Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Осветлението в бивака ?
Свий
X
-
От: Осветлението в бивака ?
Махни я и сложи ЛЕД или направо си вземи едно кретеноустойчиво тяло ЛЕД и си готов,а тая крушка скапваш батерии само,а и колко ще дьржи е под огромен вьпрос.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
-
Лампата с нажежаема жичка гори много, свети малко....
По-добре LED, или луминисцентно осветление...
П.С. колегите са ме изпреварили
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Подобни имам за заден ход на моите коли,светят много еле ако имаш резервни,че уж добри,уж нам си кво пьк на финала от 6 броя 4 бяха свестни.Първоначално публикуван от Спас Спасов Преглед на мнениеЕто това гледах сега. Пича който го продава твърди, че това е моята крушка!?
12/24v 3w Диодни крушки Ba15s 1156 1 Smd диод Led
[ATTACH=CONFIG]726141[/ATTACH]
На колко градуса прьска това?Да не е насочена някаква светлина та да ти свети само в твоите карти?TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Диоди. Най-лесно - на ленти за 12 волта, има по 5, по 7, по 10 вата на метър, с различни отенъци на бялата светлина. Лично аз предпочитам 2500-3000К (топло-бели).
Крушката е решение от по-миналия век. Харчи много, свети малко, загрява силно, чупи се лесно и прави стъкла. Изисква дебел (тежък и твърд) кабел. Освен това, ако я забравиш включена убива акумулатора. Диодите това не го могат - светлината силно намалява, но напрежението не слиза под 9.5-10 волта. Не че с такъв акумулатор ще запалиш после, ама поне можеш да го заредиш.
Коментар
-
Не е. Нека си свети той с нея, ти си вземи ленти и си ги налепи на някой алуминиев профил. Или на ролка от тоалетна хартия. Или на нещо друго.Първоначално публикуван от Спас Спасов Преглед на мнениеЕто това гледах сега. Пича който го продава твърди, че това е моята крушка!?
Коментар
-
Ако питаш за тези крушки, на какви градуси пръскат - не знам. Точно от това се притеснявам, че съм си направил хубава заготовка за лампа и само крушката ще ме издъни. С тази която ти показах "12v12w" ми харесва много как свети, защото е стъклена и пръска светлината си в тялото което съм направил, а пък то го пръска перфектно, чрез това лъскавото фолио.
После ще ти покажа, само да се прибера по-навреме.OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!
Коментар
-
Има и тема за едни лед осв.тела със солар от лидл. Определено светят по 8 часа.
Коментар
-
Не.Първоначално публикуван от Спас Спасов Преглед на мнениеА за нещо такова, какво ще кажете ?
Изобщо, забрави за байонетния цокъл.
Коментар
-
А ако го преправя да е с обикновена домакинска крушка само че, ЛЕД - 12v5w ?
Ориентирайте ме, колко вата горе долу мога да си позволя, за да може акумулатора да изкарва примерно 4 часа? Аз все пак поне на 2-3 часа я паля колата, заради музиката, но да речем че се отплесна 4 ?OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!
Коментар
-
Я да почнем от това: защо изобщо искаш да е крушка? Това е неудачна форма за диода, наследство от лампите с жичка.
После кажи каква е тая музика дето може да ти събори акумулатора за по-малко от един ден.
Коментар
-
Не знам, все ми е тая каква ще бъде крушката, просто е по-добре от нокия с фенерче или свещ. Музиката ми не е нищо особено, просто като свири цяла нощ и после се притеснявам дали ще запали.OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!
Коментар
-
Ето как свети китайска диодна лента за 5 лв. ....през деняПървоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеНе е. Нека си свети той с нея, ти си вземи ленти и си ги налепи на някой алуминиев профил. Или на ролка от тоалетна хартия. Или на нещо друго.и през ноща
от нея си направих " дневни фарове " . Трябва да стане и за осветление .
На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар