Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво да си светна, на 2-3 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: С какво да си светна, на 2-3 км?

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
    Извинявам се, че не съм го казал с подходящата дикция. С интерес чета какво пише Стефан. Решавам да правя нещо и питам. Той се появява и ми казва защо няма да се получи. Само ще изразходвам енергия, за да разбера, че няма да стане. Същото е и положението с темата за прахосмукачките. (тя е най-скорошна) Та шеговито го казах.
    Да ти кажа ли, защо така се получава?
    Много се нерви, че е учил девети клас преди незнайно колко години, а тези дето са го учили същото преди по-малко от 10 са забравили за какво иде реч в часовете по физика.
    И не само по физика.
    п.с. света не е само в компа и гуглето. И не е от оня ден.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Да ти кажа ли, защо така се получава?
      Много се нерви, че е учил девети клас преди незнайно колко години, а тези дето са го учили същото преди по-малко от 10 са забравили за какво иде реч в часовете по физика.
      И не само по физика.
      п.с. света не е само в компа и гуглето. И не е от оня ден.
      Подхващаш друга тема. А ясно и знаеш отговорите. Лично на мен ако ми беше ясно, темата щеше да се казва:
      " Да ви светна, как да си светнете" Но уви физиката ми е слаба, такава е била и за напред ще ми бъде, ако не ми потрябва крещящо и да седна да почета. А тя е необятна и пак много неща няма да са ми ясни. Попитах и хората ми отговориха, със това с което искам, и по начина, по който искам няма да стане.
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        ...В Америка всичко над 0.5 мВ е забранено заради няколко случая с паднали самолети заради заслепяване на пилотите...
        Няма случаи с паднали самолети. Има случаи със заслепяване на пилотите, най-редовно, и зачестяващи. Но още не са тръгнали да падат.

Ограничението на 0.5mw е понеже това е максималната мощност при която не увреждат окото при "пряко попадение" за период до 0.25 секунди.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Стана ми любопитно: миливати лазери са забранени, а тези мегавати ксенон не са ли опасни? От тях не самолет, а направо МКС може да падне?!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Стана ми любопитно: миливати лазери са забранени, а тези мегавати ксенон не са ли опасни? От тях не самолет, а направо МКС може да падне?!

Има разлика. Едното е кохерентен светлинен лъч, другото е насочен светлинен поток. За второто, да метне на 300км си требе точков светлинен източник с много голяма мощност. Те такъв още не е измислен, за сега.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Все пак са насочени вертикално нагоре - трудно ще светнат пряко в очите на пилотите, освен ако самолета не лети право надолу .
              За сметка на това от време на време ги спират за по 20 минути за да се разотидат птиците.

С лазерите проблемът е когато идиотчетата целенасочено се опитват да праснат кабината при кацане или излитане, под някакви по-полегати ъгли.

Ето ги симулациите:

5мв, от 1200 метра:

5мв, от 400м:

5мв, от 115м:

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Това, което искате да правите се прави от държавата, общината или нещо подоно, ресурсоемко е. И не се прави от километри, а от близо с примерно металхалидни лампи. И то не толкова силни, колкото си мислите. Има го из белите държави по много, и пак се борят да намалят разходите, демек поне с 200-500 В... Търси се широка светлина /да ме прощава Стефан за лаишкия изказ/, а не точкова. На принципа на уличното осветление е, просто обърнато нагоре... Уви при нас няма воля за такива неща, освен от страна на ентусиасти, които трябва да изхарчат повече от животния си доход за да стане...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Това, което искате да правите се прави от държавата, общината или нещо подоно, ресурсоемко е. И не се прави от километри, а от близо с примерно металхалидни лампи. И то не толкова силни, колкото си мислите. Има го из белите държави по много, и пак се борят да намалят разходите, демек поне с 200-500 В... Търси се широка светлина /да ме прощава Стефан за лаишкия изказ/, а не точкова. На принципа на уличното осветление е, просто обърнато нагоре... Уви при нас няма воля за такива неща, освен от страна на ентусиасти, които трябва да изхарчат повече от животния си доход за да стане...
                  Това за което говорих го знам, от миналия век. И тук вече го има, но това го знаеш. Идеята беше, за няколко минути да осветим Ботев от различните хижи, в близост. Разбрах, че без сериозен ресурс не може да стане. Даже по-неудобно, но по-евтино би станало от 50 м. Ама тогава се появяват други проблеми, които също са ресурсоемки.

Коментар

Леко на шега, но най-лесно е да се освети ако се направи писта за ски...

Коментар

Леко на шега, но най-лесно е да се освети ако се направи писта за ски...
                      Цък, не позна! Мислиш ли, че ако беше изгодно икономически не биха го налазили, като знаем каква йога се разиграва по курортите. За съм, за зимните спортове, но и тук отиваме в друга тема. Която идва по-сложна и от физиката.

Коментар

Готините неща, обикновено не са икономически изгодни, ако мога да перефразирам...

Коментар

НЕ СЪЩЕСТВУВАТ безопасни за очите лазери. Нито по мощността, нито по времето на осветяване. Колкото и да са малки и двете.
                          Има няколко екзотични изключения, но те са практически недостъпни и за специалистите, които наистина се нуждаят от такова, и публиката няма как да се сблъска с тях. Много са скъпи. И още едно - 3,39 микрона, което се използва във военните далекомери, и пак не е масово разпространено.
                          Проблемът с малоумните педалчета с лазерните показалки е друг. Вероятността пилотите да ослепеят е около нулата, а вероятността да разбият самолета - много голяма. Работата е там, че заслепеното от лазер око "запомня" последната картинка от момента преди заслепяването. Човекът е наясно какво се е случило, както може се бори да преодолее проблема, и по едно време, примерно след 5 секунди, му се струва че пак е прогледнал, пак чете приборите и вижда обстановката. А мозъкът всъщност му показва старата записана картинка. Това може да трае и 20 секунди, което при кацане ще значи смърт. Хубавото е, че дебилите нямат мощни лазери, не познават проблема, и не могат да ги насочват добре. И че пилотите са двама. Което не значи че всеки такъв който хванат, не трябва да бъде набит на кол, преди да пукне на хуя на сенегалец, който му е заврян в устата.
                          Понеже идиотията на буклуците е масова, както и толерастията на властите, видимо скоро ще въведат щатно противолазерни филтри на остъклението, или поне очила.

Коментар

Да се включа и аз с едно прожекторче от нашия бранш, от 1 до 8 км.

Светлинен лъч "Sky Light NEO NEON"

Седем хиляди вата на открито движещ главата Sky Light NEO NEON
                            1000W-5000W IP54 открито светлина
                            power доставка: AC220V/380V 50-60Hz потребление: 1KW-7kW
                            напрежение: AC220V/50Hz AC380V/60Hz
                            ток: 5A-35A
                            ксенонова лампа 1KW-7kW
                            продължителност на живота лампата: 1000 часа
                            съпротива:> 2M?,
                            ефект цвят на светлината : бял,
                            ъгъл: Пан 90 °, наклон 60 градуса
                            ъгъла на лъча: 0,6 ° -0,8 °
                            обхват на светлината :1-8 км

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Projektor.jpg
Прегледи:1
Размер:90.6 КБ
ID:5442224

Ако решите да го купувате, намерих обявата в продавалника
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

E готино е /к'фи пари?/ само дето не тежи ни 3, ни 4 кг, а по-скоро 30-40... поне.

Коментар

E готино е /к'фи пари?/ само дето не тежи ни 3, ни 4 кг, а по-скоро 30-40... поне.
                                Е, не е като да са 3 бр. ЗиЛ -а...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X