Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

Абсолютно,не е като мен дето е купил 5 Олайта последните 2 месеца и който благодарение на единия от тях не ме сгазиха снощи пред Лонг Бийч.

И за мен не е само светене то,може и друг да го докарва на светене макар,че и това не го виждам.За МЕН е по-важно да знам,че кога го хвана ще светне,а не 50/50 шанс,на такова не си залагам задника,но пък виж бих платил и повечко ако трябва.

Всеки според идеите си
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

'Що не си направите едно просто и практично тестче - В тъмна нощ в гора или срещу стена наблюдавайте лъча, петното, осветеността, издръжливостта и т.н. докато изпиете по няколко бири. Ей го, и се затопля вече. Но сложете сходни фенери в разни пликчета/парцалчета/кашончета и т.н. така, че да се дебрандират та да няма пристрастия и 4-5 човека гласувайте по точки в табличка. После срам-несрам ще гледате кой какво може.......Тоци, сметки, луменени......ала-бала...
      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
        'Що не си направите едно просто и практично тестче - В тъмна нощ в гора или срещу стена наблюдавайте лъча, петното, осветеността, издръжливостта и т.н. докато изпиете по няколко бири. Ей го, и се затопля вече. Но сложете сходни фенери в разни пликчета/парцалчета/кашончета и т.н. така, че да се дебрандират та да няма пристрастия и 4-5 човека гласувайте по точки в табличка. После срам-несрам ще гледате кой какво може.......Тоци, сметки, луменени......ала-бала...
        Това, за сходните фенери, прекрасно го е обяснил VESKOV и напълно съм съгласен ! Моята теза е , че на Олайт цените, спрямо на останалите китайчета са смехотворно надути!.Освен това се опитвам да обясня,че има и предложения, който силно се доближават до аналозите на Олайт и пак са на 3-4 пъти по-добра цена(не говорим за тия дето са 10 и нагоре пъти по-евтини).Ако пък говорим,за определени пари ,какво можем да си купим от Олайт и какво от другите китайчета, и каква работа ще вършат.....няма смисъл, мисля , че и на Sparkybg му е ясно.
        Като говоря за определен фенер(моя например), не говоря теоретично(като някои ) -,а от опит!Не, че не обичам теоретиците, за некои неща - няма спор .Ама, кат не сте и пипали, и дори виждали даденото нещо??? Те, това ме дразни.Хубаво е да имаш самочувствие,и аз го имам.Ама все пак, трябва да си готов и на изненади

Коментар

Така де - премери. Току виж и сам се изненадаш.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Или ти е сложно?
            Ми,сложно ми е....Чудя се с кой уред,как да я премеря???

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140509_134907.jpg
Прегледи:1
Размер:122.9 КБ
ID:5586653

Sparky, ама ти верно мислиш, че си пиша ей така,кат ....
            И преди, да пиша нещо, не съм го проверил?

Виж, ако не знаеш, ТТ данните на тая "въшка" на Олайт. Дето струва,колкото 2 фенера, кат по-големичкия.Събирам една публика, от лаици и ще чуеш "обективни" мнения .Да ти кажат, колко са 280 лумена .

Коментар

Не ме интересуват TT данните на "тая въшка Олайт". Интересува ме консумацията на твоя, в "турбо-хипер-гига" режима и.

...и впрочем, от тия на снимката само един уред става за нещо. Другите са музейни експонати.

Е, сложно ли ти е, или просто не искаш?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...и впрочем, от тия на снимката само един уред става за нещо. Другите са музейни експонати.
                Музейни, кат фенера ли ?

"Единия" уред........ е ясен.Ама Метрата си е с мен от 14 годинки и "не си го давам" !

Коментар

Хубаво де, използвай който ти е най-любим по предназначение за да измериш консумацията на фенера. Че не тачиш Олайт вече и арменския поп разбра. Да видим това, дето тачиш колко общо има с надписите върху него.

ПП: На колелото си имам фар с обикновена крушка с 2 батерии. От преди 10-12 години. И той си върши работата перфектно.

Коментар

Хубаво де, използвай който ти е най-любим по предназначение за да измериш консумацията на фенера. Че не тачиш Олайт вече и арменския поп разбра. Да видим това, дето тачиш колко общо има с надписите върху него.

ПП: На колелото си имам фар с обикновена крушка с 2 батерии. От преди 10-12 години. И той си върши работата перфектно.
                    Кога съм казал, че Олайт са лоши фенери? Почти същите, като останалите китайски, само дето са на неколкократно по - високи цени .

Това е резултата с 3 годишните "китайски батерии".

Име:IMG_20140509_152949.jpg
Размер:113.4 КБ
ID:5586660

Ако сложа "добри" батерии?

Що започнаха да не те интересуват данните на Олайт.Нали,каквото си пишат - това уж е реалното ?

Коментар

Е, не беше сложно. 19 вата. Диодите са изпържени почти до край. При тия условия дават около 190 лумена всеки. Тоест, ако приемем че по веригата няма никакви други загуби и диодите са с 25 градуса температура - 1140 лумена. Само дето нито работят на 25 градуса, нито всичко друго е идеално. Тоест ако вдигне 1000 лумена трябва да си щастлив.

Е, не беше трудно, нали?

Олайт никога не са ме интересували твърде. И да - поне по сметки това, което пише върху тях е реалистично за постигане, за разлика от това, дето пише върху китайците, включително твоя. Ако Бенцбоса или някой друг притежател на Олайт премери консумацията на неговия, може да направим същата сметка и за него.

ПП: Фенера е с драйвър. Батериите нямат (или не би трябвало да имат, ако драйвъра е какъвто трябва) значение за консумацията, а само за времето на светене.

Коментар

Отдавна съм го казал-над 1000.
                        Последно редактирано от krasimir.n; 09-05-14, 17:50.

Коментар

Отдавна съм го казал-над 1000. Ама некои ора,гледат малко отвисочко, не верват на обикновения "потребител" .
                          Бакалските сметки --са си за теб.Нали,с бакалските сметки по горе -му дваше макс.600 лумена? Сега?--от теб да мине--да съм бил щастлив ако давал 1000?? БЛАГОДАРЯ за благосклонноста!
                          "Турбо" режима го ползвам обикновено секунди. Аз мога да кажа примерно ,че дават по 228 лумена на - всеки! Ама, няма да го кажа, щот го гледам как свети и ми стига.А не е,кат да не съм сравнявал.

П.П:Батериите имат значение, вервай ми.Дори и при прословутия Олайт. ВИДИМО е!

Какво ще кажеш,да спрем да говорим наизуст.
                          Да обсъждаме фенери, които поне сме ги държали в ръка и сме ги видели, колко светят?

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir.n Преглед на мнение
                            Аз мога да кажа примерно ,че дават по 228 лумена на - всеки!
                            Ти можеш да кажеш че дават и по 1000, само дето тоя, дето ги прави си е написал в документацията колко дават.

П.П:Батериите имат значение, вервай ми.Дори и при прословутия Олайт. ВИДИМО е!
                            Значи драйвъра е калпав. Ако има Олайт с такива драйвъри - и там е калпав. Ако драйвъра е като хората, докато в батерията има и 10% заряд диода свети еднакво и с нови и със стари батерии. Разликата е само в продължителността на светене.

Какво ще кажеш,да спрем да говорим наизуст.
                            Не знам кой говори наизуст щото така видял, и кой го убеждаваше в 10 поста просто да премери за 2 минути какво е реалното положение. С диоди напоследък се разправям през ден, и меря често-често, и много добре знам какво дават или не дават. Знам и какво даваха тия от преди 2-3 години. Фенера ти дава около 1000 лумена при 20 вата. Днешен фенер може да даде същото при 5-7 вата. Ама точно тоя засега го прави само Олайт. Тоест, ще свети колкото твоя само с една батерия, ще грее в пъти по-малко, ще е лек в пъти по-малко, и ще дава същото.

Да обсъждаме фенери, които поне сме ги държали в ръка и сме ги видели, колко светят?
                            Обсъждаме лумени и шарени надписи. Лумените са това, което излиза от диодите. Какво става после с тях, къде и как отиват най-малкото няма как да измерим, нито пък бих тръгнал да го правя. При ползване на 20 вата по-продължително време диодите в тоя фенер ще се опекат, защото тая мощност няма къде да отиде. Той и при 10 вата ще се нагрее доста прилично.
                            Последно редактирано от sparkybg; 09-05-14, 22:07.

Коментар

Gentlemen...

Име:image.jpg
Размер:161.7 КБ
ID:5586746
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                Gentlemen...

[ATTACH=CONFIG]710072[/ATTACH]
                                Ta?

Не разбрах, какво показваш ?
                                Правиш ли разлика,между 2,58 А и 61,2 mA?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X