Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощни средства,оборудване и аксесоари за оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощни средства,оборудване и аксесоари за оцеляване

Първоначално публикуван от xns Преглед на мнение
    27 лева за една тел... парите за нищо ги нямате...за тази сума по добре да си купя верига от моторен трион. Все някъде ще и намеря място в раницата...
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ето още нещо, което може да е много полезно в случай на аварийна ситуация, а и просто за известяване на близките, приятелите, хората от групата за текущото местоположеиние и че всичко е ОК:
      http://www.fishfinder-store.com/spot...messenger.html
      Накратко- използва спътниците на ГПС за да изпраща предварително програмирани съобщения, координати, връзка към Google Maps. Цената от около $200.
      Това не е PLB (Personal Locator Beacon), (ELT) Emergency Locator Transmitters използвани в авиацията или EPIRB (Emergency Position-Indicating Radio Beacons) използвани в корабоплаването и подлежащи на специален режим на регистрация.
      Всъщност това сигурно е стара новина, защото не знам какво се използва от планинарите, но поне във форума не си спомням да е писано за подобен уред.
      Продава се в САЩ, но отговаря на изискванията на European EMC Directive 89/336/EEC (каквото и да означава това съкращение).
      Сега търся информация, дали може да се използва на територията на България, а после и в други страни.
      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
      No wahalla.

Коментар

До: Re: Помощни средства,оборудване и аксесоари за оцеляване

Първоначално публикуван от xns Преглед на мнение
        Като гледам Pocket Survival Kit-a от този линк, се сетих, че преди време сам си направих подобен на него, и го нося постоянно със себе си.
        Ето как изглежда и какво включва:
        http://xns.blogsite.org/glog/appendix/app2.php
        И аз от около година имам подобно нещо - кутийка за оцеляване
        Ще прикача снимка и ще опиша съдържанието

Кутийката е с размери 10х12х5см. Тази кутийка не е точно кутийка, представлява малка маскировъчна чантичка, с гайка за носене на колана. Цялото съдържание е прибрано във водонепроницаеми найлонови пликове(като на номер 10), имам такъв плик и за самата нея Ето го и съдържанието:
        1. Сапун
        2. Мокра кърпичка
        3. Найлонови торбички - 2бр нови(стават и за пренос на вода)
        4. Ластици - 2бр
        5. Лист хартия
        6. Молив(двустранно заострен)
        7. Тампони от марля - 10бр
        8. Калиев перманганат
        9. пропуснал съм да го сложа като номер на снимката
        10. Кибрит, свещ, парчета гума
        11. Игли(2бр), карфици(4бр) и безопасни игли(4бр) + конец
        12. Магнитче
        13. Лепенки
        14. Аулин - силно обезболяващо
        15. Аналгин
        16. Витамин С
        17. Марля
        18. Бинт - 15м, 4см
        19. Смекта
        20. Захар
        21. Сух спирт
        22. Викторинокс

Има още няколко неща, които трябва да са в нея, но при мен липсват
        23. Нещо за ядене: шоколадов десерт или ядки
        24. Рибарски такъми - кукички, тежести, корда
        25. Екстремно фолио
        26. Презерватив
        Прикачени файлове
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Мда... в общи линии сме взели подобни неща.
          Мен обаче ме ограничава размера на събрания от мен комплект, който по начало си е предвиден като джобен. Ти разполагаш с поне 2 пъти повече място

Повече неща съм предвидил за походния ми комплект, който още не съм окомплектовал.
          [URL="http://xns.blogsite.org"][IMG]http://xns.blogsite.org/images/banner.png[/IMG][/URL]
          ...[I][B]I love not man the less, but Nature more[/B][/I]...

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
            И аз от около година имам подобно нещо - кутийка за оцеляване
            Ще прикача снимка и ще опиша съдържанието

Кутийката е с размери 10х12х5см. Тази кутийка не е точно кутийка, представлява малка маскировъчна чантичка, с гайка за носене на колана. Цялото съдържание е прибрано във водонепроницаеми найлонови пликове(като на номер 10), имам такъв плик и за самата нея Ето го и съдържанието:
            1. Сапун
            2. Мокра кърпичка
            3. Найлонови торбички - 2бр нови(стават и за пренос на вода)
            4. Ластици - 2бр
            5. Лист хартия
            6. Молив(двустранно заострен)
            7. Тампони от марля - 10бр
            8. Калиев перманганат
            9. пропуснал съм да го сложа като номер на снимката
            10. Кибрит, свещ, парчета гума
            11. Игли(2бр), карфици(4бр) и безопасни игли(4бр) + конец
            12. Магнитче
            13. Лепенки
            14. Аулин - силно обезболяващо
            15. Аналгин
            16. Витамин С
            17. Марля
            18. Бинт - 15м, 4см
            19. Смекта
            20. Захар
            21. Сух спирт
            22. Викторинокс

Има още няколко неща, които трябва да са в нея, но при мен липсват
            23. Нещо за ядене: шоколадов десерт или ядки
            24. Рибарски такъми - кукички, тежести, корда
            25. Екстремно фолио
            26. Презерватив
            Стояне, за номер 24 не знам колко ще ти е от полза, 23 и 24 са важни, а и с тая лачена Витарка като те налазят момите и 26 ще придобие важност. Пък и вече си голям, добре че смени стария, детски аватар. Офф топик - Очилата ти не ги открих, но ще преровя още един път по-подробно и ще пиша
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Чета си аз ръководството на SAS , изпитвам затруднения с намирането на тези таблетки за очистване на водата от биозамърсители ?!
              БЕта-светлината - използва се за разчитане на карта например. Пише че е "вечно" . Продават се едни пръчки които се чупят и светят няколко часа ,но те са за еднократна употреба доколкото знам!?

Гледам да се оборудвам с по-леки неща и качествени !

Искам да си купя добър газов котлон - какъв ще ми препоръчате?Спрял съм се на тези модели : http://stenata.com/?itemID=482&group...=&search_word=
              http://stenata.com/index.php?itemID=...=&search_word=
              Мисля да си взема такъв ,който като да може да му се монтира бутилка с резба ,за да може да се демонтира бутилката дори и да има газ вътре.
              Колко време издържа (то зависи и от времето но..) една 220г бутилка ? 2200W за 3мин завира (поне така го дават);

Ето и това мисля че е доста добро нещо, става и за ръкавици (ръцете) и за бутилки...зимата. http://stenata.com/?itemID=2101&grou...=&search_word=

челник : http://stenata.com/?itemID=1495&grou...=&search_word=

Термос ?

Коментар

не намерих къде да го кача това но ме изуми направо ...

това са едни познати които се върнаха от разходка в Таджикистан с колела. Камьона който ги е транспортирал е спукал гума. Шофьора си е решил проблема на място

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                  Спасителното фолио представлява тънко майларово фолио с нанесен слой алуминий от едната страна. Функцията му е да запазва човешката топлина в екстремни условия. Използва се както при студ за запазване на вътрешната топлина на тялото чрез отразяване на топлинното лъчение, така и за предпазване от силно слънце. Майлара е много здрав материял. но обикновено фолиото е толкова тънко, че е за еднократна употреба и лесно се поврежда, течи обаче едва около 60 гр. и наистина е по малко от пакет цигари. Има, обаче и по дебели вариянти (около 200 гр) които са достатъчно здрави да влачиш човек с него.
                  Тел за рязане се продава в mr Bricolage като консуматив за ножовките.
                  А иначе списъка от неща за оцеляване в природата е "дълъг, но изискан" както се акзва в един друг филм. На първо място добре оборудвана аптечка с всичките и принадлежности. На второ добре оборудван комплект инструменти за ремонт на автомобила. Средства за палене на огън и всякакви ръчни инструменти (нож, брадва). Средства за ориентиране (компас, гпс). Запас храна и вода. Резервни дрехи. И най-важното - знания за това как да живееш в дивата природа. Доста по лесно е да се живее отколкото да се оцелява, независимо от това дали е в дивата природа или не. Затова когато човек изпадне в ситуация която не му позволява да се прибере вкъщи за вечеря, по добре просто да приеме новите условия като част от прилключението, а не да изпада в позицията на жертва.

интересо е а от каде можем да го закупим???
                  [SIZE=5]"Не ходи накъдето те води пътя. Вместо това тръгни натам, където няма пътища и ги прокарай!"[/SIZE]

Коментар

Защо се изумяваш. Технологията е от като има вътрешни гуми. Топла вулканизация. Просто си носиш съответните материали. Не навсякъде гумаджиите са на всеки километър.

Коментар

Сега се сетих защо ми изглеждат празни джобовете при задните калници.Там винаги стоеше резервна вътрешна гума!За наказание в Понеделник ще си купя две!
                      Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Вчера ходих в склада на www.preventa-bg.com и си купих полари, яке 3 в 1, неопреново яке...

По темата - забелязах споменатото фолио, че е налично. Имаше и тел за рязане - с две халки в двата края за държане или захващане. Може да се закачи на някаква огъната тояга и си става като трион. Имаше и светещи аварийни пръчки (не им знам точното наименование). Абе има интересни неща - дрехи, аксесоари, очила, шапки, ръкавици, маски... Цените им са много, много прилични.

Разказаха ми за най-новото им облекло за пожарникари - произведено в България и патентовано във Франция! Оказва се, че и у нас може да се прави качествена продукция, стига да има ентусиасти за това!
                        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                          Вчера ходих в склада на www.preventa-bg.com и си купих полари, яке 3 в 1, неопреново яке...

По темата - забелязах споменатото фолио, че е налично. Имаше и тел за рязане - с две халки в двата края за държане или захващане. Може да се закачи на някаква огъната тояга и си става като трион. Имаше и светещи аварийни пръчки (не им знам точното наименование). Абе има интересни неща - дрехи, аксесоари, очила, шапки, ръкавици, маски... Цените им са много, много прилични.

Разказаха ми за най-новото им облекло за пожарникари - произведено в България и патентовано във Франция! Оказва се, че и у нас може да се прави качествена продукция, стига да има ентусиасти за това!
                          Glow stick - само за инфо.
                          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от hakama Преглед на мнение
                            Чета си аз ръководството на SAS , изпитвам затруднения с намирането на тези таблетки за очистване на водата от биозамърсители ?!
                            БЕта-светлината - използва се за разчитане на карта например. Пише че е "вечно" . Продават се едни пръчки които се чупят и светят няколко часа ,но те са за еднократна употреба доколкото знам!?

Гледам да се оборудвам с по-леки неща и качествени !

Искам да си купя добър газов котлон - какъв ще ми препоръчате?Спрял съм се на тези модели : http://stenata.com/?itemID=482&group...=&search_word=
                            http://stenata.com/index.php?itemID=...=&search_word=
                            Мисля да си взема такъв ,който като да може да му се монтира бутилка с резба ,за да може да се демонтира бутилката дори и да има газ вътре.
                            Колко време издържа (то зависи и от времето но..) една 220г бутилка ? 2200W за 3мин завира (поне така го дават);

Ето и това мисля че е доста добро нещо, става и за ръкавици (ръцете) и за бутилки...зимата. http://stenata.com/?itemID=2101&grou...=&search_word=

челник : http://stenata.com/?itemID=1495&grou...=&search_word=

Термос ?
                            Колега , вместо Бета-светлина можеш да ползваш тритиева ампула под формата на ключодържател
                            http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6830
                            или
                            http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11723
                            според цената.
                            В този интернет магазин има добри неща на съвсем прилични цени.....за разлика от България
                            http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12305
                            като тази сървайвърска запалка.
                            Е вярно не пише Примус на нея, но...........каква ще е котката-черна или бяла няма никакво значение стига да лови мишки.
                            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение

Колега, би ли споделил цените в този склад, защото на сайта не намерих такава информация. Специално поларите ме интересуват.
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

На сайта няма цени. Поларите бяха около 50 лева. Доста добра изработка и плътен материал.
                                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X