Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автомобилна аптечка DIN 13164, 2026
Свий
X
-
Що, ти бързаш ли?
Мой приятел живее в Гърция от 25 години. Провериха го само веднъж. Плати 3500 Е и вече е по-внимателен.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
За какво нарушение?Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеЩо, ти бързаш ли?
Мой приятел живее в Гърция от 25 години. Провериха го само веднъж. Плати 3500 Е и вече е по-внимателен.
Коментар
-
Страшно обичам черния хумор, но за трупове ако не си носиш черен полиетиленов чувал, може да жертваш одеалото за кърска лябов ( ако си достатъчно млад да ползваш и носиш такова) За Трапера и Боса - станиола е термо щит ( както се писа по-горе ) основно съм го виждал при термо травми ( пострадали при пожар ) сигурно става някак си и при дъж и вятър, Трупа (освен ако не е твоя) защо да го завиваш с твоето фолио, ще си го опаковат по-късно спаситерните служби. По-горе е писано "допуска се чупене на ребро/а" - НЕДОПУСТИМО! Натиска се длан въху длан гръдната кост, пропада няколко сантиметра и до там , ако се прекали може и да се спука ребро , но натиска върху ребо ( още повече "умишлено счупване") може да доведе до пробиване на дроба ( недай си боже съцето ) и душата отлита. За проверка на дихателна дейност ако не е много горещо по старовремски се ползва огледало или стъкло поставено върху устата и носа дъха колкото и да е слаб го запотява .......но се отклонявам от темата.
-
За тия аптечки по DIN нямам обяснение защо са им толкова бинтове и марли, а няма никакви лекарства. За над 1 000 000 км и 40 години шофиране никога не са ми трябвали, за разлика от обезболяващи срещу главобол и зъбобол, против алергия след ужилване, или йод при нараняване, напр.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
- 1 like
Коментар
-
За това нося две аптечки. Една за пред властите и една която ползвам реално. Във втората има лекарства, бинтове, марли, лепенки за рани и други медикаменти. А първата е запечатана и никога не е отваряна. В интерес на истината за толкова години шофиране само веднъж катаджии са ми искали аптечка на път. Показах им я, видяха я, не я отваряха и толкова..
-
Да де, но за лекарства ти трябва рецепта, по де да знам кой DIN. Тя се продава отделно.
- 1 like
Коментар
-
Деди, написах "допуска се", а не трябва, нужно е, задължително или умишлено. В оптималния случай не се чупи / пука, ама на практика се получава, особено при възрастен човек, където костите поради времето и старостта вече не са толкова еластични.
#19.4
дядо владо коментира
Днес, 10:54 ....По-горе е писано "допуска се чупене на ребро/а" - НЕДОПУСТИМО! Натиска се длан върху длан гръдната кост, пропада няколко сантиметра и до там , ако се прекали може и да се спука ребро , но натиска върху ребpо ( още повече "умишлено счупване") може да доведе до пробиване на дроба ( не дай си боже сърцето ) и душата отлита.
И под чупене не разбирай брутално счупване на две с последваща пенетрация на дробовете. Такава сила не е нужна при реанимация, дълбочината също не е достатъчна, а и не е нужно, за перфорация на дроб, сърце. Вероятно е коректно да се каже спукване. Става най-често в областа при гръдната кост (там дето съм намазал с жълт цвят):
И като край на полемиката ще си позволя един цитат, които чух случайно в метрото от един парамедик от немската армия: "Bei einer guten Herzdruckmassage, brechen mindestens zwei Rippen" = По време на правилна CPR (кардио реанимация), поне две ребра ще/се счупят.Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Ти на колко си години, бре?trapper коментира
Днес, 20:59
Кога т'ва? На лекциите за съдия-изпълнители ли?
Учеше се в училище тая работа по ТЗВ време, няколко пъти:
- в часовете по физическо в прогимназията (6-ти или 7-ми клас), идваше и училищният лекар или сестра да показва как се прави изкуствено дишане;
- в часовете по военно (НВО се водеше) в гимназията, пак училищен лекар, но и съответния О.З. офицер, който преподаваше "НВО" вземаше участие;
Специално бая ти Боголюб го е учил още на няколко места - в съветското училище, някъде 3-ти или 4-ти клас (ГТО = "готов к труду и обороне"
имам и значка за премината там детска степен
) а също така в казармата (заедно с простотиите по химическа и ОМП защита, имаше и първа помощ при бедствия и аварии), както и по "Гражданска отбрана" (който помни Шкумбата: "да се завием с бял чаршаф и да вървим бавно към гробищата") в университета.
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар