Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощни средства,оборудване и аксесоари за оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Re: Помощни средства,оборудване и аксесоари за оцеляване

Първоначално публикуван от vasko jonchev Преглед на мнение
    ...АБРАЗИВНА ТЕЛ за рязане на дървета.Какво представлява...

Жената се прибра в БГ а аз бях оставен сам срещу жестокия свят,мръсните чинии,кръчмите+лошите хора в тях за 3 месеца.Повлиян от обстановката малкият Рамбо в мен отново се разшава

Част от подаръците по случай рожденният ми ден.
    Прикачени файлове
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

До: Помощни средства,оборудване и аксесоари за оцеляване

Най-напред искам да ви поздравя за страхотната тема! Аз съм голям почитател на екстремните условия, но оцеляването при тях е много важно. Аз живея в Родопите в доста малък град - по-голямата част е гора. Често с баща ми и с приятели ходим на разходки из гората. Там си палим огън и по този начин се сближаваме с природата. За мене е голямо удоволствие да съм сред природата и с помощта на това се учим как да оцеляваме сред нея и едновременно с това как да я опазваме.

След като прочетох тази тема, реших да си направя такава "Кутийка за оцеляване", в която мисля да включа най-важните неща с цел размерите й да са малки и тя да е удобна за употреба.

Тази "Кутийка за оцеляване" ще включва:
      1.Кибрит (запалка) и парчета гума
      2.Джобно ножче, за предпочитане Victorinox
      3.Тел за рязане на дървета
      4.Здраво тънко въже (дължина към 10 метра)
      5.Найлонови торбички (подходяши са за пренасяне на вода)
      6.Лепенки за наранявания
      7.Фенерче с малки размери
      8.Безопасни игли (2-3 бр.)
      9.Конец, навит на малка макаричка
      10.Листчета хартия (2-3 бр.) и малък молив

Всичко това ще бъде в кутийка, на която на края смятам да й предам зелен или камуфлажен цвят

Според мен тези неща са най-важните за оцеляване, а ако има нещо, което съм пропуснал, а според вас е важно, напишете за него, та като направя тази кутийка да знам, че някой ден ще ми бъде полезна в някои условия. Предварително благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от RADI_157 Преглед на мнение
        Най-напред искам да ви поздравя за страхотната тема! Аз съм голям почитател на екстремните условия, но оцеляването при тях е много важно. Аз живея в Родопите в доста малък град - по-голямата част е гора. Често с баща ми и с приятели ходим на разходки из гората. Там си палим огън и по този начин се сближаваме с природата. За мене е голямо удоволствие да съм сред природата и с помощта на това се учим как да оцеляваме сред нея и едновременно с това как да я опазваме.

След като прочетох тази тема, реших да си направя такава "Кутийка за оцеляване", в която мисля да включа най-важните неща с цел размерите й да са малки и тя да е удобна за употреба.

Тази "Кутийка за оцеляване" ще включва:
        1.Кибрит (запалка) и парчета гума
        2.Джобно ножче, за предпочитане Victorinox
        3.Тел за рязане на дървета
        4.Здраво тънко въже (дължина към 10 метра)
        5.Найлонови торбички (подходяши са за пренасяне на вода)
        6.Лепенки за наранявания
        7.Фенерче с малки размери
        8.Безопасни игли (2-3 бр.)
        9.Конец, навит на малка макаричка
        10.Листчета хартия (2-3 бр.) и малък молив

Всичко това ще бъде в кутийка, на която на края смятам да й предам зелен или камуфлажен цвят

Според мен тези неща са най-важните за оцеляване, а ако има нещо, което съм пропуснал, а според вас е важно, напишете за него, та като направя тази кутийка да знам, че някой ден ще ми бъде полезна в някои условия. Предварително благодаря!
        Според мен,ще е грешка да я боядисаш "зелен или камуфлажен цвят ",по-скоро я оцвети в ярък цвят(жълто,оранжево,червено)-по лесно ще я намираш в багажа си,или ако и изпуснеш.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Червеното като правило е за пожарникарите, оранжевото е аварийния цвят. И опаковките правят такива. Като се изпразнят, може да ги оставяш на разни места, преди да тръгнеш.

Коментар

Благодаря ви, тези неща ще ги имам в предвид при направата на "Кутийката за оцеляване"!

Коментар

Първоначално публикуван от RADI_157 Преглед на мнение
              Благодаря ви, тези неща ще ги имам в предвид при направата на "Кутийката за оцеляване"!
              И друго важно нещо-презервативи.Много по ефективни са за пренасяне на вода.Но преди това презерватива се слага в нещо (примерно чорап).
              Тома Томов
              Вече с Kia Sportage.

Коментар

Вчера като четах за тези неща и доста се заинтересовах и си направих таква кутийка..знае ли се кога ще ми потрябва и сега малко по малко я оборудвам с нещата които според мен ще са ми нужни но това беше страходна идея, мерси много.

Коментар

Браво, прекрасно напомняне. Още сега се заемам - първо със списъка. Благодаря. Анна

Коментар

Дали аз не видях в списъка за туристическата екипировка или е пропуснато - тоалетна хартия и санитарни салфетки ... Защото намирането на подходящи листа си е цяла наука. Е, зиме е по-лесно, но подсечения се движи по-трудно и от еднокракия.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравейте такива кутийки съм виждал да се продават по магазини за оръжие и туристическата екипировка . Иначе за такава кутийка не е никак лошо да си имаш .Аз като тръгвам към гората винаги гледам да си носа нож и кибрит (запалка) ,и другите неща неща не са от маловажно значение ама гледам да се оправям и без тях иначе си трябват не се знае в какъв случаи ще попаднеш
                      [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]

Коментар

От: Помощни средства,оборудване и аксесоари за оцеляване

Жизнено необходими са три неща в комплект за оцеляване нож запалка и фенерче останалото е късмет и импровизация
                        RANGE ROVER CLASIC -нека живеем зелено-екологично.
                        За какво ти е джип ако няма къде да отидеш със него?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X