Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква седалка да ползваме за вече попорастнало дете (18-36кг)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква седалка да ползваме за вече попорастнало дете (18-36кг)?

Дойде момента за този въпрос. Малкия скоро ще стане на 4 и много ми се иска вече да не го транспортирам само от т.А до т.Б, а да го водим с нас на по-дълги (многодневни) преходи, разходки и екскурзии. За съжаление обаче, нито едно от предлаганите на пазара детски столчета не ми изглежда пригодно за такива цели, особено за лятна експлоатация, когато детето е с тънки дрехи. От гледна точка на сигурност, определено смятам, че седалката трябва да е цяла и с подходящи странични бордове, т.е. тези, които са във вариант само подложка съм ги отхвърлил на 95%.
    От гледна точка на удобство/комфорт на пътуване обаче нещата изглеждат плачевни. Предлаганите на пазара седалки масово представляват пластмасово корито, облечено в калъфка от недишаща изкуствена материя, подплатена с милиметър-два дунапрен - нищо общо с удобството. Аз не бих издаянил 4-5 часа в кола, седнал в такова нещо, а пък ако трябва да го правя 4-5 дни подред сигурно ще хвана хемороиди чак до темето.
    Молбата ми е, ако някой е попаднал на наистина добре направена и удобна седалка да сподели. Ако няма такива, вероятно темата ще се развива в посока "тунинг/подобрения на детско столче за дълги преходи".
    Последно редактирано от stargazer; 19-04-11, 11:20.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

От: Каква седалка да ползваме за вече попорастнало дете (18-36кг)?

Честно казано, чак с такива изисквания за удобство не съм ги разглеждала, така че не знам доколко мога да бъда полезна, но все пак. Нашето е доста елементарно (http://www.baby-market.net/a2/offers...890857&id=5168), много часове и дни е прекарал малкият в него и не му е било неудобно. На тази възраст май много по-често се налага да се спира, защото ги хваща секлет, а не защото им е неудобно . А може и моето да е по-дебелокожо . Специално това столче много ми харесва и защото мнооого лесно се сваля тапицерията (тя на всички се сваля, обаче не лесно ), пере се и съхне бързо и в полеви условия. Иначе за подобрения - на предишното столче (9-18 кг) дунапренената подложка много бързо стана на нищо и сложихме подложка от дебело шалте под самата тапицерия. Много добре се получи.
    Иначе определено е по-добре с цели столчета, а не само седалки, поне докъм 7 г. според мен. Освен по-сигурно, е и по-удобно, защото си подпират главичките, докато спят

Коментар

От: Каква седалка да ползваме за вече попорастнало дете (18-36кг)?

Мойта мома ползва шофьорската!
      Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X