Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аварийна питейна вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Аварийна питейна вода

Каквито и догаки да правим не сме сигурни какво са написали братушките. Разбира се ако има упътване , което да ни насочи за смисъла на ограничението за употреба. Тук май повечето са много любознателни
    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Абе хора, защо не вярвате? ВОДА Е! Заклевам се в кварталния, че това нещо е чиста водица. Написано е да не се пие първите 24 часа защото това са инструкции за оцеляване. Идеята е да се използва минимум вода колкото да те държи жив. При положение, че лодката ти е потънала се предполага че със стъпването ти в сала ти не си обезводнен. Отнема 24 часа преди да достигнеш до положение оцеляване, за това се пише да не хабиш водата / всичко що е графа комфорт не оцелявае е "хабене"/ Лимита от 3 опаковки за 24 часа е по същата причина- даже и в най горещото време с 3 опаковки на ден ще оцелееш. За всички тези неща е отговорен командира на сала. На всяка далаверка в сала е написано кое и как работи, ако си пътник не си длъжен да минаваш курс за оцеляване и ще ти се наложи да четеш. Има хора оцелели по 2 месеца и кусур в такива салове. На година правя по минимум 10 000 морски мили с разни лодки, та редовно ми се налага да ги чета тия дивотии. Пробвал съм го и на вкус- водица. Като го изпиете не хвърляйте опаковките- нанижете ги на конец и ги вържете отвънка някъде, пилота не хеликоптера може да види блестенето.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Тези пакетчета ги гледах на Дюни преди три години . Стоеха си на пясъка заедно с някакви други развалини и спасителни предмети .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
          Тези пакетчета ги гледах на Дюни преди три години . Стоеха си на пясъка заедно с някакви други развалини и спасителни предмети .

Това дано си го докладвал.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ами те си изглеждаха отдавна там , а имаше и много други хора , които не им обръщаха внимание . Интересно дали са същите , които аз видях на външен вид поне е така .Може просто там мястото да е такова , че да се събират останки от потънали лодки .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А в това време някой ги търси тия неща ... Нито лодките, нито плотовете могат да се окажат случайно във водата. Щом са там, значи са следи от катастрофа, и значи това е съдбата на изчезнали хора.

Добре де, за три дни толкоз ли не можа да препишеш трийсе кирилски букви тука. Там пише каквото пише.

Коментар

Аз ако сам супер жаден паднал в морето и не искам солена вода пфф
                аз ше умра докато я чакам 24 часа

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Би трябвало да е дезинфектант, ползва се за всякакъв вид вода, която намериш като си в екстремна ситуация. Не знаеш от каква микрофлора гъмжи, и за да не се разболееш от нещо тривиално, но супергадно (чума, холера, едра шарка) си дезинфекцираш напитката с това. Чувал съм, че американската армия ползва нещо подобно, а за руснаците чувам сега. Но кой от кого е копирал не знам.
                  В казармата на занятия по чукарите ни раздаваха едни таблетки-буташ една в първата срещната локва,чакаш 2-3 мин.,и пиеш...Има вкус на цвик,но даже не се просираш...Па кво сме яли...не е истина. Диверсанти в униформа,викаше м-р Пинко...Има ли някой от нашите тук?
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Това си е най обикновенна водица!
                    Според LSA Code -

watertight receptacles
                    containing a total of 3 liters of fresh water for each person the lifeboat is permitted to accommodate, of
                    which either 1 liter per person may be replaced by a desalting apparatus capable of producing an equal amount of fresh water
                    in 2 days, or 2 liters per person may be replaced by a manually powered reverse osmosis desalinator capable of producing an equal amount of fresh water in 2 days

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X