Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зона на действие на комбинация от знаци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зона на действие на комбинация от знаци

С риск да се изложа като неграмотен шофьор, искам да попитам - каква е зоната на действие на комбинация от знаци А12 и В26 поставени вертикално един над друг:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A12.jpg
Прегледи:1
Размер:4.4 КБ
ID:5901627

Име:V26.jpg
Размер:6.4 КБ
ID:5901628

Зоната на действие на предупредителния знак извън населено място (ако липсва табела Т2) е от 100 до 150 метра, на забранителния до следващо кръстовище или на знак който отменя забраната.

Питам, защото по магистрала Хемус са набучкали доста от горните знаци. Явно им излиза по - евтино да шибнат един знак, вместо да вземат да оправят настилката. Та, хипотетично, ако ме засекат със 51 км/ч на 149-тия метър след комбинацията от знаци - в нарушение ли съм или не ?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

От: Зона на действие на комбинация от знаци

Зоната на действие на предупредителния знак извън населено място (ако липсва табела Т2) е от 100 до 150 метра, на забранителния до следващо кръстовище или на знак който отменя забраната.
    С разликата, че можеш да имаш пояснителна табела под знака указваща зоната на неговото действие. На другото сам си отговорил.

Коментар

Пояснителна табела естествено няма. Явно парите не са стигнали. Да не говорим че на първия тунел от София към Ботевград и пояснителните табели са сбъркани, ама тва е един друг филм. А на въпроса "ако ме засекат със 51 км/ч на 149-тия метър след комбинацията от знаци - в нарушение ли съм или не ? " отговор нямам, за това питам. В смисъл - как аз (или респективно КАТ) ще докажем за коя точно бабуна се отнася (или не се отнася) предупредителния знак ? Щото в правилника пише "от 100 до 150 метра". Е, как се определя за всеки конкретен знак, 100 ли е, 150 ли е, 136,5 ли е ? И как с наличните радари ще докажат точно на колко метра след знака са ме засекли ?

Коментар

Явно нещо ти тежи.

Кажи направо какво се е случило. Иначе гадното на тези знаци е, че ако уцелиш дупка след подобен знак, няма каско, няма и съд за агенция пътища, щото са те предупредили.

Коментар

Всъщност нищо не ми тежи. Поне не и в смисъла който ти влагаш - не са ме хващали и не са ме глобявали Колкото и смешно да звучи - опитвам се да бъда изряден шофьор. Ако някога псуваш тъпънара пред теб, който наистина намаля до 60 км/ч на всеки знак с ограничение 60 км/ч на прав и широк междуградски път - има голям шанс това да съм аз, предплагам лудите не сме много Но понякога пътните знаци натряскани къде на място, къде не съвсем, по родните пътища дори и мен ме хвърлят в тежък размисъл... Така че съвсем искренно се интересувам колко е законовата зона на действие на тези знаци - просто за да я спазвам. И да си знам правата при евентуален спор с органите на реда.

Коментар

Гледай сега. Нали знаеш, че ако караш с 60 на ограничение 60 може да ти е изтекъл прегледа или да нямаш резервни крушки, или левия габарит да ти е изгорял по пътя. Все за нещо ще се захванат. Та затова и не знам с какво да ти помогна и търсих някаква конкретика. А иначе си прав. Псувам си лекичко. Като пътувам по работа. Като си се придвижвам по лични причини, мен ме псуват. Аз се влача и по-бавно.

Ама то да търсиш логика в закона за движение по пътищата си е малко като "вола и телето". Днес един такъв министерски "бумер" 6002 не знам на кой е, карайки по релсите на семинарията, пресече две колони срещуположно-движещи се автомобили, за да отиде ееей там първи. Питай го него за законите, движението и к'вот там се сетиш.

Намислил съм утре и аз да пробвам, хем съм и по-респектиращ така да се каже автомобилно.

Сори за спама. Наистина.

Коментар

А, ами че то семпли личности, намиращи духовно себеутвърждаване във факта да прередят цяла колона чинно чакащи на светофара "балъци" виждам всеки ден. А сигурен съм, и огромна част от пишещите във този форум. Дали са със синя лампа, дипломатически номер или просто обикновени простаци няма особенно значение. Това което има значение е, че аз не желая да падам на тяхното интелектуално ниво. Ако ме питаш мен - недей и ти. Та затова си задавам наивните въпроси. И предпочитам да видя гредата в собственото си око. Както казах, лудите сме малко, добре дошъл в клуба

Коментар

Да не говорим че на първия тунел от София към Ботевград и пояснителните табели са сбъркани, ама тва е един друг филм. А на въпроса "ако ме засекат със 51 км/ч на 149-тия метър след комбинацията от знаци - в нарушение ли съм или не ? " отговор нямам, за това питам.
                Ако са те барнали там с превишена можеш да събориш наказателното постановление.Така поставените знаци не важат за тунела.Въпреки, че идеята е да важат точно за там.Друг е въпроса защо?Опаааааааааааа в грешка съм.Написаното от мен важи за 2-я тунел.Не за тунел Витиня, който ти имаш предвид.Та защо има ограничение в него не знам.Ако има някаква логика,ама няма,то е може би в отклонението за Арабаконак точно преди тунела в посока София - Варна.Одавна се каня да направя снимки на така поставените знаци по тунелите и да попитам за къде важат, ама нали все бързаме и все гониме задачи.Все ще дойде ред.

Коментар

Аз пък съвсем наскоро установих че последните 30-тина км от АМ Хемус (след последния тунел посока София), всъщност не са магистрала Още от лятото, поради един от поредните ремонти, на изкачването между двата последни тунела има поставен знак Д6 "Край на автомагистрала"

Име:D6.jpg
Размер:5.1 КБ
ID:5234810

След това чак до София знак Д5 "Автомагистрала" просто липсва:

Име:D5.jpg
Размер:4.1 КБ
ID:5234814

Със всички произтичащи от това последствия Чак се чудя как някой по светнат катаджия още не е направил пачка...

П.С. Всъщност има един знак Д5 на около 500 метра от последния тунел, но той е поставен на вливането на първокласен път в магистралата (от дясната страна) и се отнася за движещите се по него.

Коментар

Ааааа много бъркаш друже.Стоят след въпросното ограничение точно с/у караулката, която е горе на високото,в ляво от магистралата посока София.Там преди 2 години правиха фугите на мостовете.Беше лятото.И беше ад.10 километрова колона в посока Варна.Както виждаме ремонта е качествен.Ограничение 60 в изкачването.Втора ,трета, аз а камионите може и първа.Между другото, точно това калпаво строителство и ремонти ни спасява от платените магистрали за сега.А са ги въвели, а са пропищели от плащане на обезщетения.По евронорма всяка неравност от над 1 см. на автомагистрала е недопустима.Кръпки се допускат само на цялата лента с минимална дължина от 20 метра.

Коментар

Първоначално публикуван от Воден дух Преглед на мнение
                      .....Опаааааааааааа в грешка съм.Написаното от мен важи за 2-я тунел.Не за тунел Витиня, който ти имаш предвид.Та защо има ограничение в него не знам.Ако има някаква логика,ама няма......
                      Сори , но не схванах за ограничението на скоростта ли говорите , или за неравностите по пътя . ..или и за двете.
                      ...Ако е за ограничението на скорост - логика има . А тя е : "Внимание Джигити ! Въпреки чувството ви за богопомазани , молим ви , поне в тунелите не карайте като за онзи свят ! За ваше добро е . И за доброто на невинните. Не че ние не сме построили Магистралата по стандарт , а защото на Природата не може да се противопоставяме "

В тези тунели и по тази магистрала карам откак почна изграждането и (преди това - по стария път. С Балканче - 50 кубика.) . Бил съм свидетел и участник в следния казус ( както е модерно да му викат) : Декември , влажно и студено време , за не повече от 5 мин. вследствие на един гаден бръснещ вятър асфалта буквално се заледи ! Тъкмо бях се качил от Ботевград в посока София ( някъде около сегашната бензиностанция на Лукойл) . Навлизайки в първия тунел усетих пързалката . С 20 тонен камион . Чукнах блокажа и как прехвърлих Витиня - аз си знам . С паралелното зрение обаче се нагледах на чудесии , сътворени от хора без чувство за самосъхранение !
                      .... в такива ситуации и бат`Бойко не може да помогне ! Единствено бавното и внимателно каране .

ПС. Години по-късно на тунелите на Правец ми направиха акт за превишена скорост посред лято .С лека кола . Мерцедес . Опитах да обясня на милиционера , че ако стане нещо в тунела , тази кола при 100км./ч. ше закове на място преди да си мигнал . Човека кротко ме попита : Ти видя ли знака ( ограничението е 80 км/ч) ? ..... Подписах акта без възражение .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

С последните промени не мога да коментирам, но в стария правилник тази комбинация имаше опиксание със действие на забранителния знак до действието на предупредителния, ако няма табелка указваща друго.
                        А са сложени точно с тази причина да не се плащат обещетения при инциденти.
                        Всички тунели са с ограничение 80 км.В Словакия също е така за други страни не си спомням.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                          С последните промени не мога да коментирам, но в стария правилник тази комбинация имаше опиксание със действие на забранителния знак до действието на предупредителния, ако няма табелка указваща друго.
                          ....
                          И аз мисля че е така,
                          благодаря за темата, че ще ме накара да почета малко
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Това е моята история ма магистрала Хемус

Има и продължение Една година по-късно
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-12-10, 11:50.
                            Седем милиона души имат щастието да живеят в България, а останалите хора по света, нямат това щастие, но пък имат всичко останало..
                            LZ1BGM Тел.0887482136

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                              И на мен това ми беше първата мисъл, но като загледах сегашния правилник, не го открих.

Zipmotors, изправи ми се косата. Слава Богу, че сте живи и без фатални последици. Поредното напомняне, че това "щастие" от подписа ти понякога може да струва скъпо. Не че в цивилизованите страни не се случват инциденти в резултат на нечия некомптетентност или престъпно нехайство, но подозирам, не се повтаря същата грешка месец по-късно, нито средностатистическият гражданин не може да заведе дело с/у виновника, защото струва прекалено скъпо. Пожелавам ви скорошно довъзстановяване и късметът да е с вас!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X