Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобилна аптечка DIN 13164, 2026

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автомобилна аптечка DIN 13164, 2026

Гръцката полиция работи по екипировката на колите. Акцентът е Автомобилната аптечка, по DIN 13164, 2026. Всички бинтове, марли, лепенки и т.н. трябва да са по DIN. Не намерих такава, която да има обдишвател и жълно-сребристо покривало за жертви.
    Говорих с кума, който е лекар. Оказа се, че с медицински апарати за обдишване на пострадали е необходимо специално обучение ... голем майтап.
    Но, понеже глобата почва от 30 Е, предпочитам да си купя нова аптечка със сертификат. В нета намерих реклами за Лидл, ама йок. В Тему има десетки обяви, но никъде не намерих сертифицирано фолио за трупове.

Въпросът ми е: някой справил ли се е вече с този проблем? Ако "да" - моля да прати линк към продавача.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

УЖАС
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение

Въпросът ми е: някой справил ли се е вече с този проблем?...

Вероятно не такова решение ти трябва но моето е, че просно гледам да не ходя там.
      Нещо като кампанията преди години на румънците да търсят пожарогасители и в моторите,
      Пари трябват навсякъде!

PS: У Немя намерам доста резултати на аптечки с този сертификат.
      Вюрт включително.
      Питай тукашното дали нямат.
      Последно редактирано от Esper; 21-04-26, 04:55.
      Враг усраине

Коментар

Доставките на "СкруЦ" (Скрудж) до Клета Майка България са обикновено 1 (едно) €

https://www.skroutz.gr/articles/3890...i-allazei-2026
        Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

Ма откога дойчландските стандарти са задължителнии за други държави?
          Гърците да не би да са вдигнали температура или това е партенка?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Няма ли некви сергии за аптечки у гръцко, непосредствено след границата!?!
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              Вероятно има у некое село, ама след техния КАТ. Ама край магистралата до Солун - надали.

Тете у Немя а егое и у татковИната.

Румънците "отмениха" пожарогЪсителите, които по техен закон наистина бяха нужди и за мотор.
            Доколкото си спомням внесоха корекция в закона си.
            Гречките - едва ли.
            Ще си затрая.
            Враг усраине

Коментар

https://www.amazon.de/-/en/BigDean-F...language=de_DE

Тези дали стават?
              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Според гърците - не.
                * нямат новите неща;
                * гаранцията е до 3 г.

Трябва да е 2026 DIN13164.

Поредната дебилщина и бюрокрация.

Ако има нещо смислено, което трябва да се изисква, то това е курс със сертификат за умения да даваш първа помощ.
              Кел файда ако имаш аптечка с каквото и да било в нея, ако не знаеш как да ги използваш. А повечето хора не знаят / не могат / забравили са.
              Например уред за обдишване е безмислица, ако не е съпроводено със сърдечен масаж (няма го в аптечката). Т.е. липса на медиум (кръвта), с което кислорода да се разнася в тялото, важен е мозъка. Акцента и 80-90% от работата е сърдечния масаж.
              27-30 сърдечни тласъка / напомпвания последвани от 4-5 вдишвания / вкарвани с уред или директно уста в уста, главата се дърпа назад, предварителна проверка за езика или наличие на чуждо тяло в устата. Допуска се умишлено счупване на ребрата (в областа на сърдечния масаж) с цел улесняване на масажа. Ребро зараства, мозък без кислород е фатално. Перфектния вариант е наличието на дефибрилатор, но естествено това няма как да е налично при нормални обстоятелства.! Дефибрилатора не отменя извършването на сърдечен масаж. Играе ролята на проба за рестарт на сърцето !
              Това се прави непрекъснато и беспрекословно, ако трябва и на смени, защото е уморително, до идването на парамедиците. Преустановяването става само след изричната разпоредба на компетентен доктор. До тогава е задължително и жизненоважно, като прекъсването по собствена инициатива или осмутрение може да се тълкува като отказ и недаване на животоспасяваща помощ. Може да продължи с десетки минути, недай Боже часове.

Алуминиевото одеало не е животоспасяващо, но все пак доста важно. Предпазва от изстиване (хипотермия) – отразява обратно до ~90% от телесната топлина към тялото. Това е особено важно при травми, шок или престой на студено. Предпазва от прегряване – ако се използва правилно (сребристата страна навън), може да отразява слънчевата топлина и да пази от жега. Защита от вятър и влага – действа като бариера срещу дъжд и вятър.

Силно препоръчвам пожарогасител с клас АВС и чукче или уред за чупене на автопрозорци.

И пак повтарям- нужна е най-вече мотивация и умения да използваш всичко това. Пасивното наличие или незнание за употреба на уреди и матеряли обезмисля наличието им.

Извън автомобила, за дома- купете си един пожарогасител. Не струва милярди и го сложете на удобно място в дома си. ! Никога не гасете запалена мазнина, например пламнал тиган на котлона, с вода!!!!!!!!! Ама никога! Получава се взрив. Тиган, мазнина се гаси със задушаване, просто метнете едно одеало отгоре, или капак или ако може изхвърлете през прозореца или балкона. Използване на пожарогасител- само ако е с клас F.
              Не бъдете рамбовци и герои- СО2 и отровните газове убиват в пожара, самият огън е на 2, 3 място. Ако видите, че нещата излизат извън контрол, просто напуснете помещението. Предмети се купуват- майната им, ама от СО2 няма спасение, действа бързо и подмолно, не се усеща.

Вода на тиган / мазнина, олио

https://www.youtube.com/shorts/R5eM4...?feature=share

https://www.youtube.com/shorts/rtJAj...?feature=share
              Последно редактирано от Urko; 21-04-26, 12:48.
              Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                Катастрофите за които писах не се случвали на работата ми. На обществени пътища. То дори и вадене е преувеличено. Помагах да отворим врата и на хората да излязат на собствен ход. За вадене си трябва оборудване и познание.

• Urko
                Urko коментира
                Редактиране на коментар
                Важното е, че си помогнал. Принципно в днешно време малко хора го правят. По-им е интересно да снимат и да пускат в социалните мрежи, да ги у мерзавците и циниците.
                А за начина на КПРа ми (то всъщност не е мой начин) пак помисли
                Последно редактирано от Urko; 21-04-26, 22:51.

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                Хич не се гордея с това,че съм помагал. Даже от сегашната ми гледна точка го оценям като грешка. Първата катастрофа. Сигурно преди 25-30 години. Пияни цигани не можаха да вземат завоя на влизане в Камено. На тротоара,в оградата на къщата и по таван. Като отворих вратата на жигулата,тогава разбрах,че са цигани и пияни.
                Втората преди около 15 години. Пак цигани. Не спират на знак стоп и отнемат предимството на друга кола,която ги помита. Това на извънградско. Циганите пак бяха по таван. Имаше и умрели цигани.
                Относно КПР-а.Няма какво да мисля. То си има стандарт. Последно е това : 30 натиска на сърцето към 2 пълни издишвания в устата на пострадалия. Но по-важното е,че сърдечен масаж се прави когато няма пулс,а не когато няма дишане.😉Интересното е,че без да се е променяла анатомията и физиологията на човек,стандартите многократно са променяни през годините.
                Последно редактирано от kameno karp; 21-04-26, 23:27.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Доставките на "СкруЦ" (Скрудж) до Клета Майка България са обикновено 1 (едно) €

https://www.skroutz.gr/articles/3890...i-allazei-2026
              Намерих и Скръц.бг
              https://www.skroutz.bg/articles/3890...t-18-yuni-2026

Но никоя от предлаганите аптечки не мяза на новата с жълтото фолио в ляво:

ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Гърците да не би да са вдигнали температура или това е партенка?
              Подозирам, че е партенка, каквито всяка година в началото на туристическия сезон започват да се развяват из нашия интернет с посланието "Не ходете, мили хора, в Гърция! Там ще ви конфискуват колата, ще ви опандизят и @бат в затвора! Я, какво хубаво Бетономорие си имаме? Елате тук, манете ги тия византийци проклети!"
              В Гърция съм ходил много пъти само с малкия талон на колата (от стария образец талони), с налични в колата (сложени от сина ми без да знам ) спрей, огромен нож, брадва (била неква промоция, ли награда на Лукойл преди време и синът ми я взел), лопата (тази съм си я купувал аз преди 12-13 г.), теглич (недемонтируем) и какви ли не подобни предмети, само огнестрелно оръжие и наркотици не е имало, за всичко това требеше още да съм в "Коридалос" ®
              Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

Не е партенка, вярно е. Имам роднини, които ходят за риба всеки месец, от тях разбрах. Има го и в нашите медии, влиза от средата на юни или юли. И не е никаква драма, четох че там струвал комплекта между 8- 15 евро, а глобата е 30. Спираш в първото село там и купуваш,. Те и тук ще ги пуснат. Все пак София ще ходи на море скоро. Е, цената ще я бутнат по две ама....
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

https://www.temu.com/bg/%D0%B0%D0%B2...260_wu1okflue3

Коментар

Аптечка от тему? Хм...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Аптечка от тему? Хм...
                      Аптечката от Тему е на цената на аптечката от НЕ- Тему.

Вместо ние да станем като гърците по отношение на обслужването, например. Те взеха да стават като нас- по отношение на пълненето на бюджета с безсмислено изфабрикувани причини за глоби.

Утре туко-виж измислили и да имаш спасителни жилетки за всички пътници- нали острови, фериботи- това онова...

Два варианта: 15 евро за нова аптечка или 30 евро за глоба- као те хванат...

Аз тази година ще гласувам с краката си и ще ходя на море в Албания...
                      Последно редактирано от siem; 21-04-26, 20:10.
                      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• nikolas3
                        nikolas3 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Да, добре.
                        Само не минавай през Гърция тогава...
                        Инак с новите цени по магистралите само , цената на търсената аптечка , е тол таксите на едно пътуване. Еднопосочно.
                        Пък дали ще спаси живот или облекчи травма- нека да не знаем.

• siem
                        siem коментира
                        Редактиране на коментар
                        За чий ми е да минавам през Гърция?

Иначе що се отнася до аптечките- не става само с покупка - трябват и познания.
                        Имам няколко курса по първа помощ включително и такъв за високорискови зони с бойни действия.

Само че това гърците не ги интересува. Дай, аптечка или глоба. Типично по български. Това ме дразни. И НЕ, не са ми проблема жалките 30 евро. Аптечката в колата ми вероятно е по правилно и добре заредена от спешната чанта на селския фелдшер, само че няма въпросния EN- сертификат.

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                    X