Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Life Skills for Kids

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Life Skills for Kids

    It's a fundamental principle of economics that you get more of whatever you subsidize. If you subsidize corn production, you'll get more corn. If you subsidize unemployment, you'll get more unemployment. And if you subsidize non-productive, irresponsible, dependent, accident-prone children, that's what you'll get. All I have to do is say "government schools" to prove my point.

    More...

    Реших, че има смисъл да го преведа. Не мрънкайте, не съм преводач. (Ясен)
    -----------------
    Фундаментален принцип от икономиката е че получаваш повече от това, което субсидираш. Ако субсидираш производство на царевица, получаваш повече царевица. Ако субсидираш безработицата, получаваш повече безработица. А ако субсидираш непродуктивни, безотговорни, уязвими при инциденти деца, това и ще получиш. За да докажа това последното, трябва да кажа само две думи - държавните училища.

    Законодателството около детския труд и намесата на държавата в отглеждането на децата поставя нашите деца в по-голям риск от всякога. На 12-годишна възраст, Исус е бил способен да намери храна и подслон в Йерусалим и да води интелигентна дискусия по сложни правни и религиозни въпроси с възрастните. Разбира се, той е бил изключителен, но западните социалистически общества не използват това като цел или модел какви децата трябва да бъдат. Вместо да създаваме деца, които могат да се грижат за себе си и околните на 12-годишна възраст, ние разтегляме тяхната безполезност до ранните 20 и няколко и дори по-натам. Младостта като явление е доказателство за нашия обществен провал.

    Когато бях дете, беше изключителен срам да трябва да поискаш назаем от някого джобно ножче. Днес аз уча моите деца да не си дават ножчето на други деца, главно защото е почти сигурно, че те не са научени да го използват. Те не знаят как да работят, оцеляват, даже и мислят. За сметка на това, ако някое от моите не знае последната песен на Джъстин Бибър, се отнасят с него като с невежа. Предполагам, че осведомеността в поп-музиката е по-цивилизована от способността да създаваш блага.

    Не ме разбирайте погрешно - аз не съм против децата или детството. Аз обичам децата повече от много други хора. Реално, аз обичам децата повече, отколкото нашата култура ги обича. Нашата култура разрушава техния потенциал и техните възможности по много начини, включително открадвайки техните бъдещи приходи (виж The Myth of Social Security and How Government Debt Steals Your Future на същия сайт).

    Какво можем да направим по въпроса

    Едва ли ще видим идеалното правителство в нашия живот, но едно малко подобрение си струва усилията. Както при всички дългосрочни начинания, ние трябва да включим нашите деца и внуци в задачата. Нашата дългосрочна цел е по-малко кражба между поколенията, зависимост, безработица, престъпност и общ упадък на цивилизацията, които произлизат от общественото преразпределение. В замяна, бихме се радвали на повече продуктивност, себедостатъчност, богатство, благотворителност и отчетност, които произлизат от общество, основано на свободата. Това е е голяма задача, но тя може да започне от първите стъпки - като всяко голямо пътешествие.

    Едно от най-продуктивните неща, които можеш да направиш, за да предизвикаш дългосрочна промяна в обществото (носейки и незабавни ползи за себе си и своите деца) е да научиш децата на някои принципи на самостоятелност. Обучението в умения за оцеляване е забавен начин да постигнеш това. Те ще учат не просто как да останат живи, но също и по-основната концепция, че те са първият и най-добър източник на собствена безопасност. Самостоятелността е теорията, а обучението в умения за оцеляване реализира тази теория на практика.

    Проект "Умения за оцеляване за деца"

    Говорил съм с десетки професионалисти и любители, експерти в оцелявнето, работещи в различни аварийно-спасителни служби и съм събрал техният списък от най-важните неща, които 12-годишно дете би трябвало да знае. Подготвих това видео в което изброяваме петте най-важни неща. (...)

    Това не е просто видео - това е проект, и ти си поканен. За да промениш света към добро, просто направи тези стъпки:

    - Гледай това видето със своите деца, внуци и каквито други деца намериш.
    - Изпрати връзка към него на хора, които смяташ за подходящи.
    - Привлечи приятелите си.
    - Писането на коментари в YouTube е добър начин да споделиш своите идеи за обучението на децата. Колкото повече споделяме, толкова повече ще научаваме.

    ~SnoMan
    Последно редактирано от Ясен; 28-03-11, 22:29.

  • #2
    От: Life Skills for Kids

    Мисля, че трябва да се обмисли казаното в клипа... Лов и риболов, първа помощ, плуване, как да се ориентираш и да стигнеш до дома и последно, но не и на последно място - как да се използва безопасно оръжие. Мисля, че това е основен момент...

    Коментар


    • #3
      От: Life Skills for Kids

      Брей. Това си заслужава превода. Само да ми остане време.

      Коментар


      • #4
        От: Life Skills for Kids

        Ето ви го преведено горе, който не разбирал, вече разбира. Поне колкото аз.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X