Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GlucaGen ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GlucaGen ?

Затова аз поясних по-горе за глюкозата, винаги е полезна, на 99% безвредна и лесно се прилага...

Всички ензими хормони и т.н. водят след себи си много навързани промени, съвсем не по силите на един човек да ги оправи камо ли в неболнични условия, то един прост витамин и минерал като приложиш и става мазало та камо ли нещо толкова силно в мъничка доза като ензим хормон и т.н.

Отново призовавам с тях шега да не се прави, експериментите могат да са фатални или вечни, за справка на лични

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Да добавя за меда, който се спомена по-горе. От толкова време не съм виждал свестен, че забравих, че съществува . В случай на хипоглекемия бърз ефект би имал скапания мед, който се продава по супермаркетите. Хубавият чист домашен мед съдържа друг вид захари, които се усвояват по-бавно и са по-ниско калорични, така че трябва и повече от една - две лъжици.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Стига сте размивали темата!
        Зарин го е казал по-горе, че ако не е диабетик, вероятноста от хипогликимия е никаква. Ако пък е диабетик, то едва ли ще е тръгнал в гората без да е сигурен за състоянието си (както и да си е взел нещо сладичко, с подходяща опаковка). Ще се повторя, но ще припомня поста си от по-горе - 200 милилитра Кока-Кола са достатъчни, стига да не е там лайт, или някаква друга измислица. Съдържа достатъчно захар, течност е и се разполага на голяма повърхност из стомаха (да не говорим, че част от захарта се усвоява още от лигавицата), а и въглеродния двуокис я прави бързо усвоима от организма.
        Откровено казано, всякакви опити за лечение от непрофесионалисти, с каквито и да е венозни, или мускулни инжекции, са си чиата проба опит за убийство.
        Относно захарта и усвояването, медът и плодовете съдържат монозахариди (т.н. плодова захар), които от своя страна се разграждат лесно от естествения инсулин, произведен от ендокринната железа, за разлика от полизахаридите съдържащи се в захарта.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Е, това е доста относително да се каже, кое какво съдържа. Медът и плодовете са сложни природни продукти и имат кво ли не...
          Аз лично не бих разчитал на плодовете, тъй като каквото и да има в тях, все ще е малко. Бих предпочел малко блокче (па ако ще и труден за усвояване) шоколад, вместо кило плодове в раницата И то ако са поне банани, примерно, щото 99 % от плодовете няма да станат за тая цел...

В захарта няма полизахариди, естествено, те изобщо не са и сладки на вкус. Обикновената захар би била една от най-подходящите субстанции за такива спешни случай (при положение че човекът може да преглъща, както вече някой отбеляза, а не да се задави).
          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
            ...Аз лично не бих разчитал на плодовете...
            А защо трябва да разчитате? Ендокринолог ли сте, или диабетик? Вероятно не сте ендокринолог, ако пък сте диабетик, то тогава, колко пъти Ви се е случвало да бъдете със захар 2, или 22?
            Всъщност, ако бяхте диабетик, щяхте да знаете повече за моно и полизахаридите, както и за усвояването им от организма с помоща на инсулин.
            Влади е помолил за КОМПЕТЕНТНО мнение. Тук във форума има лекари, но понеже никой от тях не се изказа, сметнах за нужно да споделя това което знам и лично съм изпитал. Темата е сериозна, защото касае евентуално човешки живот, а не демонстрация на мъгляви училищни знания.

Коментар

Хм, освен сега да се хвана на тая гайда и да се почне едно мерене на училищни познания и прочие п...и, кво друго ми остава ? Обаче, не съм такъв по душа Но може би пък Вие сте ясновидец и знаете кой колко и защо. Изглежда, само ендокринолозите и диабетиците се интересуват от туй-онуй...

Аз не бих разчитал на плодовете, тъй като има далеч по-концентрирани форми на сладко, които нямат големи тегло и обем. Естествено, всеки е свободен да тръгне с голямата кошница ябълки. А доводът, че шоколадът е малък, лек и прочие ОК, ама за диабетици не става и за тях трябват плодове, е крайно несъстоятелен (ако изобщо това е доводът и не съм разбрал погрешно, щото освен напомпаната ирония друго много-много не видях).

Във форума има лекари, да, и ветеринари също, и май някои си се изказаха. Разбира се, вече след тях, ендокринолозите и диабетиците, мога да драсна два реда и аз, лаикът.

Това, че полизахаридите не са сладки и че нямат нищо общо с вкуса на захарта, нито количествено са особено представени в нея, уверявам Ви не е по моя вина
              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Плодовете и меда съдържат доста калории, но се усвовят много по-бавно от захарта. Тя от своя страна е супер калорично, но се усвоява адски бързо. Ако ти трябват спешно калории по-добре захар, ако ти трябва енергия продължително плодове, мед, месо и т.н.

200 милилитра кола са малко, по-скоро две от 200 или направо 500. Освен това аз не бих разчитал 100% на безалкохолно, защото на етикетите на всички, включително и кока колата пише "захар и/или подсладители"...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

По тази тема, това ми е последният пост!
                  Зарине, става дума за "извеждане" от хипоглекимия, за което са достатъчни и 100 милилитра кола... Както правилно си написал по-горе, това може да се случи само на диабетик.
                  Относно моно, ди и полизахаридите, има много писано... четете!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    По тази тема, това ми е последният пост!
                    Зарине, става дума за "извеждане" от хипоглекимия, за което са достатъчни и 100 милилитра кола... Както правилно си написал по-горе, това може да се случи само на диабетик.
                    Относно моно, ди и полизахаридите, има много писано... четете!
                    Може би, ако съдържа каквото пише... Но аз говоря не на теория, а от опит. Не стигат. Явно и в обикновента слагат и изкуствени подсладители.

А хипоглекемия може да се случи и на не диабетик, макар и ужасно по-трудно и не толкова бурно. До кома е почти абсурдно да се стигне. То и при диабетик последното може да се случи само, ако е голям идиот или е отскоро такъв.

Коментар

Брей, колко неща са се изписали ..

Диабетик съм от 14 години. Слава Богу, добре се гледам, и бели не са се случвали - добре компенсирам този дерт.

Пробвал съм Глюкагона - съвсем отговорно мога да кажа, че когато трябва да се използва, трябва да ти го сложи някой друг, който е ОТЛИЧНО запознат с това, което става с тебе. А по-добре от мен си никой не знае какво става. В ситуация, когато е необходим, сам не можеш да си го сложиш.

Обаче една кола можеш да изпиеш - върши аналогична работа, и то със същата скорост. На времето, когато още не знаех всичко за себе си и диабета, ми се се случвало да се оплескам - захар, кола или нещо друго газирано подсладено не със подсладител, а със захар, е напълно достатъчно.

Отданва изхвърлих последната ампула и нямам намерение да се сдобивам с друга.

Не е разумно да се запасяваш с нещо, което няма приложимост и може да се замести с подходящи заместители

А освен това може да е много опасно!!!

Бъдете здрави!!!

Коментар

Подновявам тази покойна тема от желанието си внеса малко яснота за шоколада.
                        В списъка от сладки храни, подходящи при хипогликемия за диабетиците той е на последните места поради наличието на мазнини,които забавят усвояването на захарта в него.

Коментар

Първоначално публикуван от subritual Преглед на мнение
                          Подновявам тази покойна тема от желанието си внеса малко яснота за шоколада.
                          В списъка от сладки храни, подходящи при хипогликемия за диабетиците той е на последните места поради наличието на мазнини,които забавят усвояването на захарта в него.
                          Теорията е едно, практиката - друго...

върши работа, колега, върши....

най-добре върши работа една кока-кола, едно-две пакетчета захар - от първото кафене, ако сте непредвидлив и не си носите....

най- работа върши мисленето , преди всичко...

бъдете здрави

и мъдри...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X