Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имаш пари - имаш книжка, нямаш пари - нямаш книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имаш пари - имаш книжка, нямаш пари - нямаш книжка

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
    На мен обаче не ми е все едно как ще се наказват нарушителите. Защото едно и също наказание за различните нарушители има различен ефект. Е как с някакви си 300 лева глоба ще очаквам, че джигита с кола за 300 000 лева ще се вразуми? Освен необратимостта на наказанието е важен и ефекта, който би се постигнал от налагането му. А не само да отчитаме брой наложени наказания и с колко се е напълнил фиска.
    Добре бе, братче, нали знаеш, че няма как да се пише в закона ''за баровци'' и ''за балъци''? Закона е еднакъв за всички.
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
      Незнам от къде да подхвана, но ще се пробвам.Защо се правите на Света мода ненапита?Няма шофьор, който да не е нарушавал знак за ограничение, макар и неволно.Медиите ви го подадоха така и вие се вързахте.Книжка кола не кара бе хора, ако сте толкова примерни шофьори защо масово си инсталирате POI на ГПС-то с камерите?Я всеки включил се в темата да се сети колко пъти сме коментирали, къде и на какво основание са поставени идиотските ограничения, за тези които пътуват Поморие-Бургас-Поморие да кажат ограничението 60 нормално ли е за там, аз там карам с 80-90 и имам 7 "покани"до собствинника на колата който е 80 годишен старец....да не говорим за ограниченията от по 20км/ч, е аз на полу-съединител ли да карам, но медиите ви го подадоха за едни 200 км/ч в СфЦентър където и при най добри условия трудно вдигате 80 и вие подехте...ЧУДО голямо че увеличиха минималните наказания с до 20% а тези които нарушават в пъти с до 300%.
      И спокойно, тези които не могат да си платят 1050лв. обикновенно нямат и подходящите коли да вдигнат подходящата скорост, и не е така както го поставиха "който има кара, който няма не кара", нали не искате да кажете че една лада която вдига макс 170 и става неуправляема е равноправна с голф, опел, ситроен и дозина подобни от същия клас.
      Мишо, я кажи как е във Франция не е ли така?
      Друг е въпроса, че знаците и изобщо пътната сигнализация в БГ е от 60 и някоя година.
      Момчета, изкушавам се да разкажа един случай, но няма да му е тука мястото, щото не е по темата и ще иде в коша. На който съм го разказал досега в България всеки се кръсти и се моли за Опази, Боже. Просто ще е жалко да изпиша една чанта текст и Модератор да го изтрие с лека ръка. Иначе, повярвайте ми, ще ви се изправи косата. Тук Държавата е жестока и Закона бие.
      Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        Добре бе, братче, нали знаеш, че няма как да се пише в закона ''за баровци'' и ''за балъци''? Закона е еднакъв за всички.
        Има! Глобата е в зависимост от дохода! В Швейцария, Швеция и т.н.!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Това е много интересно и звучи много добре, но тук засега е неприложимо Повечето наши новобогаташи по декларирани доходи са пълни бедняци.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Виж, това не го знаех. Дано поне срока на лишаване от свобода /при ПТП със смъртен случай, или тежка телесна повреда/ не зависи от доходите.
            Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
              И какъв точно закон ще осигури това, при сегашния кадрови "потенциал" на Пътна Полиция?

П.П. И досега за много нарушения съществуваше опцията "плащаш бързо, по-малко и без да ти отнемат точки" (фиш или акт?). Това за "легалните" варианти. А иначе, достатъчно чест ми се е случвало някой джигит да ме задминава по десет пъти за 50-60 км - и във всяко село да го подминавам спрян от поредната патрулка, след което, пак да прелети покрай мен със сто и пет-шейсе.
              Подкрепям тази позицията изцяло.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Ами като няма кой да съблюдава за спазването на законите да вземем да ги отменим нацяло?
              Това не е станало единствено от кумова срама-да минаваме за цивилизована държава.Е,и по някои съображения за стригане и управление на "стадото",но като цяло на практика,не са ни общовалидни законите...(равни и по-равни–както винаги)

И стига глупости за безопасността по пътищата–винаги ще има откачалки и в живота и на пътя.Винаги ще има и богати и/или комплексари,които ще нарушават.Катастрофи стават по цял свят,независимо от наказанията в различните държави.Има и страни,където размерът на глобите е процент от доходите на нарушителя–специално направено за богатите нарушители(както беше споменато за Швеция,Швейцария...).Ама у нас и това не може да стане,защото най-големите нарушители,с най-лъскавите колици са социално слаби и безработни....поне по документи.(остави,ама и кенеф не притежават,а и ако могат да се съдят за нещо,се оказват сериозно болни и се "лекуват" на свобода до живот).
              Да не се залъгваме–не можем да се оправим с откровени и всеизвестни криминални бандити(организиращи престъпността), та какво остава за наказанията по ЗДвП.
              Обикновените хорица ще плащаме и ще си взимаме поука,щото и парите са сериозен фактор за нас(за мен лично дали ще е висока глоба или отнемане за определен период,може да се окаже напълно съпоставимо,защото работя като шофьор).Както обикновенно закона ще важи за нас–обикновенните хора.Според вас,каква е разликата във възпитателният ефект на двете различни наказателни мерки,при средностатистическият български гражданин?!Според мен дори отнемането е по-вредно и по-опасно(пробвайте да не карате автомобил един-два месеца).Като платиш,другия път ще внимаваш,а като не караш дълго време,си губиш реакцийте,та може да направиш и друга беля...

P.S.Veni1,абе не казвам нищо за конкретния човек,сигурно си е точен и свестен,ама ти си написал главния недостатък–"ЧОВЕК Е".
              Докато ни санкционират хора,а не машини,предпоставки за корупция ще има винаги."Което не става с пари,става с много пари"(както и с власт,с чар и т.н.)А като изходим от последното и от факта,че всички машини се контролират от хора,то корупция ще има(независимо в какви точно форми и с какъв ценоразпис).
              Та от горното излиза,че остава да го съди само Бог,ако го има....(А пък ако вярваме в Бог,ще трябва да си обясним доста подробно и термина "невинни жертви",щото хептен невинните хора са кът...Ама това си е отделна тема...)
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Това е много интересно и звучи много добре, но тук засега е неприложимо Повечето наши новобогаташи по декларирани доходи са пълни бедняци.
                Е, туй е друг въпрос!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Да, де, само дето живеят в дворци. Ей тва му е кьопавото на Закона. А трябва да бъде така, че като неможе да докаже по какъв начин е придобит имота - конфискация. Мисля, че в Румъния е точно така.
                  Само DIESEL !!!

Коментар

Нема-нема и стигнахте до фундаментални истини за устройството на обществото. А истината е, че нито вземането на книжките, нито глобите, нито порицанието пред строя са реално средство за борба с нарушенията, а с катастрофите - съвсем.

Контрол няма. Дали санкцията ще е 350 лева или 3500 лева или книжка ще ти вземат - все тая, ако те спрат веднъж в месеца и се разминеш с 20 лева. Ако няма измъкване всеки път, като направиш простотия, спокойно могат да направят глобата 10 лева - с малки суми, но редовно и милионер ще го усети в джоба си. Това всичкото е за нарушенията.

Катастрофите, колкото и да е тъжно, нямат почти нищо общо с нарушенията. Средството срещу тях са застраховките. Които да зависят не от нарушенията, а от изплатените щети. Сега има хора които годишно правят щети за 5000-15000 лева и така години наред, а застраховката им е 100, както на мен. И каското - 500 или колкото там.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                      Така е. И точно затова когато се прави трябва да се мисли дали прилагайки едно и също наказание за различни нарушители (с различни финансови възможности) ще се постигне един и същ ефект. При това, което се предлага в момента паралията ще си накриви капата и ще продължи да те разминава.
                      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                      LZ1YBB

Коментар

И за паралиите има начин, при това - независим от скапаната ни данъчна администрация. Глобата може да се определи като % не от заплатата, а от стойността на колата (по Шваке). Разбира се, производителите и вносителите ще са недоволни, но една власт би трябвало да може да го преживее. Разбира се, с тежките товарни машини и автобусите ще е друга методиката.

Коментар

За застраховките съм съгласен,че има резон,ама как точно според теб трябва да стане..?.За сега застраховката е на колата,а не на водача.Верно пише се обичаен водач,ама няма контрол върху това.(А и си спомням бегло за една червена Нива с пернишка регистрация....)Май върху доста неща трябва да се повиши контролът,за да може да се получи някаква що годе добре работеща схема(дори на пазарния принцип,с помощта на застраховките).
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Разбира се, с тежките товарни машини и автобусите ще е друга методиката.
                            Може и да не е - те най-много трябва да внимават и да не нарушават закона.
                            Много добра идея, но трябва да се внимава каква кола се иска назаем или се взема под наем

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              За сега застраховката е на колата,а не на водача.Верно пише се обичаен водач,ама няма контрол върху това.
                              На автомобила е застраховката пак по същата финансова причина - да се събират повече пари.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                                За застраховките съм съгласен,че има резон,ама как точно според теб трябва да стане..?.За сега застраховката е на колата,а не на водача.Верно пише се обичаен водач,ама няма контрол върху това.
                                Никакво значение няма върху кого точно е застраховката, само да има обратна връзка. Процесът е статистически така или иначе.
                                Ако с дадена кола често стават бели, застраховката на собственика се вдига. Ама че колата била на баба Станка от Хвойново или на фирма Талибан Куриер АД - винаги има схема, по която да се накове канчето на идиота, който докарва разходи. Особено, ако застраховката не се занулява при нов собственик и всеки като купува стара кола, може да види какво го чака при застрахователите.

Механизми има. Просто властта към момента няма нужда от безопасно движение. Нито пък от подредено движение (двете нямат много общо, както вече казах).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X