Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на обувка за бягане+още нещо за есента и зимата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на обувка за бягане+още нещо за есента и зимата.

@axlastro Разгледай моделите на five ten. Твърди се, че са с най-нехлъзгащата подметка. А и не са толкова скъпи. Знам, че правят едни от най-добрите еспадрили и за догодина ще си взема модела four camp.
    П.С. Според мен асикс и мизуно са за малко по-различни спортове, но не оспорвам качествата на марките. Саломон и Хед, също мисля, че са по-различна бира.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Колеги, след дълго чудене и поради невъзможност да харесам нещо под 150 лв. в БГ, се спрях на тези :
      http://www.amazon.co.uk/Nike-Alvord-.../dp/B008TZ74N4
      Това е най-вероятния избор. Ще ги поръчам за 40 паунда от един сайт.
      http://www.amazon.co.uk/Nike-LunarFly-GORE-TEX-Waterproof-Running/dp/B008P3O9IS/ref=pd_cp_sh_0

Тези са по-скъпи с 10 паунда - не знам защо. Вероятно са по-хубави.
      http://www.amazon.co.uk/Nike-Rongbuk...ref=pd_cp_sh_1
      Тези ги дават за бягане, но за мен са си за ходене. За това и не съм сигурен за тях.

Това, което ме притеснява е номерацията на Найк - те са на половинки и са 8, 8,5 и т.н. Мерих Найкове тук и съм 8,5 или 42, но според сайтовете тези са с английска номерация и 42 отговаря на 8. С една дума - рискувам да взема с половин номер по-големи или малки. Някой поръчвал ли е от SportsDirect на тази марка или поне някой, който живее в UK (надявам се Гоблин да се включи).
      Александър

Коментар

Пу намерих го ... http://www.sportsdirect.com/SizeGuide/nike.html
        Александър

Коментар

Приключих драмата с покупката на Mizuno Wave Nexus 5 WR (влагозащитени) - това ми каза, че трябва да нося машинката в SLS. Благодаря за помощта.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_A130652.jpg
Прегледи:1
Размер:124.4 КБ
ID:5416224
          Александър

Коментар

Моля ви сега на мен да ми помогнете, търся си маратонки, нищо претенциозно с идеята да е под 100 лв и затова съм се насочил към поръчка от Спортсдирект. Харесал съм два модела Евърласт или Найки. Вероятно вторите са по-добри, но началната цена и на двата модела е подобна и ако някой има опит да сподели с обувки на евърласт и освен това как им върви номерацията.
            Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Този модел съм ми направи добро впечатление.
              п.п Няма ли някой с обувки на Евърласт, за да ме насочи как им вървят номерата т.е дали си отговарят.
              Лопата - друг солдата!!!

Коментар

В момента и аз мисля да взема от спортдиректт, ако си от софия можем да се комбинираме. За съжаление не знам нищо за евърласт, освен че преди си бях купих такъв анцуг размер М беше като XL. Обувките обаче не знам дали ще се така увеличени.
                Аз се наложи да върна Мизуно-то, защото се оказа, че не са моите обувки, но това е защото имам проблемни крака - иначе само добри неща за магазина от който ги купих. На твое място бих взел найк - може лесно да премериш тук по магазините. На 42 отговаря 7.5 английско, а 8 е 42.5, така че като отидеш някъде по магазините виж кой номер по UK отговаря на твоя. Иначе в спортдирект има един Nike Air Alvord със защита гортекс точно за 100 лева и още 10 като си разделим доставката. Аз мерих поне 10 различни найка и нямаше някой да не ми е удобен, но всичко си проличава като потичаш с тях 4-5 км... Този лунар дето си го избрал го има и в БГ, уникално удобен но е летен.
                Сега си купих обувки за ходене на Merrell за 100 лв, с виж там подметка , отгоре с набук така че да речем с 50% водоустойчиви. Стават за лек крос, но скоростта е по ниска.
                П.П. а защо не разгледаш каримор - те са нещо средно като цена качество и номерата си отговарят точни, мерил съм такива в БГ и 8 си беше 42.
                Александър

Коментар

Писах ти на лично.
                  Лунара ги има един приятел, но лошото е, че не са евтинки, да под 100лв са, но в момента гледам да пестя максимално. Евърласта доста примамлив ми изглежда и заради цената 40 кинта ми се връзва. За номерата си е риск, в нета не намерих таблица с номерацията за жалост. Тук има разни по-подробни снимки на евърласта.
                  Освен това аз няма да ги ползвам само за тичане и ми се иска да не им треперя много много. Погледах и другите марки, аз имам на Меръл туристически обувки и съм доволен, но нищо не ми хвана окото. Ако ги взема ще пиша отзиви тук.
                  Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Пиши на Google size conversion charts

А най-добрата номерация е японската, гледай нея. 270 по нея е 27 см. Има по-добра, но трябва някой да премери стелката преди да купиш. И е важно да не си мериш кракът, а стелката на най-удобната ти обувка.
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                      Пиши на Google size conversion charts

А най-добрата номерация е японската, гледай нея. 270 по нея е 27 см. Има по-добра, но трябва някой да премери стелката преди да купиш. И е важно да не си мериш кракът, а стелката на най-удобната ти обувка.
                      Аз нося 43 номер, което за всяка марка е различно по UK стандарта и мен само това ме притеснява. Иначе 27,5см са ми най-удобните /8,5 по UK за Найки/. Надявам се да има някой колега с Евърласт обувки и да каже как вървят.
                      Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Дано някой да си е поръчвал. Аз пак ще досадя с моите проблеми. След дълго мерене по магазините установих, че най-удобни са ми Puma и то съвсем случайно - изобщо не ги бях сложил в сметките. Както и да е. Ще пиша като ги взема и ги пробвам. Сега обаче се получи още една неволя - онези туристически обувки на Merrell, които си взех, се оказаха ужасно тесни. Уж моят номер, но опират в малкия ми пръст и то така коварно, че го усетих след като ги купих. Отидох до магазина с идеята да ги заменя за по-голям номер, но се оказа че нямат. Накрая си взех пак на същата марка едни кожени половинки, но по-голям номер и след като се прибрах се оказа, че и те са ми тесни. Прочетох доста по въпроса с рекламациите и комисията за защита на потребителя. В общи линии ситуацията е доста сложна и всичко зависи от волята на търговеца, а в случая ми беше отказано връщане на парите категорично. Никога не ми се е случвало два пъти подред да си купувам отнoсително скъпи обувки и после да имам проблеми с комфорта. Сега за пореден път ще ходя да се разправям да ми връщат парите и ще си троша нервите с родните търгаши.
                        Последно редактирано от axlastro; 29-10-12, 03:43.
                        Александър

Коментар

Ще помоля колегите, които смятат че съм казал някоя голяма глупост (понякога го правя), освен в репутацията да пишат и в темата, приемам критика и не казвам, че съм безгрешен. Просто е факт, че повсеместно е намалено качеството на много продукти. Специално за Merrell не мога да кажа, че не са качествени - всъщност именно това ми хвана окото - не бях виждал така добре направена обувка дълго време, даже съжалявам, че не ги снимах. Ако все пак някой се интересува, мога да му кажа кой е магазина. За въпросният търговец обаче има и други негативни мнения в интернет пространството именно по същата причина. Не съм съгласен, че не може да се връща обувка, която по една или друга причина се е оказала неудобна. Даже напротив - търговеца е длъжен или да отстрани проблема (например да занесе обувката на обущар за "разпъване") или да възстанови сумата на купувача, когато не може да оправи проблема със стоката, била тя обувка, пералня или каквото и да е друго.
                          Това май стана голям офтопик и ще приключа с приказките засега, ако има интерес може да отворим тема по въпроса.
                          Александър

Коментар

Да не избутвам питането на колегата - някой ако си е поръчвал маратонки Everlast да сподели за размерите.

Аз потърсих малко инфо по въпроса като написах в google "Everlast trainers review" и единствено успях да намеря за дамските модели - пишеше, че са много добри и че номера отговаря. После видях друго мнение, в което казват, че са си поръчали 1/2 по-голям номер за да са сигурни. С една дума - ако много те притеснява си поръчай половинка по-голям номер или рискувай с 42. Понеже последните дни измерих къде що имаше маратонки, разбрах само, че Адидас и Асикс имат малък проблем с размерите - добре е да поръчаш с половинка по-големи и то не е за всички модели. Моето мнение - ако си примерно 8,5 по UK си вземи 9-ки. Преди дни се чух с един приятел, който си поръчва често обувки оттам и ми сподели, че с евтините модели винаги е имал проблеми. Аз съм си взимал кецове на Lee Cooper оттам и бяха добри. Като цяло - въпрос на късмет. В момента по магазините в София има намалени модели на Адидас и на Пума по 60-80 лв. Все пак ако решиш да рискуваш, пиши в темата да научим нещо повече за тази марка.
                            Александър

Коментар

Дам поръчах си, би трябвало стелката да им е 28см/9UK/, което е малко с преспектива, но ако приемем, че раста не е фатално. Иначе за 40 лв. каквито са такива да се надяваме да са хубави, ще пиша отзиви живот и здраве да пристигнат.
                              Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Ами по принцип аз гледах много тия дни из интернет и имаше как да си измериш ходилото - слагаш един лист на пода и с молив отбелязваш ширина и височина (с чорап), след което вадиш 4-5 милиметра от резултата заради дебелината на молива.
                                Оказа се, че маратонките освен дължина имат и ширина и някои производители дори предлагат различни широчини от всеки модел. Разбира се, ако не си с ненормални крака ширина D или средна би трябвало да е ОК. Аз поръчах това и сега чакам да видя какво ще стане. Сайта не е проверен и като им се обадих днес и ми обясниха, че вероятно ще ми ги изпратят с Royal Mail, т.е. няма да ползват куриер, но каквото такова. Хубавото е, че в този сайт и в още няколко специализирани такива обувките са разделени много подробно, според начина по който бягаш. Това се разбира лесно по износването на предишните маратонки - моите например са силно износени от външната страна, което значи, че при първоначалния контакт със Земята, крака посреща с външната част на ходилото - това е нещо, което няма как да се промени, то ни е вродено. Общо взето ако си с висок свод ти трябват такива - по меки, с по-дебела подметка, повдигане за свода но без допълнителна твърда компонента на подметката, каквато е необходима за хора с по-плоски ходила, които натискат с вътрешната част на ходилото.

Всичката тази теория разбира се ще бъде проверена много скоро съвсем емпирично.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X