Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръкавици за Бягане + Ежедневна употреба

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Ръкавици за Бягане + Ежедневна употреба

    Колеги, след като смених доста голям брой ръкавици и пробвах още толкова, установих следното:

    Ръкавиците на Nike са много красиви, но поне за мен не работят, поради което ги пратих обратно. Проблема е, че поларената материя е сравнително тънка и работи добре при температури около 0 градуса. При тези температури обаче предпочитам Мериносовите ръкавици от Ташев - по тънки са, по лесно се работи с мобилния телефон с тях и по-добре регулират температурата. Недостатъците при тях : всичко по теб с велкро е убийствено за тях - моите вече са на топчета целите. При по-силен вятър пръстите изстиват. Пробвал съм ги при -15 в тихо време и ходене и мога да твърдя, че вършат работа. Вариант за по-добра защита са чифт тънки кожени ръкавици върху тях.


    Купих си и едни ски ръкавици с мембрана 10 000/ 10 000 и 40 грама Thinsulate, с вътрешна ръкавица от тънък полар. За мен обаче се оказаха неефективни и мериносовите ръкавици топлеха повече! Продадох ги, защото постоянно ми замръзваха ръцете с тях.

    Решението за мен се оказаха едни ръкавици, които придобих срещу 25 лв. от белия битак (втора ръка от Швейцария). Марката е Snowlife - правят само ръкавици. Тези са тип "лапа" - нямат особена сръчност, но са с Gore Tex и някаква изолация и просто топлят. Пробвах да ги топя и във вода и мембраната работи чудесно. Те са за под 0 градуса, просто иначе става горещо с тях. При екстремни температури няма проблем да сложа и тънките ръкавици в тях.

    Засега си запазих тях и мерино ръкавиците + едни кожени. По нататък ще видим.
    Александър

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X