Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Серум срещу ухапване от змии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Серум срещу ухапване от змии?

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    1 и 2 са Усойници.
    3 и 4 са Смок.
    И едните и другите до като са малки имат жълти петна и ивици по тях .
    1 и 2 са отровни. Усойницата се върти в прохладни дерета , близо до вода.
    3 и 4 Смока се среща навсякъде и обича топлото .
    При теб какво е било - дере , вода или припекливо място ?

http://www.biodiversity.bg/static/wa...eptilia_10.jpg
    http://www.zoo-info.org/reptiles/ser...ra_ursinii.jpg

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...Esculape59.JPG
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...uorlineata.jpg
    Гледах подобни снимки на усойници, пепелянки, смоци и други такива животинки, но не я разпознах.
    При мен е градски двор, близо до Витоша, беше се навряла в един не голям иглолистен храст (нещо като клек).
    ++359885252320
    Драго

Honda CR-V 3 gen.

Коментар

Първоначално публикуван от Драгох2 Преглед на мнение
      Гледах подобни снимки на усойници, пепелянки, смоци и други такива животинки, но не я разпознах.
      При мен е градски двор, близо до Витоша, беше се навряла в един не голям иглолистен храст (нещо като клек).
      Защото е малка - за това не си я разпознал. Повечето малки имат жълт цвят в украската . После се променят.
      Не знам каква може да е била . Само мога да кажа , че ако е малка - значи наоколо има и други толкова малки.
      Тя докато е малка не се разселва , а се върти в определен район около мястото на раждане. Преди съм порил бременна - вътре бяха в меки обвивки , като яйце без черупка . Но съм чел ( не съм виждал ) , че змията ги ражда живи ?
      Така , че са родени ( мн.ч. )- и сега са там . Поогледай се внимателно .
      До като са малки - отровата им е слаба и малко количество . Но се раждат с отрова , готова за употреба .
      Ако случайно откриеш и друга - снимай я . Ако не я настъпиш или предизвикаш е безопасна. Спокойно .
      Ако се окаже Смок - не го убивай - той се храни с мишки и вредители .
      Обича и мляко . Можеш да го накараш да те познава - захранвайки го с мляко на постояно място и по едно и също време .
      Ако се притесняваш ( и майката е там ) - вземи си Таралеж и го захрани с мляко и ябълка за няколко дни . Ще се научи да се върти наоколо и ще си създаде своя територия . Ще си привлече и други Таралежи - не знам как го правят ,но е факт.
      Вероятно около този храст има камък . В основата на храста ще видиш дупката - колкото един лев.
      Ако искаш да изчезнат от там змиите - налей вътре в дупката нафта , белина , кислол - нещо миризливо и трайно .Трайното го постигаш с напоен тампон с веществото . Проблема е , че може и храста да си загине ?
      Ако искаш да стане Екологично - пренеси мравки в дупката . После мравките се гонят лесно . Змиите избягват мравките - заради Мравчената киселина .( може и за друго ? )
      Толкова знам . Успех !

Коментар

На повечето отровни европейски змии главите им са доста по-широки от врата и имат сърцевидна форма.Това обикновенно е достатъчен признак да се стои далече от такава змия.
        Прикачени файлове
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          На повечето отровни европейски змии главите им са доста по-широки от врата и имат сърцевидна форма.Това обикновенно е достатъчен признак да се стои далече от такава змия.
          Вярно е - но направете разликата м/у втората снимка и другите две !
          Втората е спокойна змията( главата си е овална ) , на другите две са вече раздразнени и са готови за атака.
          Особено важи за третата снимка . Тази не бих я докоснал .....

Коментар

Вярно е - но направете разликата м/у втората снимка и другите две !
            Втората е спокойна змията( главата си е овална ) , на другите две са вече раздразнени и са готови за атака.
            Особено важи за третата снимка . Тази не бих я докоснал .....
            Желателно е не само тази а нито една от трите да не докосваш

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
              Желателно е не само тази а нито една от трите да не докосваш
              Да , прав си - ама няма да издържа да я издоя .....ха.ха.ха
              Как да не и направиш една фотосесия .......как...виж колко са добри тези снимки(от предния пост - отровните ) . Всички им се кефим .
              A ето малко снимки и от мен .
              Змиите са Смок и Глатуш. Безобидни и красиви .
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от bgbul; 02-06-09, 10:30.

Коментар

Защото е малка - за това не си я разпознал. Повечето малки имат жълт цвят в украската . После се променят.
                Не знам каква може да е била . Само мога да кажа , че ако е малка - значи наоколо има и други толкова малки.
                Тя докато е малка не се разселва , а се върти в определен район около мястото на раждане. Преди съм порил бременна - вътре бяха в меки обвивки , като яйце без черупка . Но съм чел ( не съм виждал ) , че змията ги ражда живи ?
                Така , че са родени ( мн.ч. )- и сега са там . Поогледай се внимателно .
                До като са малки - отровата им е слаба и малко количество . Но се раждат с отрова , готова за употреба .
                Ако случайно откриеш и друга - снимай я . Ако не я настъпиш или предизвикаш е безопасна. Спокойно .
                Ако се окаже Смок - не го убивай - той се храни с мишки и вредители .
                Обича и мляко . Можеш да го накараш да те познава - захранвайки го с мляко на постояно място и по едно и също време .
                Ако се притесняваш ( и майката е там ) - вземи си Таралеж и го захрани с мляко и ябълка за няколко дни . Ще се научи да се върти наоколо и ще си създаде своя територия . Ще си привлече и други Таралежи - не знам как го правят ,но е факт.
                Вероятно около този храст има камък . В основата на храста ще видиш дупката - колкото един лев.
                Ако искаш да изчезнат от там змиите - налей вътре в дупката нафта , белина , кислол - нещо миризливо и трайно .Трайното го постигаш с напоен тампон с веществото . Проблема е , че може и храста да си загине ?
                Ако искаш да стане Екологично - пренеси мравки в дупката . После мравките се гонят лесно . Змиите избягват мравките - заради Мравчената киселина .( може и за друго ? )
                Толкова знам . Успех !
                Благодаря за мнението и съветите!
                Днес се хванах и изрязах храстите. Разредих ги да не са такъв гъсталак. Нищо без крака не се показа, така , че снимки няма (за което прощавай но въобще не съжалявам)
                Като те гледам със смочето в ръце се чудя защо ние 99 % от хората изпитваме инстиктивен ужас от змии, а теб и много малко като теб явно нямат проблем да контактуват стях.
                ++359885252320
                Драго

Honda CR-V 3 gen.

Коментар

Да , прав си - ама няма да издържа да я издоя .....ха.ха.ха
                  Как да не и направиш една фотосесия .......как...виж колко са добри тези снимки(от предния пост - отровните ) . Всички им се кефим .
                  A ето малко снимки и от мен .
                  Змиите са Смок и Глатуш. Безобидни и красиви .
                  Такива Глатуши съм срещал покрай язовир Доспат.Много им се чудехме какви са тези змии и как се казват,но ето,че вече разрбрах
                  YAMAHA WR450F

Коментар

Това на което казваш глатуш не е ли слепок който всъщнос се храни със змии като се оставя да бъде погълнат.
                    [/SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от hil Преглед на мнение
                      Това на което казваш глатуш не е ли слепок който всъщнос се храни със змии като се оставя да бъде погълнат.
                      Да Народното му име е Слепок . За една и съща змия говорим .
                      Тази змия наистина се храни с други змии ( така съм чувал ) и само веднъж съм виждал Глатуш и наблизо изкормена змия - но в действие още не съм виждал.
                      Глатуша непременно се върти около вода .
                      За това има поверие - че пази водата ( имат пред вид Изворите ).
                      Почти съм сигурен , че около всеки извор има такива .
                      За това и колегата е виждал такива около язовира .
                      Много е бавна и мудна . Като я хванеш се втвърдява и не реагира никак . Много е Гладка и лъскава ( сигурно от там е името ? )
                      Не убивайте и двете змии - Смока и Глатуша . Те са не само полезни , но и безопасни .
                      То и другите змии не бива да се убиват - но .... страхът си е страх .
                      Аз по-рано изпитвах ужас от змии.... по-рано .
                      Сега просто съм любопитен и много внимателен . И пак ме е страх... , но по-малко .

Първоначално публикуван от Драгох2 Преглед на мнение
                      Благодаря за мнението и съветите!
                      Днес се хванах и изрязах храстите. Разредих ги да не са такъв гъсталак. Нищо без крака не се показа, така , че снимки няма (за което прощавай но въобще не съжалявам)
                      Като те гледам със смочето в ръце се чудя защо ние 99 % от хората изпитваме инстиктивен ужас от змии, а теб и много малко като теб явно нямат проблем да контактуват стях.
                      Чудесно е , че нямаш повече змиичета наоколо .
                      А за хващането - нищо трудно . Просто внимаваш да не си пред змията и наблюдаваш за признаци на раздразненост ( застава като буквата "S" и челюстите и се разширяват )
                      Изчакваш малко и .... пак пробваш ... ако искаш .
                      Но по добре с отровните да не се заиграва човек .
                      То казват , че няма смъртен случай от змия в България , ама ужасът от ухапването сигурно е голям .. Дано не се случва на никой !
                      Последно редактирано от bgbul; 02-06-09, 20:49.

Коментар

Много интересна и полезна тема, браво!Не знам за Вас, но аз просто като видя змия (независимо от размер,понякога дори и на картинка) около слепоочията почва да ми трепти нещо и направо откачам и не мога да я гледам, в същото време ме обхваща такъв страх, че направо нямам думи!Ако някой има някаква идея за преодоляване на страха, ще е добре!Сори за оффтопика...
                        Горе главата, дори и да е празна!!

Коментар

Първоначално публикуван от KFX7oo Преглед на мнение
                          Много интересна и полезна тема, браво!Не знам за Вас, но аз просто като видя змия (независимо от размер,понякога дори и на картинка) около слепоочията почва да ми трепти нещо и направо откачам и не мога да я гледам, в същото време ме обхваща такъв страх, че направо нямам думи!Ако някой има някаква идея за преодоляване на страха, ще е добре!Сори за оффтопика...
                          Изключително трудно и смотано е да давам съвет - как да хващате змия !
                          Разбирам го , осъзнавам го - но аз съм минал по този път . Изпитвах същият ужас от змии . Без значение отровна или не . Не правех разлика .
                          Сега се чувствам много по спокойно като видя змия .
                          Даже е задължително да и покажа , че не ме е страх - това е комплекс , ама ... !
                          За да придобиете някакво спокойствие - са следните редове :
                          Най-важното - научете се да разпознавате змиите ( 3 - 4 вида са ) .
                          И не се зигравайте с ОТРОВНИТЕ видове ( Пепелянка и Усойница )
                          Ясно е , че на по-късен етап няма да издържите и ще го направите , но до тогава ще мине поне година.
                          Ако откриете не отровна - Смок , Глатуш...само тогава си играйте !
                          Един истински Ловец на змии ще ви каже , че ако хванете спокойно змията без да я стискате - тя няма да ви ухапе ( не чувства опасност ).
                          Аз не съм такъв !
                          За това - вземете си пръчка , тояга - но не суха. По-лесно е с две пръчки !
                          Притиснете змията спокойно . Премествайте пръчката така , че да притиснете главата или близо до нея.
                          Не натискайте - ще убиете играчката !
                          Когато успеете - хванете само опашката . Вдигате до толкова - че главата да си е на земята и освобождавате пръчката .
                          Ако не вдигате главата във въздуха - змията не напада . Но все пак - внимателно . Дръжте ръката изпъната !
                          Вече сте в играта.
                          Сега вие диктувате правилата. Поотпускайте змията по-голяма част да опре на земата и обратно . Така си тренирате вниманието и .... рефлекса.
                          Знам , че вратлето е настръхнало и се лее пот - но нали ще лекуваме Ужаса .
                          И така - поиграйте си колкото издържите преди да хвърлите змията от страх . Не я гонете повече - тя става по-бърза и агресивна .
                          Вече не става за играчка !
                          Със следващата змия ще е по-лесно .

Научете и следното :
                          Ако змията я хванете точно зад главата - тя не може да се извърти и да ви атакува.
                          Както и да вие тялото - зъбите и са опасните. А вие ги контролирате .
                          Това вече за по-напреднали и смели деца с играчки !
                          Все пак - срещите със змии са редки .

Ето и някои особенности на змиите:

Те не чуват - нямат уши.
                          Усещат вибрациите - и като ви усетят ( стъпките ) - се спотайват и се страхуват от вас !
                          Заигравката е само ваш избор !
                          Дали наистина искате да се излекувате или е по-добре да си изпитвате Ужас ?....Изберете сами !
                          Моля ВИ - не ме упреквайте за написаното . Това е един от начините за лекуване на този страх и ужас !

Коментар

Когато се отнесеш несериозно, резултатите не закъсняват. Жалко...
                            http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=147165

Коментар

Мдааа...дотук с теорията, че нашите не са опасни и нямало смъртни случаи...
                              А и тази възрастна жена не вярвам сама да си го е търсела и нарочно предизвикала змията...
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Малко уточнение - в моите книжа пише, че това, което наричате глатуш, всъщност не е змия а гущер без крака. Пише също така, че е опасен точно колкото другите местни гущери
                                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                                0888 315 794
                                LZ1UPI
                                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X