Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се ползва и от къде може да се купи мек трион- Дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се ползва и от къде може да се купи мек трион- Дискусия

Това е нещо като лист за ножовка (пасва идеално на лък за ръчна ножовка) но представлява стоманена струна около 2,5-3 мм покрито с диамантени стружки. Може да се реже с него всичко - пробвал съм го на желязо дърво теракота и какви ли не други работи. Баща ми го е купувал преди около десетина години от германия. Бяха десет в една опаковка, имаше и две халки в опаковката (предполагам че служат за рязане без лък). Мисля, че е доста удобно и полезно човек да си има няколко в джипката пък дори и без лък. Ако някой знае от къде може да се купи да казва.

До: От къде може да се купи подобно нещо?

Така нареченият мек трион или режеща тел:
    Подобно нещо има в оръжейните магазини.Спадат към категорията "за оцеляване" . Около 15-20 лева струват

Последно редактирано от TRAPERA; 15-10-07, 22:20. Причина: Допълване

Коментар

Чудесен инструмент мисля,че скоро гледах някъде по железариите,ще попитам утре познати ако се сетят ще пусна инфо.От оръжейните не е ли за рязане на глави
      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Колега TRAPER такова съм пробвал но не е същото. С това което казваш може да пробваш да одрежеш някое дръвце за друго не става. Това което казваш е от две усукани струни една по дебела и една тънка усукана около по дебелата. Прилича на хирургическите струни за рязане на кости но не толкова качествени. Благодаря все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Mitev Преглед на мнение
          Колега TRAPER такова съм пробвал но не е същото. С това което казваш може да пробваш да одрежеш някое дръвце за друго не става.
          СтаваПреди време имах такова но го загубих,има два вида-едните са само за дърво-а другите за желязо.Пробвал съм го и реже

Коментар

Това от третата снимка с бруталните зъби изглежда доста обещаващо за рязане на дърво. Знаеш ли къде се продават?

Коментар

Това от третата снимка с бруталните зъби изглежда доста обещаващо за рязане на дърво. Знаеш ли къде се продават?
              Мисля че в Магнум магазина имаше една или две бройки.Гледах ги преди доста време
              Утре ще проверя и ще пиша дали ги има
              За желязо е това:

Коментар

Тук има подобни играчки " за оцеляване"
                http://shop.oragie.com/index.php?cPath=104

Коментар

Тука има доста по добри-но как се пазарува от там идея си нямам:
                  http://www.rusmilitary.com/html/c-equip_general.htm

Коментар

А ако ти е само за дърва,си вземи верига за моторен трион(бензинова резачка).Моторджиите го ползват с голям успех в гората...
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      А ако ти е само за дърва,си вземи верига за моторен трион(бензинова резачка).Моторджиите го ползват с голям успех в гората...
                      Ей това е баш таквози:
                      RB Patrol Team

Коментар

Това е нещо като лист за ножовка (пасва идеално на лък за ръчна ножовка) но представлява стоманена струна около 2,5-3 мм покрито с диамантени стружки. Може да се реже с него всичко - пробвал съм го на желязо дърво теракота и какви ли не други работи. Баща ми го е купувал преди около десетина години от германия. Бяха десет в една опаковка, имаше и две халки в опаковката (предполагам че служат за рязане без лък). Мисля, че е доста удобно и полезно човек да си има няколко в джипката пък дори и без лък. Ако някой знае от къде може да се купи да казва.
                        На битака има един пич, който вади точно такова диамантено и прави демонстрации с него! Мисля че ги продаваше по 35лв. броя!
                        Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                        0884837709
                        0878383528

Коментар

Днес проверих в един магазин където бях виждал такава джаджа-но в момента казаха че нямат.Кога ще получат не могат да кажат нищо

Коментар

имам смътен спомен, че режещите и водещите звена на веригата за трион и ръчната са доста различни - скоростта и силата нямат нищо общо, в най-добрия случай трябва водачите на моторната да оставят малка "хапка" за резците, ако ще се тегли на ръка; и пак остават много нарядко.
                            колкото до струната - вижте в Улмер (http://www.ulmer-bg.com/)
                            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Благодаря на всички. Не, че ми е нещо спешно но просто се сетих че не е лошо човек да си носи едно такова универсално режещо нещо в джипката. В много ситуации би било полезно. А относно универсалността на посоченото от мен нещо наистина е добра.Реже дърво (е не е като трион но реже), желязо, теракотна плочка, кост (рог от елен) и др може би ще върши работа и за стъкло но не съм пробвал. Затова реших да попитам. А нещото го имам от доста години и наистина ми прилича като да е диамантено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X