Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотивите на всички съдбоносни човешки решения са абсурдни.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: МОТИВИТЕ НА ВСИЧКИ СЪДБОНОСНИ ЧОВЕШКИ РЕШЕНИЯ СА АБСУРДНИ.

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
    Еднъж се мриеПоне да умреш красиво а не в леглото и то на...нКолко ше живееш само Господ може да каже
    Ако имаш този късмет да умреш .... защото иначе с изпочупени крайници, без движение и напълно зависим от всичко и от всеки гледката изобщо не е красива. Отвратителна е, ангажираща куп близки хора и психически съсипваща те отвътре.
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Как си гилаш по улицата и ти падне некоя керемида на главата и всьо
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

То това се води инциндент, верно че е пак "всьо" ама не зависи от теб, а да караш на ограничение с двойно по-голяма скорост, от която просто няма да имаш спирачен път за да спреш .....
        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          Еднъж се мриеПоне да умреш красиво а не в леглото и то на...нКолко ше живееш само Господ може да каже
          Няма нищо красиво в събирането на парчета човешки карантии от пътя. Според мен е доста...отвратително... и натоварващо. Вервай ми.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            мотиви, яд , гняв, честолюбие, себедоказване - да допуснем, че вероятно ни очаква КРАХ !!!

Ник,пропуснал си страхът.

Коментар

Ще опитам по свой начин да продължа мисълта на ре4еn,за което надявам се той няма да е против.
              Опитвам се да погледна под друг ъгъл темата и се замислих :
              Като че ли има два пътя - взимаш наистина съдбоносно решение,от което може да зависи твоят живот /и здраве,разбира се/,животът на други хора,безопасността им.Не коментирам случаите,когато това ти е професия - пожарникар,хирург,планински спасител и т.н.Тези хора имат нужното образование и съответната подготовка.Какво правиш тогава ?
              Ако имаш време /за съжаление,точно в такъв момент,обикновено точно времето не стига/ се опитваш да прецениш рисковете.Пълен анализ не можеш да направиш и съответно,доверяваш се на интуицията си,а защо не и на късмета си.И се хвърляш - и каквото стане.
              Но по-интересен за мен е другият път - когато вземаш решение,но НЕ ЗНАЕШ,че то е съдбоносно.Всеки от нас навярно е имал подобен случай и когато всичко е свършило и си вир-вода,неминуемо ти минава мисълта :Леле,какво можеше да стане !Обикновено в такъв момент,хората рухват психически и им трябва доста време да се възстановят.
              Да отбележа само още,че съм напълно съгласен със Стария за продължителността на живота.Близо до нас живее една бабичка на 92 години.Хубаво,доживяла ги,дал й Господ.Тя погреба първо съпруга си,след това един след друг двамата си сина и едната снаха.Другата снаха и внучките всеки ден се занимават с нея,което им прави чест.
              Но отговорно заявявам,че ще намеря начин да отърва близките си от такова нещо.За мен животът е смислен,докато можеш да помагаш на близките си и умът ти е в главата.Но жив труп,подвижен или не - това не е решение.За мен поне.
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                Но по-интересен за мен е другият път - когато вземаш решение,но НЕ ЗНАЕШ,че то е съдбоносно.

Статистически погледнато изглежда повечето съдбоносни решения се взимат така - без да знаеш..... и на това му се вика съдба /Божия воля/. Пак нашият народец е казал "Човек предполага а Господ разполага".

Такъв е и случая с онези момчета с бързите мотори и с какво ли още не.... и в този ред на мисли ..... темата е безкрайна , но за мен извода е - "Прави каквото трябва пък да става каквото ще!"

Друг е въпроса , как да разберем - кое е това "каквото трябва"?
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  Затова е добре, преди да поемем поредния риск да се запитаме - какъв е залога ?
                  И струва ли си ?
                  Може да няма време, защото е въпрос на химия. Като се изсипе адреналинът във вените, той автоматично изключва мозъка, защото от него няма нужда. Оголват се инстинктите, а с тях решения не се взимат. Само се създават неприятности. Винаги съм съжалявал, когато допусна химията да надделее при взимане на решения.
                  Ако съм те разбрал правилно де...

Коментар

Та по темата.

Май трябва да се изясни какво е :

1. Мотив
                    2.Съдба
                    3.Абсурд

Може ли слон да полети с крила като птица,... колкото и да е мотивиран да го направи?

Е ми -НЕ. Съдба.

Е това абсурд ли е ?
                    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                    В. Иванов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X