

Коментар

Трябва да внимаваме повече колеги. Опасна работа си е на две колела. И като вземем предвид факта, че тук в България мотористите не ни пазят, много, много...
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

От този клип нищо не става ясно. На пръв поглед вината е на моториста, но дали е така - не мога да коментирам, докато не преметна крак през неговия мотор и не пробвам тази отсечка. Не видях кога съответният камион подаде мигач, а и не разбирам защо завива на дясно от крайно лява лента - и окей - излиза от бензиностанцията, но защо пак влиза? При това насрещно? Сори, но шофьора на цистерната е за лоботомия и инвалидна количка...

//EDIT По-горе се изказах доста крайно, но определено, като не могат да шофират подобни големи машини нямат място зад волана им! Днес моторист, утре сериозна катастрофа с МНОГО жертви...
        Последно редактирано от господин никой; 12-05-11, 07:52. Причина: typo...

Коментар

Карам мотор от 15 годишен, един от съветите който най много ми помага е от "стар" моторджия, "Карай така че да предвиждаш всички действия на шофьорите около теб, мисли вместо тях" А в конкретния случай шофьора на цистерната няма никаква вина.
          Той няма как да прецени че мотора идва толкова бързо това е най сериозния проблем преценката на автомобилистите за скоростта на моторите.
          Моториста реши да изпреварва от дясно при положение че всички коли пред него са набили спирачки, следователно нещо става пред тях.

Мотор се кара с глава не с китка !

Коментар

И съм съгласен, и не... Това, че не можеш да предвидиш, че ще има последствия е вярно само, ако караш колело в парка и си на седем... Конкретно - човека с цистерната нарушава закона и реално създава предпоставка за инцидент (дори две) - това в моите очи го прави виновен! Пак да го напиша - ако не можеш да караш подобна машина не сядай зад волана и...
            Последно редактирано от господин никой; 12-05-11, 08:18. Причина: добавка

Коментар

Няма много за коментар. Камионът не е в нарушение, има перфектна видимост, изключително неумение на моториста да управлява. Този не трябва да го пазим, а да се пазим от него.

Коментар

Нещо не разбирам... Човека с цистерната прави завой от най-лява лента в дясно, пресичайки цялото платно и освен всичко завоя в дясно е в насрещното (наистина обратно в бензиностанцията, но си е в насрещното) и не е в нарушение? Какво повече трябва да направи за да е в нарушение? Да прегази някой? Да не говорим какво безумие е при положение, че вероятно става дума за цистерна пълна с гориво е да се прави подобна маневра... За мигачи и други подобни екстри няма смисъл да коментирам.

Коментар

0:13 -> ясно се вижда знакът "Забранено влизането", това е 1. От крайна лява се изнася да прави десен завой(при положение, че там е забранено) - 2.
                  Бях се засили да нахраня шофьора на камиона и за мигача, но видях, че е подал такъв.
                  Така се получава, когато някои правят каквото им дойде на акъла и не спазват правилата.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    ...Човека с цистерната прави завой от най-лява лента в дясно, пресичайки цялото платно и освен всичко завоя в дясно е в насрещното (наистина обратно в бензиностанцията, но си е в насрещното) и не е в нарушение? Какво повече трябва да направи за да е в нарушение? Да прегази някой? Да не говорим какво безумие е при положение, че вероятно става дума за цистерна пълна с гориво е да се прави подобна маневра... За мигачи и други подобни екстри няма смисъл да коментирам.
                    А, как да направи завой влекач с прицеп? Това да не е джобно ножче, че да се сгъне под прав ъгъл? Как да направи маневрата и да влезе при цистерните на бензиностанцията? Да не говорим ,че на клипа се чува и нещо много интересно - "Пока красный светофор горит"... Мотористът просто е поредния безсмъртен - още в началото на клипа се вижда как камиона се изнася в ляво, за да може да направи завоя!

Първоначално публикуван от ready2kill Преглед на мнение
                    0:13 -> ясно се вижда знакът "Забранено влизането", това е 1. От крайна лява се изнася да прави десен завой(при положение, че там е забранено) - 2.
                    Хм, пак същият въпрос - как се прави маневра с прицеп, когато мястото не стига? Дори и в ЗДвП и ППЗДвП е описано. Знакът, че забранява влизането е ясно, но това може и да не отнася за цистерните зареждащи бензиностанцията...
                    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Имаш ли идея как се взема завой с голям прицеп?
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Шофьорът на цистерната няма друг начин да се напъха в малкия вход на бензиностанцията, освен да тръгне от крайно ляво и за малко да запречи всичко. Законът (поне у нас, а може би и навсякъде) допуска такива неща, при подходящо обезопасяване на маневрата. Има човек с червен флаг, който всъщност е спрял колите и той първи дойде до падналия, заедно с другия моторист. Изглежда всичко както трябва, включително разстоянията.

По-интересно е друго - мотористът, хлъзгайки се по задник, практически спира навреме. Ако спираше с гуми, вероятно щеше да спре доста по-рано. Защо пада? Другият е успял да спре мотора приблизително при колите, въпреки че явно карат заедно, т.е. с приблизително една скорост.

Коментар

"Карай така че да предвиждаш всички действия на шофьорите около теб, мисли вместо тях" - Истина е.
                          От доста време карам така - може би от както станах баща, а за съответната ситуация мисля, че най-голяма вина има мотоциклетиста (нищо, че и аз съм в тая графа), трябва до някъква степен да предвиждаме възможните ситуации.

Коментар

Много е трудно да се прецени, защо моториста падна. На пръв поглед паника и повече предна спирачка, но опитно (падайки) съм установил, че не винаги нещата са такива, каквито изглеждат. Колкото до големия прицеп и цистерната - да, знам, че подобна маневра е трудна и подобни камиони трябва да въртят много... Защо въобще подобна трудна маневра трябва да се опитва? Човека излиза от съответната отбивка и влиза обратно в нея... защо? Защото на някой му къс маркуча, а на друг малко акъла? Така или иначе на този етап няма значение. Факт е, че на мястото на падналия бих намалил в момента в който видя камиона да се готви за излизане от пресечката точно за да съм сигурен, че няма да свърша на асфалта.

Коментар

Хубавото е че самия моторист, пуснал клипчето, е написал "учете се от моите грешки". Иначе и аз мисля като Ясен, че със спирачки спирачния път щеше да е по-къс и нямаше да се навре под гумите. Има едно много хубаво изречение в закона за движение- неуверен не изпреварвай. А предполагам, повечето от пишещите тук са се убедили от опит по пътищата, че самоуверените са опасни за себе си и околните.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X