Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поддръжка на дрехи от дишащи материи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поддръжка на дрехи от дишащи материи

Здравейте колеги !
    Имам следният проблем.
    Преди няколко дни баща ми ни подари на мен и жена ми две якета.Предназначени са за високопланински туризъм.Трислойни са от някаква дишашта материя.Обработени са така че се постига импрегниращ ефект а в същото време не спарват.
    Всичкото това е хубаво,ама са ярко жълти и се предполага че се и цапат.
    Въпросът ми е как да се съхраняват и перат такива дрехи.От означенията по тях разбрах само че не трябва да се перат на повече от 30 градуса и да се ползва белина а така също и да не се усукват или центрофугират.
    Някой запознат може ли да даде конкретен съвет.
    Марката ако има значение е H2O
    Благодаря
    BMW X6

От: Поддръжка на дрехи от дишащи материи<qtlend></qtlend>

Дай Боже всекиму такива проблеми...Такива якета са предназначени да пазят от вятър и да изкарват навън влагата от тялото.Не са за всеки ден, защото ще Ви е студено ако не се движите и то бързо. Жълти са за да те забелязват отдалеч спасителите(дано не се случва).Перат се на ръка. В повечето пунктове за химическо чистене има такава услуга.Марката винаги е важна, когато е истинска, гарантира качество.Н2О е от добрите, с по-класически дизайн, а и между другото, хич не е евтина.

Коментар

Перат се със специални препарати за материи с мембрана. Останалото е указано на етикета на дрехата.

Коментар

Благодаря колеги.А от къде мога да си закупя такива препарати и кой може да ми разшифрира знаците на етикета които показват какво може и какво не?
        BMW X6

Коментар

Такива препарати се продават в магазините за туристическа екипировка. В София съм купувала от Red Rock. Би трябвало да има и в Стената и пр. подобни магазини.

Коментар

Благодаря Стаси
            Ще падне обикаляне из Габрово.Ако не намеря -когато ходя до София.Благодаря на всички отзовали се колеги.
            BMW X6

Коментар

От: Поддръжка на дрехи от дишащи материи

Поръчай по нета по 14 лева са пране и за импрегнация....По рядко ги пери...ако може!
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

В Търново има голям туристически магазин,там със сигурност ще има.
                Тома Томов
                Вече с Kia Sportage.

Коментар

Стара е темата, ама - за дрехи и обувки с дишащи материи и water repelent покрития - nikwax.
                  Това им е сайта http://www.nikwax.com/en-gb/index.php
                  Препаратите са им еко, без вредни вещества. Има третиране за всякакви материи-пране, водоустойчивост, почистващи спрейове за дрехи, раници и обувки. Супер ефикасни са, изпитано!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X