Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с духалка за листа "Tornado"

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с духалка за листа "Tornado"

    Използвам моторна машина за издухване/събиране на листа "Tornado BV-25" на "Електролукс"(Партнер). Двутактова. От известно време започна да пали трудно. Първо чистих ауспуха, после въздушния филтър. Не бих казал, че помогна много - загрявам от дърпане преди цилиндъра... Последния път като запали, не искаше да се форсира. Като дадох максимални обороти първо заработи добре, после започна периодично да заглъхва, все едно не й стига гориво. Кихна и изгасна. Един час дърпане - без резултат(като изключим благословиите към женската част на инженерния екип, който я е създал). Закарах я на майстор и той отсече - няма компресия, значи, че е за боклука.
    Ползвана е интензивно 5 години - има логика да си е заминала. Въпреки, че е ползвано само марково масло с дозатор, за да не се обедни сместа. Има видима разлика между нея и същата, но нова - на старата въжето се дърпа лесно, с много по-малко усилие-поотпуснала е. Примирих се с диагнозата, но реших да я изтормозя да запали за последно. На други двутактови машини с малка компресия съм го постигал с намаляване на разстоянието на свещта и добавяне на повечко масло в бензина. Така направих и с тази. Започна да припалва, но запали чак, когато върнах разстоянието на свещта да е по-голямо от нормалното. И какво забелязах: поработи, но постепенно след като загря, започна да заглъхва. Накрая пак угасна. Подобно на това, което се случва при скъсано платно на бензинова помпа... Изчаках да изстине и я запалих относително лесно. Работих половин час на средни обороти - държеше ги без промяна на звука. Изгасих я. После опитах да я запаля-не се получи. Това поведение съвсем ме обърка и вече си мисля, че проблемът е някъде на друго място, а не толкова в износения двигател. Свещта е нова, има добра искра. Не съм отварял самия ауспух, а само горното капаче с мрежичката. Отварях карбуратора, но платното е здраво...
    Някой може ли да даде предположение каква е причината? Вече съм нагласил пари за нова, но ми се иска и тази да мога да ползвам до последно.

  • #2
    От: Проблем с духалка за листа "Tornado"

    Карбуратора има две мембранни клапанчета от нещо като текстолит. Не можеш да видиш дали са износени, а те са. Поне в Щил в Германия ни даваха такива обяснения при подобен проблем. Било от нашия хубав бензин. Та ако си от София, занеси я на ул.Виктор Григорович 1, търси Петко.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

    и на хоби такива

    тел. О879 Ч8Ч 2З5

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с духалка за листа "Tornado"

      Лекото дърпане на въжето показва в 99% от случаите износени сегменти или цилиндър.
      Аз съм по-доволен от майсторите на Хускварна в блока срещу мотопистата. Не съм с Хуск, но помогнаха. Тези на "В. Григорович"
      не понечиха да я погледнат.

      Коментар


      • #4
        От: Проблем с духалка за листа "Tornado"

        Щом е Партнер, ще я погледнат. Или пък в Младост зад Шел и МкДухалс. Там е централата.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

        и на хоби такива

        тел. О879 Ч8Ч 2З5

        Коментар


        • #5
          От: Проблем с духалка за листа "Tornado"

          В Белград съм... Износването е факт, но не е фатално (според мен) за случая с паленето. Това за клапанчетата ми е повече от логично обяснение и ще намеря начин да се сдобия с нови, за да видя. Вече съм избрал нова духалка и в понеделник ще я получа, но искам и тази да експлоатирам до последно.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X