Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на 4G/5G мрежите за бърза помощ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Използване на 4G/5G мрежите за бърза помощ

    Покрай дискусиите за хеликоптери стана дума за приложение на IP bonding технологиите (комбиниране на много GSM канали вкл. от различни оператори) за висококачествено пренасяне на видео и данни за дистанционна медицина, спешна помощ и спасяване.

    Ето една брошура, с описание на такава система на фирма LIVE-U. Имаме доста опит в България, Албания, Гърция, много телевизии изполват ежедневно подобни системи.
    Прикачени файлове
    Show must go on!
    LZ1VES

  • #2
    Това е представяне на хардуера

    Show must go on!
    LZ1VES

    Коментар


    • #3
      Здравейте.
      Може ли пояснения с прости думи - това е устройство, към което се включват източници на информация - камери, ендоскопи и др. Устройството изпраща информацията до произволен получател чрез мобилните мрежи. Предимството е по-висока скорост и надежност?

      Коментар


      • p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Линк агрегатор - ползва няколко мрежи в един и същи момент за да увеличи скоростта и качеството. Има го и при компютрите, най-просто - мрежова карта, в която да се вкарат два кабела от различни доставчици.

      • Savov
        Savov коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря!

      • Веско
        Веско коментира
        Редактиране на коментар
        Да, това е устройство, в което може да се поставят 8 СИМ карти, примерно по 2-3 карти от различни оператори, като IP се агрегира в една обща връзка. По-интересното е, че видео компресора активно следи трафика и се настройва според честотната лента на връзката. Според приложението, може да оптимизира в посока по-високо качество, или в по-ниска латентост. Устройството има четири видео входа, които може да изпращат четири видео картини едновременно - примерно една широкоъгълна камера за обща ориентация, с по-ниско качество, една камера с много висока резолюция и качество за дистанционна диагностика, един ехограф и още едно устройство с видео изход. Заедно с това има двупосочен аудио интерком, IP връзка за включване на цифрови устройства - ЕКГ, пулс, сатурометър и т.н.
        Цялата система може да се упрвлява и пренастройва при нужда от страната на стационара, с елементарен WEB базиран интерфейс.
        Такива подобни устройства се изполват във почти всички телевизии у нас, за репортажите, замествайки микровълновите линкове и стелитни комуникации. Въвеждането на 5G мрежи ще даде възможност на системата за много по-надеждна и качествена работа. Но дори и сега, в отдалечени райони, по границата, в планините, с използване на range extender се достига много добро покритие.

    • #4
      Тези неща ги има от златните времена на интернет модемите, когато имаше устройства, позволяващи да включиш няколко броя телефонни линии в един модем. Напредъкът от тогава очевидно е огромен. Ония устройства бяха злобно примитивни.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

      Коментар


      • #5
        Синхронното пренасяне на данни, видео компресора и другите технически решеня са интересни от инженерна гледна точка. На мен са ми интерески възможностите за реализиране на крайни индивидуално адаптирани за нуждите на клиента решения. И точно за това мисля, че специалисти с голям практически опит като UVT могат да са много полезни. Предимството на такова решение е в неговата завършеност - системата в линейката да е така направена, че след едночасово, еднодневно или едноседмично обучение, колкото трябва, но след това парамедика да може да използва системата и да работи в синхрон с екипа в болницата, без да отделя и 1 % от вниманието и ресурса си за самата система. Винаги има много решения на една задача, но тези които са лесни, бързи и интуитивни са особено привлекателни . Особено когато се касае за спасяване на живот и е силно желателно всеки път да се получава добре от първия път

        Та в тази връзка на мен наистина ще ми е интересно да се дават примери и разяснения за конкретните крайни системи и как работят в практиката.
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X