Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Restart a Heart Day 2016 и седмица с безплатни обучения

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Restart a Heart Day 2016 и седмица с безплатни обучения

    16 октомври e Европейски ден на рестартирането на сърцето (European Restart a Heart Day) и се отбелязва всяка година, с цел повишаване на информираността за сърдечния арест и обучението за оказване на първа помощ и спасяване на живот.

    Денят ще бъде отбелязан от 18 часа в Sofia Ring Mall с безплатно обучение по първа помощ при сърдечен арест провеждано от Училището по първа помощ на FirstAidbg.com. Всички желаещи и посетители ще могат бързо и лесно да научат двете най-важни стъпки в спасяването – Кардио-пулмонарна ресусцитация (CPR) и използването на автоматичен външен дефибрилатор (AED).

    В Европа и САЩ най-малко 700 000 души умират всяка година от внезапна сърдечна смърт. Това са 2000 смъртни случая всеки ден. В 76% от случаите на сърдечен арест, в началния момент сърцето на пострадалия изпада в т.нар. фибрилации и нормалния му режим на работа може да бъде възстановен с дефибрилатор. Дефибрилация в рамките на 3-5 минути от колапса дава близо 70% шанс за оцеляване. Всяка минута отлагане на дефибрилацията намалява шанса за оцеляване с 10-12% и единствено незабавната първа помощ – започване на CPR от свидетел на инцидента забавя този процес.

    Редица европейски организации като Европейската пациентска фондация , Европейският съвет по ресусцитация, Международният комитет по въпросите на ресусцитацията, подкрепени от Световната здравна организация представят своята съвместна позиция върху обучението на ученици по КПР по целия свят - „Децата спасяват животи”. За отбелязване на Европейския ден на рестартирането на сърцето Училището по първа помощ на FirstAidbg.com ще проведе редица безплатни обучения и демонстрации за първа помощ при спиране на сърцето и първа помощ с автоматичен външен дефибрилатор на популярни обществени места в София. Кампанията е насочена специално и към обучението на децата.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

  • #2
    От: Restart a Heart Day 2016 и седмица с безплатни обучения

    Мероприятието в Ring Mall мина с доста голям интерес.

    Днес 18.10.2016 от 18 до 19ч. в Училището по първа помощ на FirstAidbg.com на ул. Княгиня Клементина 34 ще има безплатен уъркшоп (практическо обучение) за първа помощ при внезапно спиране на сърцето и работа с Автоматичен външен дефибрилатор - AED. Желателно е да регистрирате желанието си за присъствие в темата тук или на belay_anchor@yahoo.com.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X