Здравейте, колеги! Не знам дали мястото на темата е тук или в раздел "Купувам", но моля модераторите да решат. Спешно търся да закупя четкодържатели за синхронен ел. генератор тип "СГ 20-4" произведен в далечната 1966 г. Ако някой има някаква идея, имам всички останали данни на генератора. Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Четкодържател за генератор СГ 20-4 от 1966г
Свий
X
-
От: Четкодържател за генератор СГ 20-4 от 1966г
Позволих си да променя заглавието на нещо по-смислено.
Както аз разбирам нещата, ключовата ти грешка е в думата "закупя". Не е изключено и да има такова нещо някъде останало на склад ама е според мен по-добре да пуснеш няколко снимки - повредената част, табелката на "електромотора" и тн
-
Хитра работа - нискооборотен дизелов трифазен генератор, при това - синхронен и с регулация.
Тъй както аз разбирам нещата - вземаш всичко това и бегом при най-близкия стругар. Ако не е достатъчно трезвен - при следващия.
Друга вариация по темата е да се вземат четки с все четкодържатели от нещо с подобни токове в четките (перална машина примерно или по-юнашки автомобилен алтернатор) и да се направи една по-дебела ламарина или текстолитова плоча която да обхване колектора и на нея да се завинтят четкодържателите.
Иначе заводът Васил Коларов в момента се казва Хюндай-нещоси и още работи, но от поне 20 години не произвежда мотори и генератори.
Коментар
-
Това на доста места съм го виждал .
Има доста генератори из вторични - със различен стадий на разложение .
при някой автокранове - съвместна разработка СССР/Бг - има подобни дивотии.
Общото е , че е правено да издържа на ядрен взрив(дали?) , и е достатъчно лесно възпроизводимо.
Провери ликвидираните военни летища - те винаги имат неща които никой не знае за какво служат и НИКОГА не са работили.
Коментар
-
Подобни-да, трябва същото, поне диаметри и присъединителен размер на тенекетата. То не е само, нито само едно. Да направи за начало при трезвия стръгар един болт, да го подкара, пък после ще се търси решение.Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнениеТова на доста места съм го виждал...
...има подобни дивотии.
.... и е достатъчно лесно възпроизводимо.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар