Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляване в България през 2030-та

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Оцеляване в България през 2030-та

    Сигурен съм, че няма подобна тема, щото има модератори. Ще се опитам да я дефинирам така, че модераторите да не могат да я изтрият...
    Последно редактирано от Goblin; 31-08-15, 06:31.
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

  • #2
    От: Оцеляване в България през 2030-та

    Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
    Сигурен съм, че няма подобна тема, щото има модератори. Ще се опитам да я дефинирам така, че модераторите да не могат да я изтрият...
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rofl-seal-big.jpg
Прегледи:1
Размер:58.9 КБ
ID:5678511





























    Прочее - без да искам да те разочаровам, такива теми не липсват. Само заглавията и претенциите им варират лекичко, в изключително тесен диапазон. Резултата от тях е константа, евентуално варира леко броят прецакали се преди заключване.

    Което ми напомня - не бъркай добрината на Ясен и все още неизчерпалото му се търпение със зелена светлина да му обясняваш какво разводнява и кое би му направило чест, а ако случайно пак те влече да пуснеш тема тресавище съдържаща три заяждания с модераторите в първите две изречения - с надежди, но без мечти.

    Ако те вълнува отговора - оставям мнението на колегата по-долу, което сумира нещата доста удачно.
    Последно редактирано от Goblin; 31-08-15, 06:43.
    Издъних се на Тюринг теста

    Коментар


    • #3
      От: Оцеляване в България през 2030-та

      Аз пък скоро гледах неедно филмче по Дискавъри където учени правят планове да летим до Марс, да излизаме в космоса с "асансьор" (от къде ли ще намерят техници да го поддържат?), да караме летящи коли и т.н. Всичко зависи от перспективата. Ако искаш да видиш черно бъдеще гледаш едни филми, ако искаш да видиш светло - други. Пък и те за това са филми, да представят виждането на авторите им...

      В момента в България се живее по-добре отколкото когато и да е било в последните 100 години. Разбира се, това все още е несравнимо с това как се живее в Швеция или Швейцария, но също толкова несравнимо е със Зимбабве, Свазиленд и Руанда...

      Относно асансьорните техници, като вземат да стават кът и да не може да се намира читав такъв за 1000 лв. заплата ще започнем да плащаме по 2000, по 3000 и т.н. И тогава ще се появят достатъчно. Ако някой изхленчи, че няма да има кой да ги обучава мога да прогнозирам, че ще учат в Лондон (Ню Йорк или Москва ако повече ви харесва) и ще се връщат тук да ремонтират асансьори стига заплатата да стигне 10,000 лв. Предполагам принципа и логиката са ясни. Като има търсене ще има и предлагане.
      Относно водата, в Калифорния ще останат без вода преди нас (вече се случва). Ако там не намерят решение, значи наистина сме обречени. Принципно живеем на такова място (България) където скоро (в идните хиляда години) водата не би трябвало да свършва. И пак по аналогия с асансьорните техници: ако има достатъчно хора, които да искат да се имат баня с течаща вода в апартамента, значи ще има и кой да им я достави до домовете.
      Относно циганите, накратко - до 2030 ще се научат да работят и ще се интегрират щат нещат. Иначе ще трябва да се конкурират за нишата си (да лежат на помощи, да крадат и т.н.) със Сирийци (по-скоро не), Сомалийци и всякакви други -ийци. Циганите имат преднина пред мигрантите, защото имат документи и поназнайват езика. Ако не се възползват, то тогава просто пополацията им ще се урегулира сама (или с помощта на приходящите елементи). Кога ще започне процеса на интеграция на циганите? Когато свърши този на българите. Когато българите свикнат с мисълта, че държавата не е длъжна да им им подава хляба в устата, тогава и циганите... Или айде с 10тина години по-късно. В България нямаме проблем с циганите и няма и да имаме. Имаме голям проблем с българите и той е че не искат да поемат съдбата си в свои ръце, не искат да се обединяват с хора със сходни интереси за да си ги защитават по-добре. Това са останки от 45 години тоталитаризъм в комбинация с особеностите на местоположението, което заемаме. Това се променя по-бавно отколкото ни се иска и за това все сме недоволни от бавния прогрес към "светлото бъдеще". Но аз лично съм оптимист и смятам, че ще стигнем до там (ако не ние то поне внуците ).
      И накрая за разведряване на най-черногледите едни забавни картинки на света през 2000 година както са си го представяли през 1899. Горе-долу толкова са ни точни и сега прогнозите:

      http://gizmodo.com/5939765/what-peop...ould-look-like

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X